Germencik'te okullar dezenfekte edildi - Son Dakika
Güncel

Germencik'te okullar dezenfekte edildi

Germencik\'te okullar dezenfekte edildi

Yeni eğitim öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlayacak olması sebebiyle Germencik Belediyesi ilçe genelinde tüm okullarda dezenfeksiyon çalışması başlattı.

01.09.2021 12:59  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni eğitim öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlayacak olması sebebiyle Germencik Belediyesi ilçe genelinde tüm okullarda dezenfeksiyon çalışması başlattı.

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde pandemi sebebiyle okullarda uzaktan eğitim modeli uygulanmasının ardından bu yıl aşı çalışmaları sebebiyle hastalığın seyrinin normalleşmesi üzerine yeniden yüz yüze eğitimin uygulanacağı açıklandı. Bu doğrultuda Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş'in talimatıyla tüm okullarda eğitim öğretim dönemi öncesinde ilk ve ortaokullar ile liselerde ekipler ilaçlama çalışmaları başlattı. Geçtiğimiz yıl pandemi önü de önemli bir çalışma yaparak öncü bir çalışmaya imza atan Fuat Öndeş tüm okulları ara tatil döneminde ilaçlatmıştı. Ayrıca Germencik Belediyesi tüm okullara dezenfektan standı koydurarak öğretmen ve öğrencilerin sağlığının korunması için çalışma yaptırmıştı.

Pandeminin ilk gününden bugüne öncü çalışmalara imza atan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş şunları kaydetti; "Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin sağlığını korumak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Pandeminin ilk gününden bugüne halkımızın yanında olduk, tüm imkan ve kaynaklarımızı vatandaşlarımız bu olağanüstü durumdan en az zararla çıksın diye, bir tek canı bile feda etmemek kullandık ve kullanmaya devam ediyoruz. Maalesef Covid-19 tehlikesi çeşitli varyantlarla tehlikesini sürdürüyor. Bizler de Germencik Belediyesi olarak bu durumun ciddiyetini öncü olarak fark eden bir kurum olarak aynı hassasiyet ve bilinçle mücadelemizi sürdürüyoruz. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve velilerinizin sağlığı bizler için kıymetli. Bu çerçevede tüm okullarımızı eğitim öğretim öncesi ilaçladık ve rutin olarak programlı ve planlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Germencik'te okullar dezenfekte edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Söke'den İtalya'ya 1 Tır Balık İhracatı
    11:29 Söke'den İtalya'ya 1 Tır Balık İhracatı

    Aydın'ın Söke ilçesinde düzenlenen ön sağlık sertifikalarıyla 1 tır balık İtalya'ya ihraç edildi. Söke, son yıllarda taze ve dondurulmuş balık ihracatıyla dikkat çekiyor. 2023 yılının ilk 6 ayında 6 farklı ülkeye 1 milyar 592 milyon 932 kilogram balık ihraç eden Söke'de, bu yıl avlanan ve üretilen balıkların İtalya'ya ihracatı gerçekleştirildi.

  • Konya'da Kontrolden Çıkan Otomobilin Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı
    11:27 Konya'da Kontrolden Çıkan Otomobilin Çarpması Sonucu 2 Kişi Yaralandı

    Konya'nın Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir otomobilin demir çitlere çarpması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar, sağlık ekipleri tarafından Kulu Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Trabzon'un Of ilçesinde silahlı saldırı: 3 yaralı
    11:27 Trabzon'un Of ilçesinde silahlı saldırı: 3 yaralı

    Trabzon'un Of ilçesinin Sulaklı Mahallesi'nde bir araçtan inen kişiler tarafından silahla ateş açıldı. E.H., M.A.Ş. ve Ş.Ö. isimli üç kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar Of Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Şüphelilerden biri yakalanırken, diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

  • Düzce'de Hat Sanatıyla Uğraşan Sanatçı, Eserlerini Gelecek Nesillere Aktarmak İstiyor
    11:24 Düzce'de Hat Sanatıyla Uğraşan Sanatçı, Eserlerini Gelecek Nesillere Aktarmak İstiyor

    Düzce'de gönül verdiği hat sanatında 13 yılda yaklaşık 500 eser ortaya koyan Ebubekir Altıok, ecdat yadigarı sanatı gelecek nesillere aktarmak istiyor. Altıok, geleneksele bağlı kalarak klasik eserlerin yanı sıra modern tasarımlar da yapmaktadır. Ayrıca, üniversite öğrencilerine ve genç nesillere hat sanatını öğretmeye çaba göstermektedir.

  • Beylikdüzü'nde Motosiklet Hırsızı Ayağı Alçılı Yakalandı
    11:24 Beylikdüzü'nde Motosiklet Hırsızı Ayağı Alçılı Yakalandı

    Beylikdüzü'nde bir motosikletin çalındığı ihbarı üzerine polis, güvenlik kamerası görüntülerinden ayağı alçılı hırsızı tespit etti ve yakaladı. Şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul'da markete giden kişinin otomobili gasbedildi, 2 şüpheli gözaltına alındı
    11:24 İstanbul'da markete giden kişinin otomobili gasbedildi, 2 şüpheli gözaltına alındı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü'nde bir kişinin markete gitmek için park ettiği otomobili gasbettikleri iddia edilen 2 şüpheliyi yakaladı. Şüpheliler, araç sürücüsünün kız arkadaşını yolda indirdikten sonra otomobille kaçmıştı.

  • ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'da tutuklu olan ABD'li gazeteci Evan Gershkovich'in serbest bırakılması için mücadele edecek
    11:24 ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'da tutuklu olan ABD'li gazeteci Evan Gershkovich'in serbest bırakılması için mücadele edecek

    ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'da casuslukla suçlanan ABD'li gazeteci Evan Gershkovich'in tutukluluğunun yıl dönümünde yaptığı açıklamada, 'Rusya'ya bunun bedelini ödeteceğiz' dedi. Biden, Gershkovich'in tamamen haksız ve hukuka aykırı bir şekilde tutuklandığını belirterek, serbest bırakılması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

  • Kağıthane'de Otomobil Bariyerleri Aşarak Elektrik Direğine Çarptı: 1 Ölü
    11:21 Kağıthane'de Otomobil Bariyerleri Aşarak Elektrik Direğine Çarptı: 1 Ölü

    Kağıthane'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, bariyerleri aşarak elektrik direğine çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Nurşah Kılınç hayatını kaybetti. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Nurşah Kılınç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diş teknisyeni olan Kılınç için cenaze töreni düzenlendi ve son yolculuğuna uğurlandı.


Advertisement