Geyikler İçin Uludağ'a Yem Bıraktılar - Son Dakika
Yerel

Geyikler İçin Uludağ'a Yem Bıraktılar

Geyikler İçin Uludağ\'a Yem Bıraktılar

Bursa'da Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için ormanlara yem bıraktı.

25.12.2012 11:04  Güncelleme: 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışının ardından yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için ormanlara yem bıraktı.

Bursa'da kar yağışının sona ermesinin ardından Orman ve Su İşlerine Bakanlığı'na bağlı ekipler, Fethiye Doğan Avcılar Kulübü ve Yediselviler Avcılar Kulübü ekipleri kış şartlarında yiyecek bulmakta sıkıntı çeken geyikler için Uludağ'a çıkarak doğaya yem bıraktı. Uludağ yolu üzerindeki Yeşil Tarla mevkiindeki alanda incelemeler yapan ekipler, karda geyik izleri rastladıkları yerlere buğday ve kuru yonca balyası bıraktı. Ekipler, buğdayları bırakacakları karla kaplı alanı hayvanların dikkatini çekmek için evvela temizledi. Kardan sonra çalışmalarını hızlandıran ekipler ormana yaklaşık 1 ton buğday, 50 balya da kuru yonca bıraktı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bursa Şube Müdürü Necati Alıç, tabata kış şartlarında yem bırakmaya devam edeceklerini ifade etti. Alıç, "Kış şartları ağırlaştığı için geyiklerin buralara geldiğini gördük. Onları beslemek amacıyla yem dağıtıyoruz. Bu doğaya katkıdır, düzeni bozmak değildir. Bu faaliyetlerimiz sık sık devam edecek. Daha önce keklik içinde doğaya yem bırakmıştık" diye konuştu.

Avcılar olarak hayvanları beslemeyi bilmeleri gerektiğini söyleyen Fethiye Doğan Avcılar Kulübü Başkanı Hasan Can, "İnşallah doğaya ve hayvanlara faydalı iş yaparız. Bu bölgede avlanmak yasak. Bu bölgede 20'ye yakın geyiğin gezdiğini duyduk. Karla kaplı alanda geyiklerin ayak izleri var. 5'e yakın geyiğin bu bölgeden geçtiğini ayak izleriyle anlıyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geyikler İçin Uludağ'a Yem Bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement