Geniş Haber) Vali Yerlikaya'dan Kağıthane'de Çöken Bina ile İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Geniş Haber) Vali Yerlikaya'dan Kağıthane'de Çöken Bina ile İlgili Açıklama

Geniş Haber) Vali Yerlikaya\'dan Kağıthane\'de Çöken Bina ile İlgili Açıklama

İSTANBUL Valisi Ali Yerlikaya Kağıthane'deki çöken binayla ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini sürekli aradığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız her an burayla ilgili bizleri arıyor ve talimatlandırıyor" dedi.

23.04.2019 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Valisi Ali Yerlikaya Kağıthane'deki çöken binayla ilgili yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini sürekli aradığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız her an burayla ilgili bizleri arıyor ve talimatlandırıyor" dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kağıthane'de çöken binaya ilişkin açıklama yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Çevre ve şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile birlikte Kağıthane Belediyesi Spor Salonu'nda kurulan Afet Koordinasyon merkezinde açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Biz süratle burada öncelikle 19 daha sonra 24 tane evi güvenlik gerekçesiyle boşalttık. Burayı Yahya Kemal Kompleksini kriz masası yaptık. Ailelerle komşularla bir araya geldik ve üzüntülerini paylaştık. Bütün Türkiye adına onlara geçmiş olsun diliyorum. Kriz masası görevi başında, ilk etapta o geceyi bazıları 428 nüfus, adreslerini bize söylemek kaydıyla aile yakınlarına ve otellerine yerleştirdik. Tedbirlerimizi aldık" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ HER AN BİZLERİ ARIYOR VE TALİMATLANDIRIYOR"

Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini sürekli aradığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız her an burayla ilgili bizleri arıyor ve talimatlandırıyor. Onun talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum Bey ile iki kere üç kere görüştük" ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, "Yapmaya çalıştığımız önce bir teknik durum tespiti. Bu 24 tane evin bastığı toprak zemin etütlerini gerek bakanlık, il müdürlüğü aynı zamanda koordinasyon içerisinde bulunduğumuz üniversite toprağın etüdünü yapıyor. Bu zeminin üzerinde bulunan ve boşaltmak zorunda kaldığımız binaların da depremsellik risk analizlerini de süratle yapmaya başladık. Bunlar tamamlandıktan sonra nasıl bir yol izleneceğini sizlerle paylaşacağız" şeklinde konuştu.

"126 HANEYE İLK YARDIM ÖDEMESİ YAPIYORUZ"

Vali Yerlikaya, hane başı ödeme yaptıklarını söyleyerek, "Hazırlıklarımızı yaptık, yarın sabah itibariyle 126 haneye, hane başına ilk yardım olarak ödeme yapıyoruz. Evlerin zeminin etüt değerlendirmeleri ortaya çıktıktan sonra, kentsel dönüşüme konu olup, artık bu eve giremeyecekleri sonucu ortaya çıkanlara, yeni ev tuttukları zaman kira, taşınma ve diğer konularda gereken yardımları yapacağız. Yahya Kemal Mahallesi'ndeki bu acıyı gidermek için el birliği yapıyoruz" dedi.

"BÖYLE BİR OLAYLA ALLAH BİZİ İMTİHAN EDİYOR"

Vali Yerlikaya, "Sevincimiz, bir tane yaralımız bir tane vefat eden vatandaşımız olmaması. Üzüntümüz keşke böyle bir olay olmasaydı. Ama hayatın gerçeği, böyle bir olayla Allah bizi imtihan ediyor. O zaman el birliği günü. Bunu da Cumhurbaşkanlığı önderliğinde, bütün bakanlığımız, tüm kurumlarımız takip ediyor. Tüm hane halkının telefonlarını aldık ve sosyal medyadan grup kurduk. Haberleşiyoruz, an be an iletişim halindeyiz. Sağlıklı bir şekilde ama hızlı, 126 hane sakininin hoşnut olacağı bir süreci beraber burada başaracağız" diye konuştu.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Geniş Haber) Vali Yerlikaya'dan Kağıthane'de Çöken Bina ile İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement