Genelkurmay Karargahında Şehitleri Anma Töreni (1) - Son Dakika
Güncel

Genelkurmay Karargahında Şehitleri Anma Töreni (1)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Milletçe üzgünüz, kızgınız. Türk milletinin bağrından çıkan ordumuz, bugüne kadar evlatlarımızın kanlarını yerde bırakmadı, bundan sonra da bırakmayacaktır.

17.03.2017 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Milletçe üzgünüz, kızgınız. Türk milletinin bağrından çıkan ordumuz, bugüne kadar evlatlarımızın kanlarını yerde bırakmadı, bundan sonra da bırakmayacaktır. Bu uğurda şehitlerimize layık olmak için azim ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

Genelkurmay Karargahında 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Şehitleri Anma Töreni"ne, 61 şehidin 134 yakını katıldı. Törende en yaşlısı 73 yaşındaki bir şehit yakını ile en genci 5 yaşındaki şehit çocuğu da yer aldı.

Törende, Çanakkale, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yanı sıra Ankara Merasim Sokak'ta askeri servis aracının geçişi sırasındaki terör saldırısında, Fırat Kalkanı Harekatı'nda ve 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan asker, polis, sivil memur, korucu, öğretmen ve sivil vatandaşların aileleri katıldı. Özel Kuvvetler Komutanlığında 15 Temmuz gecesi darbeci Semih Terzi'yi vurarak darbenin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir de törende yer aldı.

Atatürk Kültür Sitesi'nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, kısa film gösterimi yapıldı. Bu sırada gözyaşlarına hakim olamayan bazı şehit aileleri duygu yüklü anlar yaşadı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Astsubay Seçkin Çil'in ağabeyi Astsubay Hüseyin Çil'in yaptığı konuşmanın ardından, Albay Erhan Altunok da şehitleri anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Necdet Hayta "Çanakkale Muhaberelerinin Türk ve Dünya Tarihi Açısından Önemi" konulu konferans verdi.

"İbret ve esefle gördük"

Konferansın ardından konuşma yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Türk askerinin gösterdiği insan kudretini aşan başarıların Türk milletinin yüksek kahramanlık, fedakarlık ve asaletinin örneklerinden olduğunu belirtti.

Tarihin, Türk milletinin haklı mücadelesiyle, şehitlerin şanlı destanlarını anlatan sayısız örneklerle dolu olduğunu vurgulayan Orgeneral Akar, Türk milletinin karşılaştığı hiçbir zorluktan yılmadığını, oynanan bütün oyunları bozduğunu vurguladı.

Şehitlerin şerefli bir vazifeyi miras bıraktığını ifade eden Akar, "Bu vazife, rengini mübarek şehit kanından alan, şanlı bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalanmasını, devletimizin ilelebet payidar olmasını, kutsal vatan topraklarının güvenliğini sağlamaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Orgeneral Akar, vatana, bayrağa, birlik ve beraberliğe göz dikenlerin asla emellerine ulaşamayacağına dikkati çekti.

Türk ordusunun daima milletinin emrinde olduğunu dile getiren Akar, ordunun şehitlerin izinde yürümeye devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da şanlı tarihimizin hiçbir döneminde rastlanmayacak bir şekilde aklını, fikrini, ruhunu ve bütün değerlerini birtakım ihanet şebekelerine tutsak eden zavallıların, hainlerin ve alçakların ortaya çıktığını ibretle ve esefle gördük. Böylesi acı bir deneyim karşısında iman dolu göğüslerini her türlü ihanetin önüne çelikten bir sur gibi çeken şehitlerimiz, uğruna feda olunacak gerçek değerlerin neler olduğunu bir kez daha göstermişlerdir."

"Ordumuz, kanlarını yerde bırakmayacaktır"

Genelkurmay Başkanı Akar, geçen yıl 17 Şubat'ta Merasim Sokak'ta, 6 Eylül'de Dağlıca'da, 17 Aralık'ta Kayseri'de hain terör saldırılarında şehit verdiklerini anımsatarak, sınır ötesinde yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda da kahramanların şehadete yürüdüğünü ifade etti. Akar, şöyle devam etti:

"Milletçe üzgünüz, kızgınız. Türk milletinin bağrından çıkan ordumuz, bugüne kadar evlatlarımızın kanlarını yerde bırakmadı, bundan sonra da bırakmayacaktır. Bu uğurda şehitlerimize layık olmak için azim ve kararlılıkla mücadeleye devam edeceğiz. Birliğimizi hedef alan tüm terör örgütlerine karşı asker-millet anlayışının bir timsali olan Türk Silahlı Kuvvetleri, milletimizin sevgi ve güveninden aldığı güçle kararlı ve tavizsiz mücadelesini yılmadan sürdürecektir."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, jandarma, polis ve güvenlik korucularıyla omuz omuza tek bir terörist kalmayıncaya kadar yurt içinde ve sınır ötesinde mücadeleye artan azimle devam edeceğini bildiren Akar, ebedi başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, egemenlik ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden şehitlere ve onların ailelerine vefa borcunu hiçbir zaman unutmayacaklarını dile getirdi.

Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları daha sonra şehit aileleri ve askerlerle birlikte yemek yedi.

Şehit aileleri

Törene katılan şehit yakınları gazetecilere yaptıkları açıklamada, Genelkurmay Başkanlığınca kendilerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti aktardı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'daki 66. Zırhlı Tugay Komutanlığında şehit olan Piyade Albay Sait Ertürk'ün eşi Ceylan Ertürk, ordunun kendilerine sahip çıktığını, hem gururlu hem de duygulu anlar yaşadığını söyledi.

Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı önünde şehit düşen Necati Sayın'ın kızı Emine Sayın, hatırlanmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, Genelkurmay Başkanlığına teşekkür etti.

Darbe girişiminde hem babasının hem de eşinin şehit olduğunu ifade eden Bilge Gürs de eşi ve babasının bir amaç uğuruna şehit olduğunu, onlarla gurur duyduğunu ifade etti.

Merasim Sokak'taki terör saldırısında şehit olan Astsubay Mehmet Yener'in annesi Fate Yener, "Vatan sağ olsun. Ben oğlumun gelmesini istiyorum. Hala kapının önünde gelecek diye bekliyorum."sözlerine yer verdi.

Tören, öğleden sonra "Şehitler Oratoryosu"nun sahnelenmesiyle devam edecek.

Genelkurmay Karargahında Şehitleri Anma Töreni (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Genelkurmay Karargahında Şehitleri Anma Töreni (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi
    14:38 Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte orman köylülerine yangınlara karşı alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. Pazaryeri Orman İşletme Şefliği yetkilileri, muhtar ve köylüleri bilgilendirerek bahçe temizliği ve anız yakma konularında uyarılarda bulundu. Gümüşdere ve Arpadere köylerindeki eğitimde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında önleyici tedbirler anlatıldı ve vatandaşların istek ve talepleri alındı.

  • İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı
    14:37 İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı

    Valilik, Cumartesi sabahı İstanbul ve çevresi için fırtına uyarısı yaptı. Doğu ve kuzeydoğudan esecek fırtınanın saatteki hızı 75 kilometreyi bulacak. İstanbul Valiliği, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi
    14:35 Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi

    Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı, Safranbolu Yenimahalle'de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda yaşatılacak. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, törende Ekmekci'nin halka yaptığı hizmetleri ve başarılı çalışmalarını vurguladı. Törende, Ekmekci'nin kızları tarafından sağlık istasyonunun tabela açılışı gerçekleştirildi.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da
    14:33 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da

    TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret etti. Şenlikte çocuklar, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hastane yetkilileriyle birlikte pasta kesti, hediyeler takdim etti. Şenliğe 29 ülkeden 500 çocuk katılıyor.


Advertisement