Genelkurmay'ın açıklaması - Bakan Yılmaz - - Son Dakika
Politika

Genelkurmay'ın açıklaması - Bakan Yılmaz -

Genelkurmay\'ın açıklaması - Bakan Yılmaz -

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Herkesin milletine hizmet etme durumu vardır.

27.03.2014 00:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Herkesin milletine hizmet etme durumu vardır. Silahlı Kuvvetlerimiz de milletine hizmet etmiştir. Muhalefet partilerinin ufuklarını açık tutmaları lazım. Bunlar ortak konulardır, ortak konuları siyasi malzeme yapmamaları lazım. Bu muhalefetin dar ufukluğuna verilmiş bir cevaptır" dedi.

Yılmaz, Sivas Beton Travers Fabrikası'nı ziyaret ederek, fabrika müdürü Ali Karabey'den bilgi aldı. Yılmaz, daha sonra Güneykaya beldesinde halka hitap etti. Yılmaz, bu zamana kadar hiçbir vatandaşı aldatmadıklarını oy alıp da hizmet götürmedikleri bir yer olmadığını söyledi.

Kendilerine oyunu vermeyenlere bile hizmet götürdüklerini ifade eden Yılmaz, 76 milyonu kardeş bilerek güçlerinin yettiği her yere hizmet götürdüklerini belirtti.

Hükümetleri döneminde yapılan çalışmalara değinen Yılmaz, "Bizim dönemimizde Türkiye her yıl yüzde 5,1 büyüdü. Biz bu büyüme oranlarıyla birlikte Avrupa'nın 30-40 katı büyüdük ancak bu büyümemiz onlara yetişmemize yetmiyor. Bu aradaki mesafeyi telafi edebilmek için ülkenin birçok kaynaklarını geçmişin ihmallerine ödedik. İktidarlarımız döneminde 80 yılda yapılamayanı yaptık. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda çok büyük reformlar yaptık. Bu yaptıklarımız yeter mi? Yetmez. Daha çok şeyler yapmamız lazım. İstikrar sürsün, barış iklimi devam etsin, kardeşliğimiz sürsün, hiçbir eve şehit cenazesi gelmesin diyorsanız hizmetin geleceği AK Parti'yi tercih etmeniz lazım" diye konuştu.

30 Mart'ya yapılacak yerel seçimlerde AK Parti adaylarına verilecek her oyun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarına verileceğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"İnşallah 30 Mart akşamı vereceğiniz her oyla Tayyip Erdoğan'a oy vereceksiniz. Aynı zamanda Türkiye üzerine oyun kurmak isteyen, Türkiye bağımsız ekonomik kararlarını alabilme yeterliliğine geldi bu birilerini rahatsız etti, bağımsız dış politika uyguladı, bu birilerini rahatsız etti, kendi kendine yeterli bir savunma sanayi oluşturdu, kendi tankını, topunu, tüfeğini, gemisini yapıyor bu birilerini rahatsız etti. İşte rahatsız olanlara, biz sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz demek için AK Parti'de oylarımızı birleştiriyoruz."

- "Bu muhalefetin dar ufukluğuna verilmiş bir cevaptır"

Yılmaz, daha sonra Günaykaya beldesinin Kargın Mahallesi'ni, Yıldız beldesini ve Gazi köyünü ziyaret ederek halka hitap etti.

Gazi köyünde bir gazetecinin "Genelkurmay Başkanlığımız internet sitesinden bir açıklama yaparak, 'Genelkurmayın ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin seçimlere ve siyasi olaylara dahil edilmemesini istediler, neler söyleyeceksiniz" sorusu üzerine ise Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz onu söylüyoruz. Silahlı Kuvvetlerimiz milletin bir parçasıdır, milletin hizmetindedir. Bunu neden açıklama gereğini duydum, dikkat ederseniz açıklamanın altında 'Suriye'nin uçakları hava sahamızı ihlal etti. Hava sahamızı ihlal eden uçaklara görevimizi yerine getirmek bize verilen bir görevdir, biz de görevimizi layıkıyla yerine getirdik' dedi. Muhalefet partileri ne yaptı, Silahlı Kuvvetler görevini yaptığından dolayı bundan AK Parti'ye bir artı gelir... Karayolları görevini yaparken de Devlet Su İşleri görevini yaparken de Sağlık Bakanlığı görevini yaparken de AK Parti'ye artı gelir. Böyle bir mantık olur mu? Dolayısıyla bu millete hiçbir kurumun hizmet etmemesini, AK Parti'ye faydası olacak bir hususta her kurumun pasif kalmasını düşünüyor. Herkesin milletine hizmet etme durumu vardır. Silahlı Kuvvetlerimiz de milletine hizmet etmiştir. Muhalefet partilerinin ufuklarını açık tutmaları lazım. Bunlar ortak konulardır, ortak konuları siyasi malzeme yapmamaları lazım. Bu muhalefetin dar ufukluğuna verilmiş bir cevaptır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Genelkurmay'ın açıklaması - Bakan Yılmaz - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement