Geri Dönüşüm İşçilerine Fotoğrafı Sevdirdi - Son Dakika
Güncel

Geri Dönüşüm İşçilerine Fotoğrafı Sevdirdi

Geri dönüşüm işçilerine fotoğrafı sevdirdi Adana'da serbest fotoğraf sanatçısı Mustafa Gülek, hayatları boyunca ellerine hiçbir fotoğraf makinesi almamış geri dönüşüm işçilerine pazar günleri fotoğraf çekmeyi öğretiyor Türk ve Suriyeli geri dönüşüm işçileri, 'Kağıtla Aşk' adlı bir kısa film...

27.12.2017 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geri dönüşüm işçilerine fotoğrafı sevdirdi

Adana'da serbest fotoğraf sanatçısı Mustafa Gülek, hayatları boyunca ellerine hiçbir fotoğraf makinesi almamış geri dönüşüm işçilerine pazar günleri fotoğraf çekmeyi öğretiyor

Türk ve Suriyeli geri dönüşüm işçileri, 'Kağıtla Aşk' adlı bir kısa film çekme hayali kuruyor

ADANA - Adana'da serbest fotoğraf sanatçısı Mustafa Gülek, hayatları boyunca ellerine hiçbir fotoğraf makinesi almamış geri dönüşüm işçilerine pazar günleri fotoğraf çekmeyi öğretiyor. Türk ve Suriyeli geri dönüşüm işçileri, 'Kağıtla Aşk' adlı bir de kısa film çekme hayali kuruyor.

Fotoğrafçı Mustafa Gülek (57), uzun yıllar kentin kenar mahallelerinde bulunan geri dönüşüm depolarında çalışan işçilerin fotoğraflarını çekti. Gülek, 6 ay önce ise o işçilere fotoğraf çekmeyi öğretmeyi hedefledi ve planını hayata geçirmek için çaba harcamaya başladı. 2 ay önce ise Gülek, işçileri ayarlayıp onlara pazar günleri fotoğraf çekmeyi öğretmeye başladı. Hayatları boyunca ellerine hiçbir fotoğraf makinesi almamış işçilerin şimdi ise tek hayali 'Kağıtla Aşk' isminde bir kısa film çekmek.

Fotoğraf ekibinin bir bölümü Suriye'den gelmiş 15-19 yaş arası gençlerden oluşuyor. Dersler tek makineyle gerçekleşiyor. Çekim derslerinden sonra gençler Mustafa Gülek'in etrafında toplanıp değerlendirmeler yapıyor.

Yaptığı çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan serbest fotoğrafçı Mustafa Gülek, "Yıllarca fotoğrafçılar sokakta kağıt toplayanları konu yapıp onları çektiler. Bu çocukların hepsi sokağı 2 lira, 1 lira ve 40 kuruş olarak görür. Bu sefer ben ellerine makine verip sokağı ne gözle görecekler diye düşündüm. Altı ay onlarla anlaşma sürecinde arkadaş olduk ve 2 aydır çalışma yapıyoruz. Amacımız sokağın geri dönüşümcülerin gözünden sokağın fotoğraflanması. Hafta sonları boş zamanları var çünkü pazar günleri çalışıyoruz hep" diye konuştu

İşçilerin amaçlarından bahseden Gülek, "Bu arkadaşların amaçları fotoğrafı öğrenmek ve daha sonra yaşamlarını konu alan film çekmek. Bizim bir tek makinamız var ve sponsorumuz yok. Destek olursa mutlu oluruz" ifadelerini kullandı.

"Hayalimiz bir kısa filmimizin olması"

İşçilerin çalıştığı deponun idarecisi ve fotoğraf çekmeyi seven Orhan Akkurt ise, "Bu işe 2 ay önce başladık. Suriyeli arkadaşlarımız ülkelerinden geldiği zaman hep içlerine kapalıydı şuanda bu resimlerden dolayı sosyalleşiyorlar. Fotoğraf çekmeyi öğrendik. Fotoğraf çekmeyi tam öğrendikten sonra bir kısa filmimiz var onu yapacağız. Hayalimiz sokak çocuklarının, dışarıda yatanların ve yoksulların içerisinde olduğu filmimizin olması" şeklinde konuştu.

Bilal Akkurt isimli bir işçi de, düğün fotoğrafçısı olmak istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Fotoğrafı eskiden sevmiyorduk ama artık her hafta sonu pazar gününü bekliyoruz. Düğün fotoğrafçısı olmak istiyorum. Şuanda hedefimiz ise 'Kağıtla Aşk' isminde bir kısa film ortaya çıkartmak.

Geri Dönüşüm İşçilerine Fotoğrafı Sevdirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Geri Dönüşüm İşçilerine Fotoğrafı Sevdirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement