Genelkurmay: Bilgi Notu'na İlişkin Kayda Rastlanmadı - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay: Bilgi Notu'na İlişkin Kayda Rastlanmadı

Genelkurmay Başkanlığı, karargahın 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahalesini belgeleyen bir bilgi notunun ele geçirildiğine ilişkin haber konusunda bir açıklama yaptı.

03.06.2011 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, karargahın 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahalesini belgeleyen bir bilgi notunun ele geçirildiğine ilişkin haber konusunda bir açıklama yaptı. Genelkurmay açıklamasında "Yapılan inceleme sonucunda iddia edilen bilgi notuna ilişkin herhangi bir bilgi, belge veya kayda rastlanmamıştır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, bugünkü bir gazetede Genelkurmay Başkanlığı Karargahında hazırlandığı iddia edilen bir bilgi notu ile ilgili habere yer verildiği hatırlatıldı. Zaman gazetesindeki haber kastedilerek, "Yapılan inceleme sonucunda iddia edilen bilgi notuna ilişkin herhangi bir bilgi, belge veya kayda rastlanmamıştır" denildi.

-HABER-

Söz konusu haberde "Genelkurmay'ın, 2007'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahalesi belgelendi. Dönemin Genelkurmay İstihbarat Şube Müdürü Albay Turgut Ak'ın hazırladığı bilgi notuna göre, Org. İlker Başbuğ, Anavatan lideri Erkan Mumcu'ya şu mesajı göndermiş: " Anayasa Mahkemesi'yle konuştuk, AKP'yi kapatacaklar. Erdoğan, Gül ya da Arınç seçilirse TSK müdahale edecek. Size yeni oluşum sözü veriyoruz'" ifadeleri yer almıştı.

İddiaya göre, Genelkurmay'ın 2007 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçim sürecine müdahale stratejisi dört yıl sonra ortaya çıktı. Ergenekon sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın ofisinde ele geçirilen 51 No'lu DVD içerisinde yer alan bir belge, 367 kriziyle başlayıp 27 Nisan e-muhtırasına kadar uzanan süreçte yaşanan karanlık olaylara ışık tuttu. Ergenekon davasına bakan mahkemeye ulaşan belgenin altında dönemin Genelkurmay İstihbarat Şube Müdürü Albay Turgut Ak'ın imzasının bulunduğu öne sürüldü.

2009 yılında ikinci Ergenekon davası sanığı emekli Albay Levent Göktaş'ın ofisinde ele geçirilen 51 No'lu DVD içerisinde yer alan ancak Genelkurmay'ın yalanladığı bilgi notuna göre CHP'nin yanı sıra Anavatan ve DYP de askerin talimatı üzerine Meclis'teki oylamaya katılmıyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Genelkurmay: Bilgi Notu'na İlişkin Kayda Rastlanmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement