General Coriolanus'un Tutkuları, Zaafları - Son Dakika
Güncel

General Coriolanus'un Tutkuları, Zaafları

Efsanevi yazar William Shakespeare'in "Coriolanus'un Tragedyası" isimli oyunu Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıktı.

26.02.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hasan Âli Yücel Klasikler Dizisi'nden yayımlanan ve William Shakespeare'in İngiltere'de 1600'lerin başındaki halk ayaklanmasını Roma atmosferi içinde anlattığı oyun, ilk kez 1623 yılında yayımlanmıştı. Oyunu dilimize, Shakespeare konusundaki uzmanlığı ile bilinen Özdemir Nutku tarafından kazandırıldı.

Yazarın Plutarkhos'un "Live of the Nobel Grecians and Romans" (1579) adlı kitabındaki "Coriolanus'un Yaşamı" bölümünden yararlanarak oluşturduğu eser; Roma'ya yaptığı büyük hizmetlerle anılan ve hayatı antik Romalılar tarafından bir menkıbe haline sokulmuş lider Caius Martius Coriolanus'un yaşamına ve Roma atmosferi içinde 1600 başlarında İngiltere'deki halkın toplumsal huzursuzluğuna, buğday yetersizliğine, kıtlık yüzünden kapatılan çiftliklere ve açlığa ayna tutuyor. Oyunun çevirmeni, yazar, yönetmen ve eleştirmen Özdemir Nutku, yine Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan, Shakespeare'in eserlerinde kullanılan yaklaşık 20.000 İngilizce sözcüğün Türkçe karşılıklarının yer aldığı "Shakespeare Sözlüğü"nü de hazırlamıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel General Coriolanus'un Tutkuları, Zaafları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement