Gevaş'ta İlk Festival Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Gevaş'ta İlk Festival Coşkusu

Gevaş\'ta İlk Festival Coşkusu

Van'ın Gevaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Gevaş Turizm Festivali'nin ilk günü büyük bir katılımla coşkulu şekilde gerçekleştirildi.

26.08.2012 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Gevaş ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Gevaş Turizm Festivali'nin ilk günü büyük bir katılımla coşkulu şekilde gerçekleştirildi.

İlçenin Akdamar beldesinde düzenlenen festivalin ilk günkü programına İlçe Kaymakamı Yusuf Güni, Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Emniyet Amiri Halit Bulanıklı, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Daharlı, Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Necat Görentaş, kamu kurum amirleri, muhtarlar, il genel meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu ile parti temsilcileri katıldı. Gevaş İlçesi ve Çevre Köyleri Yaşatma ve Kültür Derneği, Gevaş Sesi Gazetesi, Yeşil Gevaş Derneği, Van İşadamları Derneği, Gevaş Kalkındırma ve Yaşatma Derneği'nin organize ettiği kaymakamlık ile Gevaş ve Akdamar belediyelerinin de destek verdiği festival, yapılan açılış konuşmaları ile başladı. Sunuculuğunu gazeteci Aydın Altay'ın yaptığı programda ilk konuşmayı Gevaş İlçesi ve Çevre Köyleri Yaşatma ve Kültür Derneği Başkanı Kadri Altıntaş yaptı. Festivali yapma nedenleri hakkında bilgiler veren Altıntaş, önümüzdeki yıllarda bu etkinliği uluslar arası bir şekilde tertip etmeyi düşündüklerini anlattı. Festivale katılanlara teşekkürlerini ileten Altıntaş, ayrıca kendilerine destek veren herkese şükranlarını iletti.

Yeşil Gevaş Derneği Başkanı Salih Salihoğlu ise, böyle bir festivalin organize kısmında olmalarından mutluluk duyduklarını dile getirerek, katılan ve destek verenlere teşekkür etti.

Van İşadamları Derneği adına bir konuşma yapan Fatih Hatunoğlu da, ilçede ilk defa düzenlenen festivalin önemine değindi.

Gevaş Kalkındırma ve Yaşatma Derneği ve Gevaş Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Necat Görentaş ise, ilçenin böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmasından büyük mutluluk duyduklarını anlattı.

"FESTİVAL, İLÇEMİZ ADINA GÜZEL BİR GELİŞMEDİR"

Gevaş'ın tarihine değinen Belediye Başkanı Nazmi Sezer de, ilçenin birçok güzelliğe sahip olduğunu dile getirdi. Gevaş ve Vestan isimlerinin nereden geldiği hakkındaki rivayetleri de anlatan Sezer, ilçenin yıllardır konaklama yeri olarak kullanıldığını ve misafirperverliği ile ön plana çıktığını belirtti. Festivalin ilçe adına güzel bir gelişme olduğunu kaydeden Sezer, önümüzdeki yıllarda da bu tür etkinliklerle ilçeyi ön plana çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdi.

"GEREK İLÇEMİZDE GEREKSE İLİMİZDE HER ALANDA SÜREKLİ İLERİYE DOĞRU ADIMLAR ATIYOR"

Kaymakam Yusuf Güni ise, ilçedeki gelişmelere değinerek, "Gerek ilçemizde gerekse ilimizde her alanda sürekli ileriye doğru adımlar atıyor. İlçemizdeki tarım alanının kullanım kapasitesi her yıl daha da artmaktadır. Bunun gibi birçok alanda ileriye doğru adımlar atmaya devam ediyoruz. İnanıyorum ki bu adımlar çok daha üst seviyelere kadar gidecek ve ilimiz, ilçemiz birçok alanda öncü olacaktır. Yeter ki bölgenin adı karışıklıklarla, huzursuzluklarla anılmasın. Biz ilçemizin bu tür etkinliklerle ön plana çıkmasını istiyoruz. Bölgemizde çatışma, anlaşmazlık istemiyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Yusuf Güni, Belediye Başkanı Nazmi Sezer, Emniyet Amiri Halit Bulanıklı, Edremit İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Daharlı ve polisler halkla kol kola halay çekti.

Türkçe ve Kürtçe şarkıların söylendiği festivalde barış mesajları verildi. Festival alanına gelenlerin semaver ve mangal yaktığı etkinlikte halk gönüllerince eğlendi. Birçok sanatçının katıldığı etkinlikte vatandaşlar akşam saatlerine kadar piknik yapıp halaylar çekti. Festival, bugün de yapılacak sünnet şöleniyle devam edeceği belirtildi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gevaş'ta İlk Festival Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement