Geniş Haber) Ulaştırma Bakanı Turhan, İstanbul Havalimanı'na Taşınma Sürecini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Geniş Haber) Ulaştırma Bakanı Turhan, İstanbul Havalimanı'na Taşınma Sürecini Açıkladı

*Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Taşınma süreci 5 Nisan'da gece saat 03.00'da başlayacak.

03.04.2019 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,

"Taşınma süreci 5 Nisan'da gece saat 03.00'da başlayacak. 6 Nisan gecesi saat 23.59'da tamamlanacaktır. Taşınma süreci toplam 45 saat sürecektir"

Haber-Kamera: İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yapılacak büyük taşınma planı ve kapatılacak yol güzergahlarıyla  ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan  Bakan Turhan,  Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na yapılacak olan taşınmanın 5 Nisan gece 03.00'da başlayıp 6 Nisan 23.59'da tamamlanacağını  söyledi. Bakan Turhan,şöyle konuştu:

"Taşınma süreci toplam 45 saat sürecektir. Bu süre içerisinde trafiğe kapatacağımız yollarımız ve kapanış süreleri saatleri şu şekilde olacaktır. Atatürk havalimanı ile Mahmutbey batı kavşağı istikameti 5 Nisan saat 22.00 ile 6 nisan 23.59 arasında 26 saat trafiğe kapatılacaktır. İkinci nokta olan Mahmutbey Batı kavşağı ile İstanbul Havalimanı istikameti 5 Nisan saat 22.00 ile 6 Nisan saat 10.00 arası 16 saat trafiğe kapatılacaktır. Üçüncü nokta olan İstanbul Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki Kuzey Marmara otoyolu ile Basın Ekspres yolu, Mahmut Bey Batı Kavşağı ile Yeşilköy Havuzlu kavşağı istikameti 6 Nisan gecesi saat 01.00 ila 6 Nisan saat sabah 10.00 a kadar 9 saat trafiğe kapatılacaktır.  Dördüncü güzergahımız ise Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de içinde bulunduğu Kuzey Marmara otoyolunun Reşadiye kavşağı ile Yassıören Kavşağı istikametinde 5 nisan saat 22.00 ila 6 nisan saat 10.00 arası gidiş ve dönüş yönünde 12 saat trafiğe kapatılacaktır Bu yolları kullanacak olan sürüceler alternatif yol güzergahını kullanmalarını riça ediyoruz. İstanbullulara şimdiden anlayışlarına ve iş birliklerine teşekkür ediyorum."

UÇUŞLAR KADEMELİ OLARAK ARTIRILACAK

Taşınma süresince iki havalimanı arasında 12 saatlik uçuşların durdurulacağının altını çizen  Bakan Cahit Turhan,  "İki havalimanında aynı anda uçuşların tamamen kesildiği 12 saatlik bir süre olacaktır. Bu 6 nisan 02.00 Atatürk havalimanından son uçuş yapılacak. Yine 6 Nisan 14.00'da ise İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar kademeli olarak arttırılacaktır. Atatürk Havalimanı budan sonra millet bahçesi, fuar alanı, eğitim alanı ve genel havacılık uçuşları için kullanılacaktır. Taşınma sürecinde AKOM, Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı'nda olmak üzere 3 farklı noktada kriz merkezi oluşturulmuştur. Kriz merkezlerinde taşınmaya konu edilen tüm unsuların temsilcileri 45 saat boyunca hazır bulunacaktır" dedi.

Bakan Turhan, yolcuların İstanbul Havalimanı'na daha rahat ulaşmalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan HAVAİST ile 20 farklı güzergahtan 150 lüks otobüs ile yolcu taşımacılığının yanı sıra 660 adet akıllı sistemle donatılmış taksilerle yolcu taşımacılığının gerçekleştirileceğini söyledi.  Turhan, büyük taşınmanın ardından 15 gün boyunca İETT tarafından Atatürk Havalimanı İstanbul Havalimanı arasında ring seferlerinin de yapılacağını duyurdu. Turhan ayrıca havalimanlarında yaşanan hanutçuluk olaylarının İstanbul Havalimanı'nda yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını ve yaptırımların Mülki İdare Amirliği ve İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA tarafından kararlılıkla uygulanacağını da söyledi.

YOLCULAR SIKINTISIZ BURAYA GELECEK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da  İstanbul Havalimanı'nın  tam kapasiteye geçmesinin ardından İETT'nin Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na 15 gün süreyle ücretsiz taşıma yapacağını açıkladı.  Taşınmanın problemsiz bir şekilde yapılması temennisinde bulunan Uysal, şöyle konuştu:

"Şu anda bütün tedbirler alındı. Gerek bakanlığımız, gerek büyükşehir belediyemiz koordineli bir şekilde çalışıyorlar. Vatandaşımızın kafasında soru 'evet taşınma oldu ama biz uçaklara giderken nasıl gideceğiz'? Kendileri araçları ile gelirse zaten mevcut otopark var. Toplu ulaşımla gelirse, daha öncesinde Büyükşehir Belediyemiz yeni havalimanımıza güzergahları belirlenmiş, hatları ve kalkış noktaları belirlenmiş ve 1. sınıf yolculuk yapabilecekleri Havaist şirketi kuruldu. İçinde Otobüs AŞ. şirketimizin de bulunduğu bir sistemle vatandaşımız sıkıntısız buraya ulaşabilecek. Havaist araçlarının hem kalkış hem de sefer sayısı artırılabilir talebe göre. 15 ile 40 dakika arasında kalkış noktalarından hareket edilecek. Bir problem yaşamadan sıkıntı çözülmüş olacak. Bu konuda ayrıca bu süreç içinde  İETT'nin Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na direk 15 gün süreyle ücretsiz taşıması var. Atatürk Havalimanı yanlışlıkla gelen birisi oradan rahatlıkla buraya gelebilecek. Bu geçici süreyle yanlış gelenler için yapıldığı için ücretsiz olacak. Ayrıca İstanbul'da İETT'mizin 3 ayrı hattan, Havaistimizin de 20 noktadan buraya seferleri olacak" dedi.

Görüntü dökümü:

------------------

-Turhan'ın açıklaması

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geniş Haber) Ulaştırma Bakanı Turhan, İstanbul Havalimanı'na Taşınma Sürecini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement