Genelkurmay Çatı Davası - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Çatı Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

31.01.2019 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin, aralarında sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin de yer aldığı 224 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen duruşmada, darbe girişiminin yaşandığı dönemde kurmay albay olan eski Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanlığında şube müdürü Mustafa Barış Avıalan, esasa ilişkin savunmasını sürdürdü.

Sözde yurtta sulh konseyi üyesi olduğu belirtilen Avıalan, Akıncı Üssü 143. Filo'da bulunduğu sırada, kamera kayıtlarında sadece koridorda yürüyüş yaptığı görüntüler olduğunu söyledi.

Avıalan, üsse gittiğinde kim olduğunu bilmediği ve Genelkurmaya bir zarf götürmesi gerektiğini söyleyen kişiye kızdığı için filo binasına girdiğini ve koridorda yürüdüğünü iddia etti. Görüntüsünün de bu koridordaki 10 saniyelik yürüyüşten ibaret olduğunu savunan Avıalan, daha sonra diğer kapıdan çıktığını ve dışarıda zaman geçirdiğini öne sürdü.

O gün eğitim elbisesi giymediğini de iddia eden Avıalan, darbe girişimine iştirak edecek olsa emirlerini daha rahat iletebilmek amacıyla albay rütbesinin de bulunduğu bu üniformasını giyebileceğini ancak bunu yapmadığını bildirdi.

Avıalan, üs komutanı Hakan Evrim'in odasının bulunduğu karargah binasında olduğuna yönelik bir suçlama olduğunu da ifade ederek, suçlamayı kabul etmedi. Avıalan, 143. Filo ve karargah binası arasında mesafe olduğunu iddia ederek buraya hiç gitmediğini ileri sürdü.

Üsteki hazırlık toplantılarına katıldığına yönelik iddiayı da reddeden Avıalan, sıkıyönetim direktifi ya da Genelkurmaya ait uydu görüntüsünün olduğu kağıtlarda parmak izi bulunduğu iddiasını kabul etmedi.

Avıalan, sadece gazino dışında, yemekhane gibi bir yerde dergi, magazinsel materyaller ve kartpostal gibi bir şeyler bulunduğunu, onlara baktığını ifade ederek, sadece bu kağıtlarda parmak izi çıkarsa kabul edebileceğini söyledi.

143. Filo'da toplanan tüm delillerin hukuka aykırı olduğunu iddia eden Avıalan, bu yüzden delil değerlerinin bulunmadığını öne sürdü.

Avıalan, ateşli silahla atış artığı tespiti yapıldığını da belirterek, o gün şahsi tabancasını bir evdeyken bir de savcıya teslim ederken iki kez eline aldığını ifade etti.

Silahını kullanmadığına yönelik beyanda bulanan Avıalan, sabah bırakılan silahların taşınması için yardım talep eden merkez komutanlığının isteği üzerine bunu yerine getirdiklerini belirtti.

Atış artığı örnekleriyle alakalı bir yanlışlık olduğunu ileri süren Avıalan, kendisi gibi o bölgede bulunan ve silah kullanmayan başka sanıklarda da atış örneği çıktığını iddia etti.

Akıncı'da ak ile karanın ayrılamayacağı, farkındalık imkanı olmayan, etraf özel birlik askerleriyle çevriliyken sivil elbiseyle bulunduğunu iddia eden Avıalan, oradan ayrılamadığını ve fiili imkansızlık nedeniyle pasif kaldığını öne sürdü.

İddiaları kabul etmeyen sanık Avıalan, iki buçuk gün süren savunmasını şiir okuyarak tamamladı.

Duruşmaya, öğle arası verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Çatı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement