Gezginler, Van'daki Çocuklar İçin "Mutluluk" Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Gezginler, Van'daki Çocuklar İçin "Mutluluk" Taşıdı

Ankara'dan Van Gölü Ekspresi ile yola çıkan 195 gezgin, sırt çantalarına yükledikleri oyuncak, kıyafet ve kitapları Van'daki çocuklara hediye etti.

29.01.2019 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'dan Van Gölü Ekspresi ile yola çıkan 195 gezgin, sırt çantalarına yükledikleri oyuncak, kıyafet ve kitapları Van'daki çocuklara hediye etti.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden kişilerin oluşturduğu InterTurkey ekibi, çocuklar için sırt çantalarına yükledikleri malzemelerle Ankara'dan yola çıktı.

36 saatlik yolculuğun ardından Bitlis'in Tatvan ilçesine ulaşan gezginler, buradan Van Gölü Feribotu ile Van'a geçti.

Yarıyıl tatili dolayısıyla kapalı olan İpekyolu ilçesindeki üç okulda, önceden haber verilen öğrencilere oyuncak, kıyafet ve kitap dağıtan 195 gezgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrüllah Yavuzer ve idareciler ile sohbet etti.

İnter Doğa Derneği Başkanı Bilal Özdemir, sosyal sorumluluk projesi kapsamında 7 yıldır yardım çalışmaları yürüttüklerini söyledi.

Dernek üyesi İrem Şekerci ise çocukların yüzünü güldürebilmek için Van'a geldiklerini ifade etti.

Sosyal medya, aile, komşu ve öğrencilerin desteğiyle çocuklar için hediyeler aldıklarını anlatan Şekerci, "Çocukların yüzünde inanılmaz bir mutluluk var. Çok heyecanlıydık. Çocuklar, gece uyumadıklarını, bizi beklediklerini söylediler. Kardeşlerimizin yüzünün güldüğünü görmek için kar kış demeden gerek otostopla gerekse trenle yola çıkarak geldik. İyi ki gelmişiz. Çocukların yüzündeki gülümseme dünyadaki her şeye bedel." dedi.

Dernek üyesi Halit Seferoğlu da Van'daki kardeşlerinin yüzlerinin güldüğünü görünce mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Öğrencilerden Sinem Yüce de ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Getirdikleri hediyeler önemli değil. O yorucu yollardan geçerek, bizi sevdikleri için gelmeleri çok önemli. Onları çok seveceğiz." dedi.

Gezginler, Van\'daki Çocuklar İçin "Mutluluk" Taşıdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezginler, Van'daki Çocuklar İçin 'Mutluluk' Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı
    07:59 İzmir Çiğli'deki fabrikada çıkan yangın kontrol altına alındı

    İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama ve plastik fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışması sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sırasında bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Fabrikalardaki soğutma çalışmaları ise devam ediyor.

  • Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı
    07:58 Tokat Belediyesi Depremlerin Ardından Vatandaşlara Çorba Dağıttı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 4,7 ve 4,1 şiddetindeki depremlerin ardından Tokat Belediyesi, sabah saatlerinde vatandaşlara çorba dağıttı. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından Vali Numan Hatipoğlu ile toplantı yaptıklarını ve kriz masasının oluşturulduğunu belirtti. Sabah saatlerinden itibaren ise 2 mobil ikram aracıyla vatandaşlara çorba ve ekmek dağıtıldı.

  • Milas'ta orman yangını
    07:52 Milas'ta orman yangını

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi ile yangın kontrol altına alındı.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:43 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı
    07:37 Muğla'nın Milas ilçesinde yangın çıktı

    Muğla'nın Milas ilçesinde gece saatlerinde otluk ve makilik alanda başlayan yangın ormana sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

  • Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi
    07:31 Tokat'ta art arda 2 deprem! Yozgat ve Sivas'ta da hissedildi, 3 ilçede okullar tatil edildi

    AFAD verilerine göre Tokat'ta 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde art arda 2 deprem meydana geldi. Sivas ve Yozgat başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen depremde olumsuz bir durum oluşmazken, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu geceyi dışarıda ateş yakarak geçiren vatandaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öte yandan 3 ilçede okullar tatil edildi.

  • İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor
    07:10 İzmir'de iki ayrı fabrikada çıkan yangına müdahale ediliyor

    İzmir Çiğli'de bulunan metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

  • Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı
    07:09 Ghost of Tsushima Director's Cut PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı

    Sony, Ghost of Tsushima Director's Cut için PC sistem gereksinimlerini açıkladı. Sucker Punch Productions tarafından geliştirilen açık dünya aksiyon oyunu, 16 Mayıs'ta Epic Games Store üzerinden PC için erişilebilir olacak. Oyunun düşük ayarlarda 1080p çözünürlükte 30 FPS'de çalışması mümkün olacak. Önerilen ise yüksek ayarlarda 1080p'de 60 FPS'yi hedefliyor. Ayrıca oyun en yeni grafik teknolojilerini destekleyecek ve ultra geniş monitörleri de destekleyecek. Ghost of Tsushima Director's Cut, tek oyunculu senaryoya ek olarak Iki Island genişlemesini ve Legends çok oyunculu modunu sunacak. PC ve PlayStation için çapraz oyun desteği de bulunacak. Oyunun fiyatı 1499 TL olacak.

  • İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi
    07:03 İzmir Çiğli'de kauçuk ve plastik fabrikasında yangın! Ekipler olay yerine sevk edildi

    İzmir'in Çiğli ilçesindeki Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan kauçuk ve plastik fabrikasında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın diğer fabrikalara da sıçrarken ihbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

  • İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı
    06:59 İzmir Çiğli'de metal kaplama fabrikasında çıkan yangın plastik fabrikasına da sıçradı

    İzmir Çiğli'de bulunan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki metal kaplama fabrikasında çıkan yangın, yakınlardaki plastik kaplama fabrikasına da sıçradı. Bölgede çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor. İhbar üzerine adrese itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Fabrikalardaki yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.


Advertisement