Ölümüne sebep olduğu adamı değil, aracını kontrol ederek olay yerinden kaçtı - Son Dakika
3. Sayfa

Ölümüne sebep olduğu adamı değil, aracını kontrol ederek olay yerinden kaçtı

Antalya'da yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya çarpan sürücü, kazanın ardından yerde yatan adama değil aracındaki hasara bakarak olay yerinden kaçtı. Bir görgü tanığının ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, yayanın yaşamını yitirdiğini belirledi. Merhumun olay öncesinde çorba içip kardeşine limon götürmek için yola çıktığı öğrenildi.

25.01.2021 13:26  Güncelleme: 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaza, Alanya- Manavgat D-400 Karayolu'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Alanya istikametinden Manavgat istikametine seyir halindeki sürücüsü belirlenemeyen gri renkli otomobil, akaryakıt istasyonu önünde yolun karşısına geçmekte olan Ahmet Elmalıca'ya çarptı.

OLAY YERİNDEN KAÇTI

Otomobil kaza sonra durmadan olay yerinden kaçarken, olay yerine çağrılan 112 sağlık ekibi Ahmet Elmalıca'nın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Ahmet Elmalıca'nın cenazesi, Jandarma Olay Yeri İnceleme, Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tabibin incelemelerinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

"SESLENİNCE ARACINA BİNİP UZAKLAŞTI"

Kazanın meydana geldiği yerin yakınında kamyonuyla dinlenmek amacıyla bekleyen Mahmut Soyak isimli şoför, kaza anını görmediğini, bir ses duyarak kamyondan indiğini belirterek "Baktığımda yerde yatan bir kişi vardı. Hemen biraz ilerisinde de dörtlüleri yanan gri bir otomobil, otomobilin etrafını kontrol eden bir şahıs vardı. Ben seslendim ama aracına binip uzaklaştı. Aracın panjuru ve tamponunun parçası kaldı. Hemen 155'i aradım ve bilgi verdim. Sağlık ekibi geldi jandarma ve trafik geldi. Adam ölmüştü" dedi.

ARACI TESPİT ETTİLER

Mahmut Soyak'ın verdiği bilgi üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, tarifine uyan bir aracın kazadan 7-8 dakika sonra Manavgat çevre yolunda MOBESE tarafından kaydedildiği, aracın ön panjurunun olmadığını belirledi. Ekipler aynı otomobilin Alanya çıkışındaki MOBESE'lerde panjurunun sağlam olduğunu tespit etti. Aracın, Antalya- İzmir yolunda olduğu, Denizli yakınlarında güvenlik güçleri tarafından alınmasının beklendiği bildirildi.

KARDEŞİNE LİMON GÖTÜRÜYORMUŞ

Kazada yaşamını yitiren Ahmet Elmalıca'nın, Gazipaşa'da çiftçilik yaptığı, Gazipaşa'dan otomobille Antalya'da ikamet etmekte olan kardeşinin yanına giderken, aracını akaryakıt istasyonu önüne park ettikten sonra yaya geçidi bulunmayan yerden refüjde bulunan çelik bariyerlerden atlayıp yolun karşısında bulunan lokantada çorba içtiği, kardeşine götürmek üzere aldığı limonla yeniden otomobiline dönerken kazanın meydana geldiği bildirildi.

Ahmet Elmalıca'nın lokantaya gelme, çorba içtikten sonra hesap ödeme ve limon alıp çıkma anları iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Ölümüne sebep olduğu adamı değil, aracını kontrol ederek olay yerinden kaçtı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Ölümüne sebep olduğu adamı değil, aracını kontrol ederek olay yerinden kaçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement