Geri kazanımın dünya için önemi Ataşehirli eğitimcilere anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Geri kazanımın dünya için önemi Ataşehirli eğitimcilere anlatıldı

Geri kazanımın dünya için önemi Ataşehirli eğitimcilere anlatıldı

Ataşehir Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından sıfır atığın önemine dikkat çekmek için "Geri Kazanımın Yerküre İçin Önemi ve Türkiye'de Geri Dönüşüm" konulu eğitim semineri düzenlendi.

14.11.2019 14:59  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataşehir Belediyesi ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından sıfır atığın önemine dikkat çekmek için "Geri Kazanımın Yerküre İçin Önemi ve Türkiye'de Geri Dönüşüm" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Ataşehir'deki İlköğretim okullarında görevli öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen "Eğiticinin Eğitimi Semineri" Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Salonu'nda yapıldı.

ÇEVKO Vakfı Eğitim Şefi Murat Anaç, " Milli Eğitim Bakanlığı'yla ortak bir protokol ile "Gelecek için Geri Dönüşüm" isimli bir projeye imza attık. Geçtiğimiz yıl 10 ilçede bu projeyi hayata geçirdik. Bu yıl Ataşehir'in de içinde olduğu 12 ilçede projemizi devam ettireceğiz. Bu proje ilkokul 4. sınıf öğrencilerini hedefliyor. Öncelikli temel amacımız öğrencilerin ambalaj atıklarının geri dönüşümü konusunda daha da bilinçlenmesini sağlamak. İlk etap olarak "Eğiticilerin Eğitim" semineriyle, çocuklarımızın eğitimlerini gerçekleştiren değerli öğretmenlerimizi bilgilendirerek geri dönüşüm uygulamaları ve yararları konusunda bilgi paylaşımında bulunmuş olacağız. Sonrasında ise eğitsel kol çalışmalarıyla öğrenci eğitimleri ve tiyatrolar düzenleyeceğiz" dedi.

Murat Anaç eğitim seminerinde; ülkemizde ve dünyamızda meydana gelen çevre kirliliği ve boyutlarının son durumu, geri dönüşüm yöntemleri ve kullanım alanları, geri kazanımın yerküre için önemi ve Türkiye'de uygulanan geri dönüşüm sistemleri ile geri dönüşümün faydaları konuları hakkında sunum yaptı.

Özellikle "Sıfır Atık" projesi kapsamında bireylerin ve kurumların üzerine düşen sorumluluklara da değinen Anaç şunları söyledi:

"Doğal kaynaklarımızın korunmasıyla; 1 ton kağıt atık 17 ağacı kesilmekten kurtarır. 1 ton cam atığının geri dönüşümüyle 100 litre petrol tasarrufu sağlanır. Kağıt ve camın geri dönüşümünden ise yüzde 50 su tasarrufu sağlanır. Enerji tasarrufu sağlanır. Örneğin alüminyum içecek kutularının geri dönüşümü sayesinde cevherden üretime göre yüzde 95 enerji tasarrufu sağlanır. Ekonomiye katkı sağlanır. Böylece ham madde azaltılması yavaşlatılır. Enerjide dışa bağımlılık ihtiyacı azalır. Geri dönüşüm tesisleriyle iş olanakları yaratılır ve en önemlisi de gelecek nesillere kullanabilecekleri kaynaklar bırakılır. Onlara daha mutlu olacakları, daha yaşanılır bir çevre sunulur."

Seminer sonunda katılımcılara ÇEVKO Vakfı Eğitim Programı Katılım Sertifikası verildi.

Çocuklar, çevreci kedi Çevki ile geri dönüşümü öğreniyor

Eğitime katılan tüm öğretmenlere "Eğiticinin Eğitimi El Kitabı", ilköğretim öğrencileri için de özel hazırlanmış eğitim kitapları, tanıtım filmi ve eğitim sunumunun yer aldığı bir CD ile sertifikadan oluşan "Eğitim Seti" ve "Boy Cetveli" hediye edildi. Ayrıca "Eğiticinin Eğitimi Programı"na katılan okullarda öğrenim gören öğrencilere, "ÇEVKİ ile Geri Kazanım" adlı kitaplar da hediye edildi.

Proje kapsamında okullarda ortak alanlara atık toplama kutuları da yerleştirilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Geri kazanımın dünya için önemi Ataşehirli eğitimcilere anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • Hatay'da depremzedeler yeni konutlarında yaşamaya başladı
    09:26 Hatay'da depremzedeler yeni konutlarında yaşamaya başladı

    Hatay'ın Payas ilçesinde yapılan TOKİ konutlarına taşınan depremzedeler, yeni evlerinde yaşamanın heyecanını yaşıyor. Abik ailesi, yeni yuvalarında kurban keserek ailelerini ağırladı. Depremzedeler, devlet ve milletin yardımlarından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.

  • Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda
    09:23 Mersin'de toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenlik ön planda

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, yaz sezonunda yapılacak çalışmalar için toplu taşıma kooperatifleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, toplu taşıma hizmetlerinde kalite ve güvenliği artırmak için yapılacak düzenlemeler ve önlemler konuşuldu. Vatandaşların memnuniyetini artırmak için geri bildirim mekanizmaları oluşturulması ve sürücülerin eğitimine odaklanılması kararlaştırıldı.

  • Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor
    09:20 Yüksekova'da 5 metreyi bulan karda yol açma çalışmaları sürüyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde nisan ayına rağmen Doski Vadisi'nde yer alan Bostancık köyüne önceden inen çığdan dolayı 5 metreyi bulan karda yol açma çalışması yapılmaktadır. Hakkari İl Özel İdaresi ve Yüksekova İlçe Özel İdare Müdürlüğü ekipleri, Bostancık köyünün yolunda çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir. Kepçe boyunu aşan karda ilerlemekte güçlük çeken ekipler, çığ tehlikesine rağmen gece gündüz çalışmalarına devam etmektedir.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

  • Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası
    09:18 Edirne'de Yayaya Çarpan Motosiklet Kazası

    Edirne'de Atatürk Bulvarı'nda meydana gelen kazada, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayaya çarpan motosikletin sürücüsü ve yaya yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Kazanın güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği belirtildi.

  • Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti
    09:16 Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Depremin Merkez Üssüne Gitti

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu depremin merkez üssüne gelerek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yazıcıoğlu, 'Durum tespit çalışmaları devam ediyor' dedi.


Advertisement