Genel Seçime Doğru - Son Dakika
Politika

Genel Seçime Doğru

CHP'de, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları sürüyor.

25.02.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BARIŞ GÜNDOĞAN - CHP'de, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları sürüyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçen hafta Salı günü başlayan ve süresi 1 Marta kadar uzatılan başvurular çerçevesinde, bugüne kadar 2 bin dosya alındı.

Milletvekili aday adaylığı için onaylanan resmi başvuru sayısının ise bin 350 olduğu bildirildi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun dosyasının alındığı ancak henüz başvurusunun yapılmadığı belirtilirken, eski Genel Başkan Deniz Baykal ile Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, önseçim yönteminin uygulanacağı Antalya'dan aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

-Sav ve Erbakan dosyasını aldı-

CHP'nin eski genel sekreterlerinden Önder Sav, Ankara 1. bölgeden önseçime girmek için dosyasını aldı.

Yerel seçimlerde İstanbul Fatih Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Necmettin Erbakan'ın yeğeni Sabri Erbakan da İstanbul'dan aday adaylığı için dosya alanlardan.

Eski bakanlardan Zekeriya Temizel ve İbrahim Tez, eski milletvekillerinden Mehmet Tomanbay ile 23. Dönem AK Parti Milletvekili Fevzi İşbaşaran da aday adaylığı için başvurdu.

Gazeteciler Barış Yarkadaş, Tayfun Taliboğlu, Şaban Sevinç ve Can Ataklı da başvuru yapanlar arasında.

Gençlik Kollarının eski başkanları Erhan Baydar ve Ayhan Yalçınkaya, Ankara 1. ve 2. bölgeden önseçim için, Ulucanlar Göz Hastanesi eski başhekimlerinden Oğuz Fidan Mersin'den başvuru yaptı. Parti Meclisi üyesi ve eski bakanlardan Fikri Sağlar da Mersin'den önseçim için başvurdu.

Sarıgül'ün de başvurması bekleniyor

Denizli Milletvekili Adnan Keskin de yine adayların önseçimle belirleneceği Denizli'den aday adaylığı başvurusunda bulundu. Sivas milletvekili Malik Ecder Özdemir ile İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de kendi illerinden aday adaylığına başvurdu. Candan Yüceer Tekirdağ'dan yeniden aday olabilmek için başvurusunu yaptı.

CHP'nin yerel seçimlerde İstanbul Beyoğlu'nda aday gösterdiği Aylin Kotil de milletvekilliği aday adaylığı için dosya alanlar arasında bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterilen Mustafa Sarıgül'ün de başvuru yapması bekleniyor. Sarıgül'ün dosyasını aldığı, başvurusunu ise cuma günü yapmayı planladığı öğrenildi.

Başvuruların parti genel merkezinde alındığı CHP'de, kontenjan adaylığı için başvuracaklardan 7 bin 500 lira, önseçime girecek adaylardan 5 bin lira, kadınlar, engelliler ve gençlerden ise 2 bin 500 lira ücret alınıyor.

CHP'de, 85 seçim çevresinin 55'inde önseçim kararı alınmıştı. Üyelerin katılımıyla gerçekleştirilecek önseçim 29 Martta yapılacak.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement