Genelkurmay Çatı Davasında "Cevap Vermiyorum" Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Çatı Davasında "Cevap Vermiyorum" Gerginliği

Genelkurmay Çatı Davasında "Cevap Vermiyorum" Gerginliği

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin açılan davada savunma yapan sanık eski Tuğgeneral Murat Aygün'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekili Hüseyin Aydın'ın bir sorusuna "Cevap vermiyorum" diye bağırması üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.

01.06.2017 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin açılan davada savunma yapan sanık eski Tuğgeneral Murat Aygün'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vekili Hüseyin Aydın'ın bir sorusuna "Cevap vermiyorum" diye bağırması üzerine kısa süreli tartışma yaşandı.

Avukat Aydın, "Ne hakla bağırıyorsun? Siz kışlada değilsiniz, komutan değilsiniz, sanıksınız" diyerek tepki gösterdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili aralarında sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın dokuzuncu celsesi tamamlandı. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülen duruşmanın öğleden sonraki kısmında eski Polatlı 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün savunma yaptı. Aygün, soruşturma safhasında verdiği ifadelerin psikolojik baskılar altında olduğunu iddia ederek kabul etmedi. Hakkındaki "Yurtta Sulh Konseyi" üyeliği suçlamasını kabul etmediğini belirten Aygün, Konseyin varlığına dair somut bir belgenin olmadığını öne sürdü.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında 58. Topçu Tugay Komutanı olduğunu anımsatan Aygün, "Benim tugayımda her türlü silah vardı. Benim tugayımın elinde her türlü imkanı olmasına rağmen hiç kimseye ateş etmemiştir, hiçbir yeri bombalamamıştır, kimseyi öldürmemiştir, kimseyi yaralamamıştır. Buna rağmen Konsey üyeliği iddia edilmiş, öldürülen ve yaralanan kişilerce sorumlu tutulmaktayım. Darbe girişiminin planlanmasında hiçbir rolüm ve etkinliğim olmadı. Darbe toplantılarına katılmadım, darbe teşebbüsünü sevk ve idare etmedim" diye konuştu.

"DARBEYİ KİMİN YAPTIĞINI BİLMİYORUM"

Aygün'ün savunmasının tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, sanık Aygün'e "Sence bu darbe girişimini kim yaptı?" sorusunu yöneltti. Aygün, "Bilmiyorum" cevabını verdi.

Dik'in sorularının tamamlanmasının ardından Aygün'ün müdafisi Ayten İzmirli'ye söz verildi. İzmirli, müştekiler tarafından açıkça tehdit edildiğini öne sürerek, "Suç duyurusunda bulunuyorum. Başıma bir şey gelirse sorumlusu sizsiniz" dedi. İzmirli ayrıca, Aygün'ün hiçbir soruya cevap vermesini istemediğini söyledi. Dik, "Ben burada iken böyle bir şey olmadı. Şikayetinizi Sincan Cumhuriyet Savcılığına yapın" dedi. Dik, usul gereği avukatlara soru sorma hakkının verildiğini, sanığın sorulara isterse cevap veremeyebileceğini belirtti. Bu sırada müşteki sıralarından bir kişinin "hoşt" dediği duyuldu. Dik, bu sözleri sarf eden şahsın dışarıya çıkarılmasını istedi.

MAHKEMEDE "CEVAP VERMİYORUM" GERGİNLİĞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vekili Hüseyin Aydın'ın sorular yöneltmesi üzerine Aygün, "Cevap vermiyorum" diye bağırdı. Aygün'ün bağırmasına müşteki sıralarında oturan vatandaşlar tepki gösterdi. Avukat Aydın, "Ne hakla bağırıyorsun? Siz kışlada değilsiniz, komutan değilsiniz, sanıksınız" ifadelerini kullandı. Aygün ise, "Ben 2 bin 988 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan bir sanığım. Ben 'cevap vermiyorum' dedim. Neden ısrar edip beni tahrik ediyor" karşılığını verdi.

Aygün'ün çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Dik, bugünkü celsenin tamamlandığını söyledi. Yarın, sanıklardan eski Albay Orhan Yıkılkan ile eski Albay Murat Koçyiğit'in savunma yapması bekleniyor.

(Abdullah Sarıca /İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Çatı Davasında 'Cevap Vermiyorum' Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement