Gerze'de Çiftçilere Domates, Biber ve Salatalık Fidesi Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gerze'de Çiftçilere Domates, Biber ve Salatalık Fidesi Dağıtıldı

Gerze İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, çiftçilere domates, biber ve salatalıktan oluşan 30 bin fide dağıtıldı.

11.04.2014 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerze İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, çiftçilere domates, biber ve salatalıktan oluşan 30 bin fide dağıtıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Karadeniz, yaptığı açıklamada, ilçede sera alanlarının 50 dekarın üzerine çıktığını, çiftçilerin emeklerinin boşa gitmemesi için diktikleri sebzelerin çeşitlerinin kaliteli, verim ve hasat süresi uzun olması gerektiğine değindi.

Gerze'de sera sahalarındaki sebze üretiminin önemli gelir kaynağı haline geldiğini ifade eden Karadeniz, şunları kaydetti:

"Çiftçilerimiz bu durumdan memnun. İlçe Müdürlüğü olarak imkanlarımız ölçüsünde tarımsal üretimi geliştirmek ve çeşitlendirmek için çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi çiftçilerimizin fide ihtiyacını kaliteli ve iyi çeşitlerden karşılamak adına Antalya ve Mersin bölgesinden çiftçilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda sebze fideleri getirildi. 2014 yılı ilkbahar turfanda üretimi için toplam 30 bin domates, biber ve salatalık fidesi temin edilerek uygun ödeme şartlarıyla çiftçilerimize dağıtıldı. İlçemizde seracılığın gösterdiği gelişme sonucu kendi imkanlarıyla sera yapamayan çiftçilerimiz için de İl Özel İdaresi ve Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı kaynaklarından proje desteği taleplerimiz devam etmektedir."

Karadeniz, yaz dönemi sebze üretimleri için de fide üretim ve dağıtım çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi. - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gerze'de Çiftçilere Domates, Biber ve Salatalık Fidesi Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement