Hamas'ın İntifada Çağrısı Sonrası İsrail, Batı Şeria'ya Asker Yığıyor - Son Dakika
Güncel

Hamas'ın İntifada Çağrısı Sonrası İsrail, Batı Şeria'ya Asker Yığıyor

ABD'nin Kudüs kararının ardından tansiyon iyice yükseldi. Hamas'ın yeni intifada çağrısının ardından harekete geçen İsrail ordusu, Batı Şeria'ya asker yığıyor.

07.12.2017 12:38  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından ortam gittikçe geriliyor. AFP haber ajansı, İsrail ordusunun Batı Şeria'ya asker sevkiyatı yaptığını duyurdu.

İNTİFADA HAREKETİ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

İsrail yönetimi, Filistin'de başlatılacak olan intifada hareketine karşı Batı Şeria'ya asker yığmaya başladı. Uluslararası ajansların geçtiği son dakika bilgisine göre bölgeye hızlı bir sevkiyatın gerçekleştirildiği açıklandı.

ASKERE "HAZIR OL" TALİMATI VERİLDİ

İsrail ordusunda yapılan açıklamada, "Genelkurmay düzeyinde yapılan durum değerlendirmesi neticesinde Yahudiye ve Samara'daki (Batı Şeria) askeri varlığı güçlendirmek için buraya ek taburlar gönderilmesi ve buna ilaveten gözetleme ve koruma sistemleri kurulması kararlaştırıldı. Muhtemel gelişmelere hazır olması için askerlere talimat verildi." ifadesine yer verildi.

HAMAS, YENİ İNTİFADA ÇAĞRISI YAPTI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepki göstererek, "ABD'nin kararına karşı yarından itibaren yeni intifada başlatılmasını istiyoruz." dedi.


























Hamas\'ın İntifada Çağrısı Sonrası İsrail, Batı Şeria\'ya Asker Yığıyor

Son Dakika Güncel Hamas'ın İntifada Çağrısı Sonrası İsrail, Batı Şeria'ya Asker Yığıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement