Gezgin Aile 3 Bin 600 Kilometreyi Bisikletle Aştı - Son Dakika
Güncel

Gezgin Aile 3 Bin 600 Kilometreyi Bisikletle Aştı

Gezgin Aile 3 Bin 600 Kilometreyi Bisikletle Aştı

Hollanda'dan Türkiye'ye bisikletle seyahat eden Sarıhan ailesinin 3 bin 660 kilometrelik yolculuğu İznik finali ile tamamlandı.

06.09.2012 10:51  Güncelleme: 11:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda'dan Türkiye'ye bisikletle seyahat eden Sarıhan ailesinin yolculuğu İznik finali ile tamamlandı. 3 yaşındaki oğullarının da eşlik ettiği gezide, çift 3 bin 660 kilometrelik yolu bisikletle aştı.

Öğretmen çift İnci ve Soner Sarıhan, oğullarıyla birlikte, iki ay önce TEMA Vakfı'nın 20. yılı, Hollanda ile Türkiye ilişkilerinin 400'ncü yılı ve küresel ısınma tehlikesine kamuoyunun ilgisini çekmek hedefiyle yola çıkmıştı. 60 günde 10 ülkeden geçerek 3 bin 660 kilometreyi bisikletle aşan Sarıhan ailesi; oğulları Tibet Çınar'la birlikte Hollanda, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Hırvatistan, Sırbistan, Bulgaristan, Türkiye rotasını takip etti. Konuk oldukları ülkelerde çeşitli ziyaretlerde bulunan Sarıhan ailesi, TEMA Vakfı'nın, "Toprak yaşamdır" mesajını anlattı.

Sarıhan ailesi İznik'in kardeş şehri Spandau şehrini de ziyaret etti ve belediye başkan yardımcısı tarafından kabul edildi. İki kardeş şehrin aslında birbirine bisikletle ulaşılabilecek kadar yakın olduğunu gösteren Sarıhan çifti, Hollanda Eahey Başkonsolosluğu tarafından kendilerine emanet edilen lale soğanlarını da ana vatanı Türkiye'ye kadar bisikletle ulaştırdı.

Doğa dostu ulaşım aracı bisikletle seyahat eden Sarıhan çiftinin oğulları ile birlikte doğada zaman geçirmesi, TEMA Vakfı'nın son dönem eğitim çalışmalarında da desteklediği üzere, çocukların evlerden, okullardan sokağa çıkarak doğa ile bağ kurmaları hedefine güzel bir örnek oldu.

İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, "Sporcularımızı tebrik ediyor, İznik halkına spor yapmaları ve bisiklet kullanımının yaygınlaşması için örnek olmalarını umuyor ve dünya turu projelerinde kendilerine başarılar diliyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gezgin Aile 3 Bin 600 Kilometreyi Bisikletle Aştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement