Geniş Haber) 25 Aralık Kumpas Davası'nda Karar Açıklandı - Son Dakika
Güncel

Geniş Haber) 25 Aralık Kumpas Davası'nda Karar Açıklandı

-Mahkeme heyeti, Yakup Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 10 sanığı "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

24.12.2018 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

-Mahkeme heyeti, Yakup Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 10 sanığı "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

-FETÖ lideri Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu firari 6 sanığın dosyası ayrıldı.

Haber: Yüksel KOÇ-Serpil KIRKESER/ İSTANBUL DHA

FETÖ/PDY'nin takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla yargılanan eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'nın da aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 71 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, 10 sanığı "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

KARAR DURUŞMASI YAPILDI

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları yerleşkesinin karşısındaki duruşma salonunda yapılan karar duruşmasına 13 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada son sözleri sorulan sanıklar beraatlerini talep etti. Son sözlerin alınmasının ardından karar için duruşmaya ara verildi.

10 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, 25 Aralık soruşturmasını yürüten eski Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, yardımcısı Kazım Aksoy ile diğer sanıklar Yasin Topçu, Mahir Çakallı, Arif İbiş, Mustafa Demirhan, Mehmet Habib Kunt, İbrahim Şener, Mehmet Fatih Yiğit ve Mehmet Akif Üner'i, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

131 YIL CEZA ALDILAR

Sanıklar Yakup Saygılı, Kazım Aksoy, Mehmet Akif Üner, Yasin Topçu, Arif İbiş, Mehmet Fatih Yiğit, Mehmet Habib Kunt ve İbrahim Şener, "Özel hayatın gizliliğini ihlal" ve "Usulsüz dinleme" suçlarından 127'şer yıl 4'er ay 15'er gün, Mustafa Demirhan da 131 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırıldı.

Sanıklar Sabri Kızılkaya, Hayrettin Can ve Cihan Kasak, "Terör örgütüne üye olmak" ve "Haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlarından 43'er yıl 6'şar ay, Murat Kaya 30 yıl, Ercan Taş 42 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldılar. İsmail Arpacı ve Mehmet Sait Sevinç aynı suçlardan 16 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırıldılar.

Sanıklar Ufuk Sağdıç, Şakir Parpar, Mehmet Yavuz, Raif Bektaş, Hüseyin Tokgöz, Turgay Dükenmez, Emre Civan, Kamil Murat Adanır, Fatih Aydın, Mehmet Balı, Gürkan Tok, İsa Karayiğit, Kamil Murat Adanır, Hasan Serdar Koçyiğit, Volkan Demirdelen, Burhan İnönülü, Mahmut Uçar, Turan Güler, Ahmet Usta, Yusuf Ayyıldız, Yalçın Aksoy, Ulvi Şahin ise çeşitli suçlardan 2 yıl 6 aydan 19 yıl 6 aya kadar değişen oranlarda hapis cezası ile cezalandırıldılar.

11 SANIK HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ

Mahkeme, kararla birlikte sanıklar Mahir Çakallı, İsmail Arpacı, Mehmet Sait Sevinç, Şakir Parpar, Yasin Topçu, Mehmet Akif Üner, Sabri Kızılkaya, Ufuk Sağdıç, Murat Kaya, İsa Karayiğit ve Mahmut Yavuz'un tutuklanmalarına karar verdi.

GÜLEN'İN DE ARALARINDA BULUNDUĞU 6 FİRARİ SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme heyeti, firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Hüseyin Korkmaz, eski Emniyet Müdürü Hamza Tosun, Sinan Dursun, Engin Filiz ve Sinan Sağyalavaç'ın dosyasının ayrılmasına karar verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geniş Haber) 25 Aralık Kumpas Davası'nda Karar Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan İl Genel Meclisi Görev Süresi Biten Üyelerle Veda Etti
    10:11 Erzincan İl Genel Meclisi Görev Süresi Biten Üyelerle Veda Etti

    Erzincan İl Genel Meclisi mart ayı olağanüstü toplantısında görev süresi biten meclis üyeleri veda etti. İl Özel Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, yapılan çalışmalara ilişkin bilgi vererek meclis üyelerine teşekkür etti.

  • Aydın'da 20 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Yakalandı
    10:11 Aydın'da 20 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şüpheli Yakalandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde çeşitli suçlardan aranan ve hakkında 20 yıl 3 ay hapis cezası bulunan şüpheli, JASAT ekiplerince yakalandı. Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından aranan şahıs, Dereağzı Mahallesi'nde gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı
    10:11 TEI, yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan TOO'yu aldı

    Eskişehir'de kurulu TUSAŞ Motor Sanayi AŞ'nin (TEI), yerli ve milli havacılık motorlarının tip sertifikasyonu için gerekli olan 'Tasarım Organizasyonu Onayı'nı (TOO) almaya hak kazandığı bildirildi. TEI, Türkiye'de sivil havacılık motorları sertifikasyonuna yönelik TOO onayı alan ilk şirket oldu. GÖKBEY Helikopteri'ne güç verecek Türkiye'nin ilk milli helikopter motoru TEI-TS1400'ün uluslararası sivil sertifikasyon süreci de TOO sonrasında tamamlanacak.

  • Denizli'de 3 Katlı Binanın Çatı Katında Yangın Çıktı
    10:10 Denizli'de 3 Katlı Binanın Çatı Katında Yangın Çıktı

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın depo olarak kullanılan çatı katında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yoğun çaba sonucu alevleri kontrol altına aldı. Yangında can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekipleri tarafından yapılacak olan rapor sonucunda belirlenecek. Soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Güzelçamlı Mahallesi'ni Ziyaret Etti
    10:09 Kuşadası Belediye Başkanı Güzelçamlı Mahallesi'ni Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Güzelçamlı Mahallesi'ni ziyaret ederek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti
    10:09 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. Seçer, arıcılığın önemine vurgu yaparak, üretici kadınlara ve küçük işletmelere destek verdiklerini belirtti.

  • Hatay'da 6 Katlı Bina İş Makinesi Darbesiyle Yıkıldı
    10:08 Hatay'da 6 Katlı Bina İş Makinesi Darbesiyle Yıkıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde mahkeme süreci tamamlanan 6 katlı bir bina, iş makinesinin darbesiyle kontrollü olarak yıkıldı. Yıkım anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Afyonkarahisar'da hafif ticari araç takla attı: 4 yaralı
    10:08 Afyonkarahisar'da hafif ticari araç takla attı: 4 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir hafif ticari araç kontrolden çıkarak takla attı ve şarampole devrildi. Kazada araçta bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatıldı.

  • Mezitli Belediyesi, Sahil Şeridini Yenileme Projesi Başlattı
    10:08 Mezitli Belediyesi, Sahil Şeridini Yenileme Projesi Başlattı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan sahil şeridi, tamamen yenilenerek yaya yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve peyzaj donatı alanlarıyla donatılacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu
    10:08 Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Umurlu Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 11 noktada toplam 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.

  • Askerlik hayali 50 yaşında gerçekleşti
    10:07 Askerlik hayali 50 yaşında gerçekleşti

    Mersin'in Erdemli ilçesinde askerlik hasreti çeken 2 özel bireyin isteği jandarma tarafından gerçekleştirildi. İbrahim Atalay ve Ali Develi, bir günlük temsili askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı. İlçe Jandarma Komutanı tarafından eğitim verilen özel bireyler, nöbet tutarak görevlerini yerine getirdi. Aileler, bu anları fotoğraflayarak mutluluklarını kayıt altına aldı.

  • Köyceğiz Toparlar Ortaokulu Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği'ni Üçüncü Olarak Tamamladı
    10:07 Köyceğiz Toparlar Ortaokulu Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği'ni Üçüncü Olarak Tamamladı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Toparlar Ortaokulu, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Masa Tenisi Küçük Kızlar İl Birinciliği müsabakalarında üçüncü olarak yer aldı. Okul müdürü ve öğretmenleriyle birlikte Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan'a ziyarette bulunan öğrenciler, başarılarından dolayı tebrik edildi.


Advertisement