Şehit Çocuğu Kaçtı, Genelkurmay Başkanı Yakaladı - Son Dakika
Güncel

Şehit Çocuğu Kaçtı, Genelkurmay Başkanı Yakaladı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programında şehit aileleri ile bir araya gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın fotoğraf çekimi sırasında şehit koşarak giden şehit çocuğunu yakalaması dikkat çekti.

17.03.2017 17:29  Güncelleme: 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programında şehit aileleri ile bir araya geldi. Akar, şehit aileleri ile tek tek ilgilendi, sohbet etti. Etkinlikte zaman zaman duygulanan şehit ailelerine Akar, ağlamamalarını, hep gülmelerini söyledi. Ailelerle fotoğraf çektiren Akar'ın, ön taraftan koşarak giden bir şehit çocuğunu kapşonundan yakaladığı anlar fotoğraflara yansıdı.

18 Mart Şehitler günü etkinlikleri kapsamında, yurdun dört bir yanından davet edilen şehit aileleri, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi' isimli program sona erdi. Genelkurmay Karargahındaki Atatürk Kültür Sitesinde gerçekleştirilen törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı. Ayrıca, Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan 4 asker ailesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 3 asker, 1 polis ve 4 sivil vatandaşın ailesi, 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokakta askeri servis araçlarına yapılan saldırıda şehit olan 3 asker ve 2 sivil memurun ailesi ile Çanakkale Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve Terörle Mücadele Harekatı şehitlerinin yakınları katıldı.

"VATAN SAĞOLSUN, GURUR DUYUYORUZ"

Şehit yakınlarının törene davet edilmesi ile ilgili kısa film gösterisi yapıldığı sırada şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Etkinliğe katılan, Genelkurmay Başkanlığına giden kavşağın önünde üzerlerine doğru gelen tanktan kaçmaya çalışırken damadı Fazıl Gür ile birlikte köprüden düşerek şehit olan Necati Sayın'ın kızı Ayşe Emine Sayın, şehitlerin kıymetinin bilimse açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ve böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen Fazıl Gürs'ün eşi Bilge Gürs, 15 Temmuz'da hem babasını hem de eşini kaybettiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"İkisi beraber gittiler Genelkurmay'ın orada köprüden düşerek şehit oldular. Çok gurur verici bir şey. Hepimiz bir gün öleceğiz ama onların bu şekilde hayatını kaybetmesi, şehit olması gurur verici. Ölüme çare yok. Onlar bir amaç uğruna bu dünyadan gittiler. Ben biliyorum hala yanımızdalar. Bunu bizzat çeşitli olaylar ile görüyoruz. Burada olduklarını bize hissettiriyorlar. Dünyada neyi önemsedilerse, neye değer verdilerse o uğurda da gittiler. Benim için en önemli iki varlıktı babam ve eşim." Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Seçkin Çil'in babası Ali Çil, "Oğlum Tunceli'de görevliyken Diyarbakır Sur'a geçici görevle gitmişti. 17 Şubat 2016 tarihinde şehit düştü oğlum. Vatan sağolsun. Bizler için çok zor ama vatanımız sağolsun. Bizim çocuklarımız savaşacak, bizde hepimiz burada rahat hareket edeceğiz. Şehitlik mertebesi iyi bir mertebe, başımız dik geziyoruz. Bu ana baba için çok büyük bir acı. Bu şehitler gününü düzenleyen Genelkurmay Başkanlığına teşekkür ederim. Bizleri yalnız bırakmıyorlar" dedi.
AKAR: AĞLAMAYIN GÜLÜN

Etkinliğin birinci kısmının ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, şehit aileleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Orgeneral Akar, darbeci Semih Terzi'yi vurarak 15 Temmuz hain darbe girişimin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hüseyin Halisdemir ve 15 Temmuz'da şehit düşen Fazıl Gürs'ün eşi Bilge Gürs ve oğlu Ömer Gürs ile bir süre muhabbet etti. Öğle yemeğinin ardından gerçekleştirilen faaliyetin ikinci kısmında ise, Türk Halk Müziği Sanatçısı Azerin Turan ve TSK Armoni Mızıkası ile Mehteran Birliği tarafından "Şehitler Destanı" oratoryosu gerçekleştirildi. Daha sonra, Genelkurmay Başkanı Akar, 18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan şehit ailelerine hediye takdim etti. Akar, programda ağlayan şehit yakınlarına ağlamamalarını, tam tersine gülmelerini istedi. Şehit aileleriyle çekilen hatıra fotoğrafından sonda etkinlik sona erdi.




Şehit Çocuğu Kaçtı, Genelkurmay Başkanı Yakaladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Çocuğu Kaçtı, Genelkurmay Başkanı Yakaladı - Son Dakika

  • Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 9. gemi Mısır'da limana yanaştı
    12:55 Türkiye'den Gazze'ye insani yardım taşıyan 9. gemi Mısır'da limana yanaştı

    Türkiye'den Gazze'ye uğurlanan "9. İyilik Gemisi", 3 bin 774 ton insani yardım malzemesinin indirileceği Mısır'ın El-Ariş Limanı'na yanaştı.

  • Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:54 Koç Holding 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

    Koç Holding'in 60. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, Yönetim Kurulu Üyesi İpek Kıraç, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu, Koç Holding üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Nakkaştepe'deki Holding merkezinde yapıldı. Koç Holding'in ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam ettiği belirtilerek, karlı ve sürdürülebilir büyüme fırsatlarını değerlendirdiği ve yatırımlarına devam ettiği ifade edildi. Ayrıca, Koç Holding'in geçen yıl da Fortune Global 500'de ülkemizi temsil eden tek şirket olduğu vurgulandı.

  • Erzincan'da maden faciasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı
    12:54 Erzincan'da maden faciasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldı

    Erzincan'ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen liç kayması faciasında kimyasal içeren toprağın altında kalan işçilerden Adnan Keklik'in cansız bedenine ulaşıldı. Faciada toprak altında kalan diğer 7 işçiyi arama çalışmaları sürüyor.

  • SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı
    12:54 SAÜ Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atandı

    Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Vakfı Özel Okulları Genel Müdürlüğü'ne Yusuf Türkhan atanmıştır. Türkhan, SAÜ Vakfı Özel Okulları'nın başarılarına katkıda bulunma imkanı elde etmekten mutluluk duyduğunu belirtmiştir. SAÜ Vakfı Özel Okulları ailesinin bir parçası olmaktan gurur duyan Türkhan, eğitim alanında yeni başarılar elde etmek için çalışacaklarını ifade etmiştir. Türkhan, SAÜ Vakfı'na teşekkür ederek bu önemli eğitim kurumunda görev yapmanın heyecanını yaşadığını belirtmiştir.

  • Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek
    12:53 Milli Eğitim Bakanlığı, Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı düzenleyecek

    Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında 40 ilde 10 bin 665 öğrencinin katılımıyla 'Dört Beceride Türkçe Dil Sınavı' düzenleyecek. Sınav, öğrencilerin ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerindeki okuma, dinleme, konuşma, yazma dil becerilerini ölçmek amacıyla gerçekleştirilecek. Sınav sonrasında yönetici, öğretmen ve öğrenci anketleri uygulanacak ve elde edilen sonuçlar öğrencilerin bilgi ve becerilerine yönelik önemli bulgular sunmayı hedefliyor.

  • Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret
    12:53 Taraklı Muhtarlarından Belediye Başkanı Pilavcı'ya Ziyaret

    Sakarya'nın Taraklı ilçesinde 22 mahalle muhtarı, tekrar Belediye Başkanı seçilen İbrahim Pilavcı'ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ve 21 mahalle muhtarı, Pilavcı'yı ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi. Pilavcı, görev süresi boyunca muhtarlarla işbirliği içerisinde çalıştığını belirtti ve Taraklı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

  • Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor
    12:53 Burhaniye Belediyesi Altyapı Çalışmalarına Devam Ediyor

    Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli bölgelerinde altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bahçelievler Mahallesi, Kocacami Mahallesi ve Öğretmenler Mahallesi'nde parke taşı döşeme, tamirat ve onarım çalışmaları yapılmaktadır.

  • CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti
    12:52 CHP Milletvekili Durmaz, Tokat'ta deprem sonrası köyleri ziyaret etti

    CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen deprem sonrası depremden etkilenen köyleri ziyaret ederek, bölge halkının eksiklerini ve meydana gelen hasarı inceledi. Durmaz, deprem konusunda TBMM'de yaptıkları çalışmaları hatırlatarak, önlem planının olmamasını eleştirdi.


Advertisement