Gercüş'te Meyve Bahçelerinde Zararlılarla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Gercüş'te Meyve Bahçelerinde Zararlılarla Mücadele

Batman'ın Gercüş ilçesinde fıstık bahçeleri ve üzüm bağlarında zararlı böceklerle "feromon" adı verilen eşeysel çekici tuzaklarla mücadele ediliyor.

23.04.2016 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'ın Gercüş ilçesinde fıstık bahçeleri ve üzüm bağlarında zararlı böceklerle "feromon" adı verilen eşeysel çekici tuzaklarla mücadele ediliyor.

Ziraat Odası, GAP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (GAP-TEYAP) ve Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında, ilçe merkezi ve köylerde bağlar, fıstık ve elma bahçelerinde kimyasal mücadelede ilaçlama zamanını belirlemek ve böcek popülasyonlarını tespit etmek için "feremon" tuzakları kuruldu.

Diyarbakır Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Bitki Zararlıları Bölümü Başkanı Dr. Mehmet Kaplan, üreticilere uygulamayla ilgili bilgi verdi, tuzakların kurulumunu yaptı.

GAP TEYAP bitki uzmanı Sebahattin Tüzün, yaptığı konuşmada, amaçlarının zirai ilaç kullanımının önüne geçmek olduğunu söyledi.

Tüzün, tuzakları bölgede üretimi yapılan Antep fıstığı ve üzümlerdeki dal güvesi zararlısına karşı kurduklarını anlattı.

Uygulama, zararlı böceğin cinsine göre cinsel güdüleri uyandıracak kimi kokuların salgılanmasıyla döllenmeye gelen böceğin yakalandığı tuzaklardan oluşuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gercüş'te Meyve Bahçelerinde Zararlılarla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement