Kavala: AİHM Kararını Milletvekillerine Göndereceğim - Son Dakika
Güncel

Kavala: AİHM Kararını Milletvekillerine Göndereceğim

Gezi davasında aldığı cezalar nedeniyle Silivri Cezaevi’nde kalan iş insanı Osman Kavala, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer aracılığıyla gönderdiği mesajında, “AİHM’in, tutukluluğumun hak ihlali olduğu yönündeki kararına uymayan Türkiye hakkında son olarak verdiği kararı çevirtip TBMM’deki tüm milletvekillerine göndereceğim” dedi. Avukat Can Atalay ise “Hukuka aykırılıklar var. Daha önceki bozma kararlarındaki bozma gerekçelerine bile uyulmamış. İstinafın mutlaka bozması gerekir. Hele de AYM hakkımızda hak ihlali vermezse kendini kapatmış sayılır” dedi.

31.07.2022 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi davasında aldığı cezalar nedeniyle Silivri Cezaevi'nde kalan iş insanı Osman Kavala, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer aracılığıyla gönderdiği mesajında, " AİHM'in, tutukluluğumun hak ihlali olduğu yönündeki kararına uymayan Türkiye hakkında son olarak verdiği kararı çevirtip TBMM'deki tüm milletvekillerine göndereceğim" dedi. Avukat Can Atalay ise "Hukuka aykırılıklar var. Daha önceki bozma kararlarındaki bozma gerekçelerine bile uyulmamış. İstinafın mutlaka bozması gerekir. Hele de AYM hakkımızda hak ihlali vermezse kendini kapatmış sayılır" dedi.

Gezi davası kapsamında yargılanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen iş insanı Osman Kavala 1734 gündür cezaevinde tutulurken, aynı davada 18'er yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman, Hakan Altınay ve Can Atalay 3 Ağustos 2022'de cezaevinde 100'üncü gününü dolduracak.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi Davası sanıklarını tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nde ziyaret etti.

"AİHM'İN VERDİĞİ KARARI TBMM'DEKİ TÜM MİLLETVEKİLLERİNE GÖNDERECEĞİM"

Kavala, Çakırözer aracılığıyla cezaevinden gönderdiği mesajında, şunları belirtti:

"AİHM'in, (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi) tutukluluğumun hak ihlali olduğu yönündeki kararına uymayan Türkiye hakkında son olarak verdiği kararı çevirtip TBMM'deki tüm milletvekillerine göndereceğim. Özellikle de susturma ve caydırma amacıyla, yani kasıtla bunların yapıldığını anlatan 18. Maddenin ihlali konusunu tüm vekiller bilmeli, okumalı."

"ANAYASA MAHKEMESİ BU HUKUKSUZLUĞA 'DUR' DEMELİ"

Kahraman ise Çakırözer aracılıyla gönderdiği mesajında, hukuksuz şekilde cezaevinde tutulduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bir an önce hukuksuzluk sona ersin. Burada tutulduğumuz her gün hayatımızdan çalınan günler. 3 Ağustos'ta 100. gün olacak. Osman Kavala için 1734 gün! Bu hırsızlığa son verin. İstinaf mahkemesi bir an önce dosyamızı ele almalı. Anayasa Mahkemesi (AYM) bir an önce tutukluluğumuzla ilgili hukuksuzluğa 'Dur' demeli."

Çakırözer aracılığıyla mesaj gönderen Hakan Altınay ise şunları açıkladı:

"AİHM kararını tanımamak, Avrupa Konseyi çağrısını kararına uymamak bunlar bugüne kadar hiç olmayan işlerdi. Türkiye'de 66 hükümet kuruldu. Avrupa Konseyi'ne üye olduğumuz günden bugüne kurulan 48 hükümet Avrupa Konseyi ile ilişkileri, üyeliğimizi, AİHM kararlarına uyumu hep Türkiye'nin çıkarına gördü. Yani o 48 hükümetin hepsi yanılıyordu da bir tek bunlar mı doğrusunu biliyor ve AİHM kararına uymuyor?

"TÜRKİYE'Yİ BU DURUMA DÜŞÜRMEK KİMSENİN YARARINA OLMAZ"

Erbakan, Ecevit, Demirel, Çiller, Özal hepsi de yanılıyor olamaz. Şimdi bu uluslararası kuruluş, onun mahkemesi diyor ki 'Sizin mahkemenizin kararları yok hükmündedir.' Türkiye'yi bu duruma düşürmekten kimsenin yararı olamaz."

"AYM HAK İHLALİ VERMEZSE KENDİNİ KAPATMIŞ SAYILIR"

Avukat Can Atalay'ın Çakırözer aracılığıyla gönderdiği mesaj ise şöyle:

"Derhal bırakılmamız lazım. En önce de Osman Kavala'yı bırakmaları lazım. Hukuka aykırılıklar var. Daha önceki bozma kararlarındaki bozma gerekçelerine bile uyulmamış. İstinafın mutlaka bozması gerekir. Hele de AYM hakkımızda hak ihlali vermezse kendini kapatmış sayılır. Dışarıda bizimle gösterilen dayanışmaya minnettarız. Teşekkür ederiz. Tabi ki iyiyiz, güçlüyüz, sağlamız. Ama burada bir gün dahi tutulmamız fazladır. O yüzden çiğnenen yok sayılan hak ve özgürlüklerimizi derhal istiyoruz. Hakkımızın teslim edilmesini istiyoruz."

Çakırözer ise Silivri'ye yaptığı ziyaretin ardından "Mesajları tek. Mesajları bir gün dahi içeride olmanın büyük haksızlık olduğu, kendi yaşamlarından çalınan gün olduğunu söylüyorlar. Bu hukuksuzluk artık bir an önce bitmeli" dedi.

Kavala: AİHM Kararını Milletvekillerine Göndereceğim
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kavala: AİHM Kararını Milletvekillerine Göndereceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rüzgar Elektrik Santrali ve Hidroelektrik Santral için acele kamulaştırma kararı
    10:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rüzgar Elektrik Santrali ve Hidroelektrik Santral için acele kamulaştırma kararı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin birçok noktasında Rüzgar Elektrik Santrali (RES) ve Hidroelektrik Santral (HES) yapımı için acele kamulaştırma kararı verildi. İzmir ve Yalova'da bulunan bazı alanlar, teknoloji geliştirme bölgesi olarak belirlendi. Şırnak, Kütahya, Van, Kırıkkale, Tekirdağ, Bitlis, İzmir, Manisa, Elazığ, Karaman, Sivas, Yozgat ve Diyarbakır'da da çeşitli alanlarda acele kamulaştırma kararları alındı.

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    10:38 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) heyecanı başladı. Turun 3 etabı Muğla'da gerçekleşecek.

  • Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı
    10:36 Aydın'da fabrikada çalışan işçilere kadın yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı

    Aydın'ın Çine ilçesinde bulunan bir fıstık fabrikasını ziyaret eden jandarma ekipleri, fabrikada çalışan kadın ve erkeklerle bir araya gelerek 6284 Sayılı Kanun, KADES Uygulaması, Elektronik Kelepçe gibi konularda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi. Ayrıca kadınların telefonlarına KADES uygulaması indirilerek, uygulamanın tanıtımı yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, kadınların huzuru ve güveni için sosyal sorumluluk faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.

  • 150 Yıllık Tarihi Konak Restore Edildi
    10:35 150 Yıllık Tarihi Konak Restore Edildi

    Rize'nin Güneysu ilçesinde bulunan 150 yıllık Topçuoğlu Konağı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ziyaretçilere açıldı. Konak, aslına uygun bir şekilde restore edilerek turizme kazandırıldı.

  • OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü öğrencileri arazi gezisinde
    10:34 OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü öğrencileri arazi gezisinde

    OMÜ Vezirköprü MYO Ormancılık Bölümü ikinci sınıf öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında Vezirköprü ormanlarında arazi gezisi gerçekleştirdi. Gezi sırasında öğrencilere orman yangınları, zararlılarla mücadele, tohum bahçesi ve yangın emniyeti hakkında bilgi verildi. Ayrıca gözetleme kulesi ve orman depoları da ziyaret edildi.

  • Samsun'da Narkotik Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı
    10:33 Samsun'da Narkotik Operasyonunda Gözaltına Alınan Şüpheliler Serbest Bırakıldı

    Samsun'un Alaçam ilçesinde yapılan Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamasında gözaltına alınan 2 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polis ekipleri, gerçekleştirdikleri asayiş ve trafik uygulamasında bir araçta ve araçta bulunanların üzerinde 250 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti
    10:32 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Anıtkabir'i Ziyaret Etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti yöneticileriyle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Özel ve heyet, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Ayrıca, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladılar.


Advertisement