Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Güncel

Genel Seçimlere Doğru

CHP Giresun milletvekili adayı Aykut Gezmiş, engelli vatandaşların engellerinin CHP iktidarında kaldırılacağını ifade etti.

05.05.2011 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Giresun milletvekili adayı Aykut Gezmiş, engelli vatandaşların engellerinin CHP iktidarında kaldırılacağını ifade ederek, sakatlık tazminatı, faizsiz kredi vereceklerini, Bakım Sigortası ve Korumalı İşyeri Yasası çıkaracaklarını söyledi.

Aykut Gezmiş, Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü'nü ziyaret etti. Gezmiş, burada yaptığı açıklamada, engellilerin bazı haklardan mahrum bırakıldığını ifade ederek, "Engellilerin sorunlarını iyi biliyoruz ve bu sorunların çözümlenmesi için projelerimiz var. Engellilerin karşı karşıya kaldıkları sorunları çözmek için çalışacağız" dedi.

Gezmiş, ağır gelişen, tam gelişemeyen veya zihnen engelli çocukların özel yöntemlerle eğitimlerini sağlayacaklarını, engelliler için üretilen spor araçlarını yaygınlaştıracaklarını, spor yoluyla engellilerin toplumla kucaklaşmasını kolaylaştıracaklarını anlatarak, şöyle konuştu:

"Çalışsın çalışmasın bütün engellilere sürekli sakatlık tazminatı ödeyeceğiz. Bakım Sigorta Yasası'nı çıkartacak bakıma muhtaç tüm engellilere yoksulluk ölçütü gözetmeksizin bakım hizmeti sunacağız. Kamu ve özel sektörün çalıştırmak zorunda olduğu engelliler için ayrılan kotaları dolduracağız. Serbest meslek sahibi ve kendi işini kurmak isteyen engellilere vergi avantajları, faizsiz kredi sağlayacağız. Ağır derecedeki engellileri, sosyal rehabilitasyon hizmetleri eşliğinde üretim sürecine katmayı amaçlayan Korumalı İş Yeri Yasası'nı çıkaracağız. "

Gezmiş ayrıca, kulüp başkanı Ahsen Sema Küçük ve üyelerin sorunlarını da dinledi.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement