Germencik'te Kanalizasyon Çalışmalarını Bitiriyor - Son Dakika
Yerel

Germencik'te Kanalizasyon Çalışmalarını Bitiriyor

Germencik\'te Kanalizasyon Çalışmalarını Bitiriyor

Germencik Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yavaşoğlu, ilçe merkezinde devam eden kanalizasyon çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini beliritti.

05.02.2014 09:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Germencik Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yavaşoğlu, ilçe merkezinde devam eden kanalizasyon çalışmalarının bitme aşamasına geldiğini beliritti.

Germencik Belediye Başkanı Dr. Ahmet Yavaşoğlu, seçimlere 2 ay kala hız kesmeden devam ettiği çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada; "Göreve geldiğim günden itibaren hiç durmadan hizmet için çalışarak söz verdiğimiz projeleri gerçekleştirdik. Bir taraftan Germencik, Ortaklar, Hıdırbeyli, Mursallı ve 27 köyümüz için devrim niteliğinde yeni projeler hazırlıyoruz, bir taraftan da İstasyon Mahallesinde kalan 3 kilometrelik kanalizasyon alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.

Altyapı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Yavaşoğlu, "Kanalizasyon çalışmalarımız bitmek üzere 66 km kanalizasyon hattından İstasyon Mahallesinde kalan 3 kilometrelik kısmının yapım çalışmalarına başladık ve 1 ay içinde söz verdiğimiz gibi seçimlerden önce Germencik' in kanalizasyonunu tamamen bitirmiş olacağız. Bunun yanında ilçemizde kanalizasyon çalışmalarından dolayı bozulan cadde ve sokaklarımızın yollarına 4 koldan ekiplerimizle taş döşüyoruz. İlçemizin yaklaşık bir milyon metrekarelik yolunun 600 bin metrekareden fazlasının yapımını gerçekleştirdik. Bazı yollarımıza yeni taş döşemesi gerçekleştirirken bazı yollarımıza da eski taş döşüyoruz. Bunun sebebi de Aydem tarafından elektrik hatlarının yer altına alınmamasıdır. Çünkü elektrik hatları yer altına alınırken bu yollar tekrar bozulacak ve yeniden yapılacak. Bizde bu sebeple maliyetleri düşünerek bu sokaklarımızda Aydem elektrik hatlarını yer altına alınıncaya kadar geçici olarak eski taş döşemesi gerçekleştiriyoruz. Zamanla ilçemizin tüm cadde ve sokaklarındaki yollarımız şehir merkezinde gerçekleştirdiğimiz gibi nizami bir şekilde yeni ve modern yollar haline gelecek. Şu anda 7 Eylül Mahallesi ve İstasyon Mahallesinin ara sokaklarında yol yapım çalışmalarımız devam ediyor.

Ayrıca bu çalışmalarımızın yanında çeşitli türlerde ağaçlar dikiyoruz.Cadde ve sokaklarımızın peyzajını düşünerek iklim şartlarımıza uygun dut, sığla, hatmi, ıhlamur, selvi ve manolya gibi ağaçlar tercih ettik. İstasyon Mahallesi Bedrettin Dalan Caddesine 30 ağaç, Belediye Parkına 15 ağaç, Kurtuluş Caddesine 6 ağaç, Lozan Caddesinde kuruyan ağaçların yerine 10 ağaç, farklı sokaklarımıza da 10 ağaç olmak üzere, sadece bu ay içinde toplam 71 ağaç dikimi gerçekleştirdik" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Germencik'te Kanalizasyon Çalışmalarını Bitiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement