Gevaş 3. Artos Dağı Tırmanışı ve Gençlik Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Gevaş 3. Artos Dağı Tırmanışı ve Gençlik Yürüyüşü

Gevaş 3. Artos Dağı Tırmanışı ve Gençlik Yürüyüşü

Van'ın Gevaş ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na tırmanış ve yürüyüş düzenlendi.

27.05.2012 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gevaş ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı'na tırmanış ve yürüyüş düzenlendi.

Van Valiliği ve Gevaş Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Artos Dağı'na tırmanışa, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 110 dağcı katıldı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan tırmanış öncesi Van Patika ve Doğa Spor Kulübü ve Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri Gevaş ilçesinde bir araya geldi. Gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından zorlu tırmanış başladı. 3 bin 537 rakımlı Artos Dağı zirve tırmanışı yaklaşık 5 saat sürdü. Gençlik Yürüyüşü kapsamında ise vatandaşlar Artos Dağı eteklerinde bir yürüyüş düzenlediler.

Burada bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Gençlik Haftası etkinlikleri çerçevesinde yapılan bu etkinlikte amaçlarının kardeşlik ve dostluğu pekiştirmek olduğunu söyledi. Uslu, "Bu dağlarda artık kin olmasın, nefret olmasın, kardeşlik olsun, sevgi olsun. Sevgili gençler, zirvelere çıkmak zordur. Ancak zirvede kalmak daha da zordur. Umut dolu bir hayat için çok çalışmamız lazım. Bundan sonrada Van'da etkinliklerimiz devam edecektir. Çatak'ta

Kanisipi Festivali, İnci Kefali Festivali, Bahçesaray'da Faki Teyran Festivali ve Su Sporları Festivali gibi etkinliklerimiz devam edecektir. Tüm bu festivalleri ilimize kazandıran Van Valimiz Sayın Münir Karaloğlu'na, Gevaş Kaymakamı'na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

2013 yılında düzenlenecek olan etkinlikte Artos Dağı zirvesine bir günlük bırakacaklarını belirten Uslu, "Bundan sonra zirveye ulaşan herkesin orada bir anı bırakması nedeniyle zirvenin tepesine bir günlük bırakacağız. Böylelikle zirveye ulaşan her dağcı oraya adını yazabilecektir" dedi.

Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni ise, özellikle dağ sporuna merakı olanların ve dağcıların Artos Dağı'nı görmeleri gerektiğini belirterek, "Gerekli tüm çalışmalarımız sona erdi. Bundan böyle Artos Dağı da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olacaktır. Dağa merakı olanların ve dağ sporu ile ilgilenenleri Artos Dağı'na tırmanışa bekliyoruz" diye konuştu.

Halayların çekildi ve yarışmaların düzenlendiği program, yamaç paraşütü gösterisi ve uçurtma şenliği ile sona erdi. Ayrıca şenliğe katılan tüm misafirlere yemek ikramı yapıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaş 3. Artos Dağı Tırmanışı ve Gençlik Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement