Genelgeye Güvenip Suriyelilere Bedava İlaç Veren Eczaneler Para Alamıyor - Son Dakika
Ekonomi

Genelgeye Güvenip Suriyelilere Bedava İlaç Veren Eczaneler Para Alamıyor

Başbakanlık genelgesine güvenip, Suriyeli mültecilere ücretsiz ilaç veren eczacılar paralarını kargo krizi nedeniyle alamıyor. Kargo ücretini AFAD ve valilikler ödemiyor.

18.02.2016 07:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeli mültecilerin sağlık ve ilaç giderleri devlet tarafından karşılanırken, eczacıların paralarını kargo krizi nedeniyle alamadıkları iddia edildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), incelediği reçeteleri valiliklere 1 Şubat itibariyle gönderdi, ancak valilikler ödemeli olarak gönderilen kargoların 10 lira ile 40 lira arasındaki paralarını ödemedi.

AFAD'DA ÖDEMEDİ

Bu parayı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da ödemeyince, eczacıların 2 milyon 800 bin liralık alacakları ortada kaldı. Konuyla ilgili Hürriyet'e bilgi veren Tüm Eczace İşverenler Sendikası (TEİS) Başkanı Nurten Saydan eczanelerin Suriyelilerin reçetelerini karşıladılar ve Ankara SGK'ya Türkiye'nin dört bir yanından kırmızı kolilere koyarak fatura ekinde gönderdiklerini belirterek "SGK da bin 200'e yakın eczanenin kontrollerini tamamladı, ödemeli kargo ile valiliklere 1 Şubat 2016 tarihinde gönderdi.

VALİLİKLERDE ÖDEMEYİ KABUL ETMİYOR

Ancak bu noktada ilginç bir gelişme yaşandı. Valilikler bu kargo bedellerini ödemeyi kabul etmedi. Kargo bedelleri 10 ila 40 lira arasında olmasına rağmen bu ücret karşılanmadığı için eczaneler kesinleşen ödemelerini tahsil edemedi. AFAD ve SGK arasında yaşanan bu sorun eczanelerce Başbakanlık genelgesine göre verilen ilk 15 günlük ve 2 milyon 800 bin lira tutan ilaç bedellerinin ödenmesini engelliyor. Kargo ücretini ne SGK ne de AFAD karşılamadığı için ödeme belgeleri valiliklerle Ankara SGK arasında gidip geliyor" dedi.

BAŞBAKANLIK GENELGESİNE GÜVENMİŞLERDİ

Başbakanlık genelgesine güvenerek Suriyeli reçetesi karşılayan eczanelerin kargo ücreti yüzünden mağdur edildiğini belirten Saydan TEİS olarak, Başbakanlık genelgesine 'kargo ücretinin hangi başkanlık tarafından ödemesinin yapılacağının' acilen ilave edilmesini ve Suriyeli reçeteleri karşılayan eczaneler için TEB ile AFAD arasında bir protokol yapılmasını istediklerini vurguladı. (Kaynak:Hürriyet)

Genelgeye Güvenip Suriyelilere Bedava İlaç Veren Eczaneler Para Alamıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Genelgeye Güvenip Suriyelilere Bedava İlaç Veren Eczaneler Para Alamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • musfa: Ulan yeter artik bu suriyeleler canimiza yetti. Savas magduru dedik sahip cikalim dedik ama haketmiyorlar suriyenin kolpalari ellerinde tespih istanbul sokakalarinda artistlik yapiyorlar nasil savas magduru ulan bunlar 15 0 Yanıtla
  • mustafa: Turkum muslamanim elhamdurullah bize ne bedava ilac ne is nede as verildi allahimda muhtac etmesin oncelik turk halkinin 13 0 Yanıtla Vatan: Hakan29 savastan kacilmaz. Nene hatun gibi cepheye gider bizim kadinimiz. 15 yasinda sehit olur ama vatani terk etmez. 6 0
  • Cann23: Ohhhh ne güzel 12 0 Yanıtla
  • misafir: akp den bir hizmet daha 11 1 Yanıtla
  • Ülkücü: ben istesem vermessiniz suriyeliler geleli terör arttı defolup gitsinler 11 0 Yanıtla
  • insanca: yazıklar olsun eşim tip 1 hastası .kredi çektik tedavisi için.haram olsun. 11 0 Yanıtla
  • dogrucu davut: akp ve ona oy atanlar allah hepiizin belasini versin 9 2 Yanıtla
  • Doktor: Beter olsun adiler 9 0 Yanıtla
  • esesli vatandaş : ben bu devlete senelerce memur olarak hizmet ettim.ilaç parası ödedim.emekli oldum.halen ödüyorum.elin suriyelileri geliyor.para odemiyor..bu nasıl adalet,nasıl bir vicdan.bizim hakkımızı yiyen herkese haram olsun. 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement