Gevaş'ın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Gevaş'ın Sorunları Masaya Yatırıldı

Gevaş\'ın Sorunları Masaya Yatırıldı

Van'ın Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni başkanlığında bir araya gelen yetkililer, ilçenin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

01.03.2012 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni başkanlığında bir araya gelen yetkililer, ilçenin sorunları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Gevaş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı tarafından öğretmen evinde organize edilen toplantıya Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) Başkanı Fahrettin Ceylan, Ziraat Bankası Gevaş Şube Müdürü Şinasi Kızılarslan ve esnaflar katıldı. Burada bir konuşma yapan ESO Başkanı Fahrettin Ceylan, çevre belde ve köylerdeki vatandaşları alışveriş yapmak için ilçeye getirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ceylan, "Biz yeni bir proje hazırlıyoruz. Bu projede Çiçekli merkez ve

köyleri, Gürpınar'ın köylerini çıkaracağımız servislerle ilçeye getirmektir. Bunu çok önemsiyoruz. Her krizden bir fırsat doğar ve bunu değerlendirmek istiyoruz. Van'da yaşanan depremler nedeniyle satışlar durgun. Çevredeki vatandaşları buraya çekmeyi planlıyoruz. Bunun dışında hükümet KOSGEB ile esnafa kredi imkanı sağladı. Ancak yukarıdakiler musluğu açmıyor. Biz bunun için uğraşıyoruz ve sayısız toplantılarla bu sorunu çözmeye çalıştık. Ayrıca ilçemiz için MOBESE sistemini mutlaka yapmamız lazım. Son

yıllarda hırsızlık olayları arttı. Van büyük şehir olunca Çiçekli ve Akdamar beldeleri de bir mahalle oluyor. İlçemizin nüfusu daha çok artacak. Esnaf olarak el ele verip şimdiden altyapıyı kurmamız lazım. Bir başka konu ise elektrik kesintileri. Burada net söylüyorum. TEDAŞ yetkilileri çok pasif kalıyor. Görevlerini yapmıyor" dedi.

Gevaş Belediye Başkanı Nazmi Sezer ise, esnafın durumunun tartışılması gereken bir konu olduğunu belirterek, "Ben de eski bir esnaf olarak sizin durumunuzu çok iyi anlıyorum. Zor şartlarda ayakta duruyorsunuz. Biz her türlü sıkıntıda yanınızda olacağımızı söyledik. MOBESE çok basit bir olay değil. İlçenin büyük ihtiyacı var buna. Biz istihbarat yönünde çok zayıfız. Bildiğimizi emniyet ile paylaşmamız lazım. Bazı esnaf çöpleri sokağa atıyor, bu konuda şikayetçiyiz. Bunun dışında il olarak büyük şehir

oluyoruz. Çiçekli ve Akdamar beldeleri aldığımız bilgiye göre Gevaş'a bağlı bir mahalle olacak. Burada BİM firması büyük bir depo açıyor. Burada alışveriş mağazası değil depo açılıyor, bunu altını çizmek istiyorum.

Ayrıca Kilim Mobilya bölge bayisini yine ilçemizde açıyor. Bunlar ilçe için çok güzel gelişmelerdir" ifadelerini kullandı.

"GEVAŞ'IN GELECEĞİ ÇOK PARLAK"

Kaymakam Yusuf Güni de yaşanan depremlerden sonra esnafın sıkıntıya girmesinin normal olduğunu belirterek, "Ama, bunu nasıl fırsata çevirmeliyiz diye düşünmek lazım. Van, Edremit ve Gevaş ilçeleri tarafına doğru gelişiyor. Gevaş çok önemli bir ilçe haline geliyor. Gevaş'ın geleceği çok parlak. Çiçekli ve o bölgedeki köyleri ilçeye çekme konusu çok önemli. Bu konuda bir kamuoyu oluşturmamız lazım. Esnaf kredileri ile ilgili sorunların büyük bir bölümü çözüldü. Son yılardaki hırsızlık olayları ise kendini

bilmeyen birkaç genç tarafından yapıldığını düşünüyoruz. MOBESE olayı çok önemli bir konu. Bu konuda 200 bin TL'lik bir proje hazırladık ve sonuç bekliyoruz. Ama sizlerin de iş yerlerinizin güvenliğini almasınızı istiyoruz" şeklinde konuştu.

"TÜM ESNAFA KREDİ VERMEK İSTİYORUZ"

Ziraat Bankası Müdürü Şinasi Kızılarslan ise KOSGEB kredileriyle ilgili bankalarında tek bir personelin görev yaptığını ve bunun için yoğunluk yaşandığını söyledi. Kızılarslan, "Amacımız tüm esnafa kredi vermek. Biz esnafa her konuda yardımcı oluyoruz. Onlardan da bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Birçok esnaf başka bankalara veya Van ile çalışıyor. Dileğimiz bizimle çalışmalarıdır" dedi.

Toplantı, daha sonra soru cevap şeklinde devam etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaş'ın Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement