Geniş Haber) - Asayiş Şubede Katlar Arası "Rüşvet" Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Geniş Haber) - Asayiş Şubede Katlar Arası "Rüşvet" Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği'nde görevli iki polis, aranan suçluları para karşılığı serbest bıraktığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

07.12.2018 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği'nde görevli iki polis, aranan suçluları para karşılığı serbest bıraktığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğine bağlı Memur Suçları Birimi ekipleri, bir süre önce banka hesaplarında anormal hareketlilik tespit edilen Aranan Şahıslar Büro Amirliğinde görevli polis memurları H. Y.  ve M. D.'yi takibe aldı.

Yapılan araştırmaların ardından, polis memurlarının  8.5 yıl kesinleşmiş hapis cezaları bulunan G.Ç. ve kardeşi S. Ç.'yi yüklü para karşılığı iki kez serbest bıraktığı bilgisine ulaşıldı. Delillerin kesinleşmesinin ardından, Gasp Büro Amirliği Memur Suçları Birimi ekipleri, bir alt katta bulunan Aranan Şahıslar Büro Amirliğine inerek, polisleri gözaltına aldı. Şüpheli polislerin, ifadelerinin alınmasının ardından pazartesi günü adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.

İKİ KEZ RÜŞVET ALDILAR İDDİASI

İddialara göre, Aranan Şahıslar Büro Amirliğinde görevli olan polisler, 1 Kasım'da G. Ç.'nin Beylikdüzü'ndeki evine baskın yaptı. Polisler, gözaltına aldıkları G. Ç.'yi, bir süre sonra, yüklü para karşılığı serbest bıraktı.

Rüşvet vererek hapse girmekten kurtulan G. Ç., polislerin tekrar gelebileceği korkusuyla evine boşaltarak, yine kendisi gibi 8.5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan kardeşi S. Ç. ile birlikte Bakırköy'de bir otele yerleşti.

İki kardeş 19 Kasım'da otelden çıkarken, yine aynı polisler tarafından kapıda gözaltına alındı. H. Y. ile M. D. adlı polis memurları, kardeşleri sağlık kontrolüne götürmek için polis otosuna bindirdi. Hastaneye gidilirken G.Ç. ve kardeşi S. Ç. ile polis memurları arasında rüşvet pazarlığı yaşandı. İki kardeş, ikinci kez yüklü para karşılığı serbest kaldı.

Görüntü Dökümü:

------------

-Şüpheli polislerin görüntüsü - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geniş Haber) - Asayiş Şubede Katlar Arası 'Rüşvet' Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın Sultanhisar'da Vatandaşlar ve Esnaflar Tarafından Çocuk İftarı Düzenlendi
    10:26 Aydın Sultanhisar'da Vatandaşlar ve Esnaflar Tarafından Çocuk İftarı Düzenlendi

    Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Hisar Camii'nde, vatandaşlar ve esnafların katkılarıyla çocuk iftarı düzenlendi. İftar programında, çocuklar Ramazan ayının bereketini yaşarken keyifli vakit geçirdi. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve dualarla devam etti ve teravih namazının ardından yapılan ikramlarla son buldu. Etkinlik, çocukların manevi duygularını güçlendirirken birlik ve beraberlik duygularını da pekiştirdi. Sultanhisarlılar, bu tür etkinliklerin toplumun her kesimine dokunarak güzelliklerin paylaşılmasına vesile olduğunu belirterek, gelecek yıllarda da benzer organizasyonların düzenlenmesini temenni etti.

  • CHP Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel'in '3 T' Formülü Vatandaşlardan Tam Not Aldı
    10:25 CHP Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel'in '3 T' Formülü Vatandaşlardan Tam Not Aldı

    31 Mart yerel seçimleri kapsamında adaylar çalışmalarını tamamladı. Aydın'da sahaya ilk inen isimlerin başında yer alan CHP'nin Bozdoğan Belediye Başkan Adayı Galip Özel'in ilçenin kalkınması amacıyla başlattığı tarım, ticaret ve turizm ağırlıklı '3 T' formülü vatandaşlardan tam not aldı.

  • Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan Ayında Gıda Denetimlerini Sürdürüyor
    10:24 Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan Ayında Gıda Denetimlerini Sürdürüyor

    Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayının ilk gününden itibaren hafta sonları da dahil olmak üzere aralıksız olarak iftar sonrası gıda denetimlerini sürdürüyor. 300'e yakın denetim gerçekleştiren ekipler, vatandaşların sağlıklı gıdaya kolay erişimini hedefleyen gece denetimlerine devam edeceklerini belirtti. Denetimlerde gıda işletmelerinin hijyen standartları ve ürün kalitesi inceleniyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların şüpheli durumlarda yetkililere bildirimde bulunmalarını ve toplumun iş birliği içinde olmasını önemli bir adım olarak vurguladı.

  • Çankaya Belediyesi Baharı Sanat Etkinlikleriyle Karşılıyor
    10:24 Çankaya Belediyesi Baharı Sanat Etkinlikleriyle Karşılıyor

    Çankaya Belediyesi, nisan ayında sanat merkezleri, sergiler, atölye çalışmaları, tiyatro ve konserlerle bahara merhaba diyor.

  • Sinop'ta Emekli Vatandaşlar Ekonomik Sıkıntı İçinde
    10:24 Sinop'ta Emekli Vatandaşlar Ekonomik Sıkıntı İçinde

    Sinop'ta yaşayan emekli vatandaşlar, emekli maaşlarının yetersiz olduğunu ve ekonomik olarak mutlu olmadıklarını ifade etti. Yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il olan Sinop'ta yaşayan emekli vatandaşlar, maaşlarının artan yaşam maliyetlerini karşılamaya yetmediğini belirtti.

  • İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı
    10:23 İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında 38 düzensiz göçmen yakalandı

    Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İzmir'in Çeşme ilçesi açıklarında lastik botta bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, 1'i çocuk toplamda 38 düzensiz göçmeni yakaladı. Yakalanan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, hastane personelleri ile iftar ve sahurda buluştu
    10:22 Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, hastane personelleri ile iftar ve sahurda buluştu

    Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ndeki personeller ile iftar, 112 Acil Acil Çağrı Merkezi personeli ile sahurda bir araya geldi. Şenkul, ziyaretlerinde sağlık personelleri ile sohbet ederek teşekkürlerini iletti ve kolaylıklar diledi.

  • Çankaya'da Yaşamış Yazar ve Şairlerin İzinde Projesi Devam Ediyor
    10:22 Çankaya'da Yaşamış Yazar ve Şairlerin İzinde Projesi Devam Ediyor

    Çankaya Belediyesi, ilçede yaşamış ve topluma değer katmış yazar, şair ve sanatçıların adlarını, yaşadıkları binalara isim plaketlerini yerleştirerek ölümsüzleştiriyor. Son olarak dünyaca ünlü tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu'nun ismi, Kurtuluş'ta yaşadığı eve asıldı.

  • Bursa'da Tesla Marka Elektrikli Otomobil Alev Alev Yandı
    10:20 Bursa'da Tesla Marka Elektrikli Otomobil Alev Alev Yandı

    Bursa'nın Gemlik ilçesinde seyir halinde olan bir Tesla marka elektrikli otomobil, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı alev aldı. Sürücü, otomobili emniyet şeridine çekerek terk etti. Kısa sürede alevlerin sardığı otomobil, tamamen yanarak küle döndü. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangında can kaybı yaşanmazken, otomobil kullanılamaz hale geldi.

  • Doğudan batıya hayvan hareketlerinin kontrolü için veteriner yol kontrol istasyonları hizmete alınıyor
    10:17 Doğudan batıya hayvan hareketlerinin kontrolü için veteriner yol kontrol istasyonları hizmete alınıyor

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, doğudan batıya hayvan hareketlerinin yoğun olduğu 8 ilde hizmete alacakları veteriner yol kontrol ve denetim istasyonlarıyla hayvan hareketleri izlenerek bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesinin sağlanacağını bildirdi. Yumaklı, kontrolsüz hayvan hareketlerinin bulaşıcı hayvan hastalıklarının yayılımında önemli etkisi olduğunu, bunun da hayvansal üretime ve dolayısıyla ülke ekonomisinde olumsuz yansımaları bulunduğunu belirtti. Veteriner yol kontrol ve denetim istasyonlarının ilkinin Erzurum'da faaliyet gösterdiğini belirten Yumaklı, bu istasyonların toplam sayısının 8 olacağını ve bu yıl içinde hepsinin faaliyete geçeceğini açıkladı. İstasyonlarda 7 gün 24 saat kontrol-denetim yapılacak ve gece görüş özelliği olan kameralarla izlenecek. Hayvansal üretimi güvence altına almak için kontrollerin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.


Advertisement