Gezi Parkı Eylemlerine İlişkin "Terör Örgütü" Odaklı Dava - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Eylemlerine İlişkin "Terör Örgütü" Odaklı Dava

Gezi Parkı eylemleri kapsamında Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada, müşteki olarak beyanı alınan 4 polis memurunun davaya katılmasına hükmedildi.

24.02.2015 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı eylemleri kapsamında Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da aralarında bulunduğu 36 sanığın yargılandığı davada, müşteki olarak beyanı alınan 4 polis memurunun davaya katılmasına hükmedildi.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 3 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada, şikayetçi 4 polis memuru da hazır bulundu.

Duruşmada beyanı alınan müşteki polislerden İsmail K, olay yerinde 50-60 kişi bulunduğunu ve SDP binasının girişinde Gezi Parkı olayları sebebiyle gösteri yapan kişilerin yüzlerinin kapalı olduğunu belirterek, "Bana atılan taşlar sebebiyle yaralandım ve yere düştüm. Çok sayıda molotof atıldı. Yüzleri kapalı olduğu için kimin taş attığını ve mukavemet ettiğini görmedim" dedi.

Polisler şikayetçi oldu

Müşteki polislerden Rasim S. ve Hanifi K, olay sırasında TOMA'da olduklarını belirterek, grubun kendilerine yoğun bir şekilde saldırdığını, molotofkokteyli attığını, araçlarının yanıp arıza yaptığını ve yüzleri kapalı olduğu için kendilerine saldıranları görmediklerini söyledi.

Beyanı sorulan müşteki polis Salih A. ise olayda gözaltına almayla ilgili işlemleri yerine getirdiği sırada başına isabet eden maddeyle yaralandığını, kaldırıldığı hastanede başına 5 dikiş atıldığını ve o maddeyi kimin attığını görmediğini ifade etti.

Dinlenilen tüm müşteki polisler, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, davaya müdahil olma talebinde bulundu.

Duruşmada savunma yapan sanıklardan Tayfur Görgel, "motosikletiyle et dağıtımı yaptığı için Taksim'e gittiği, gazdan kaçan grupla birlikte bir binaya girdiği, gaz bombasını kendisinden uzaklaştırdığı, polislere taş atmadığı ve herhangi bir araca zarar vermediği" iddiasında bulunurken, herhangi bir örgüt üyesi olmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

"Beyin travması geçirdim"

Savunması alınan sanıklardan Doğukan Öci de "Olay günü Gezi Parkı'nda gaz  kapsülü ile yaralandığım için beyin travması geçirdim. Kesinlikle molotofkokteyli atmadım. Herhangi bir örgüt üyesi değilim, propaganda yapmadım, polislere mukavemet etmedim ve kamu malına zarar vermedim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

Sanık Çağlar Demiröz ise SDP üyesi olduğunu ve 1 Mayıs 2013 tarihli gösterilere katıldığını belirterek, "illegal bir eylemde bulunmadığı, eylemde polislere mukavemet etmediği, kamu mallarına zarar vermediği ve örgüt faaliyetlerinde bulunmadığı" savunmasını yaptı.

Beraatlerini talep eden sanıklar, bu taleplerinin kabul edilmemesi halinde verilecek hükmün ertelenmesine karar verilmesini istedi.

Söz alan sanık avukatları, bazı sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbiri uygulamasının kaldırıldığını hatırlatarak, Ulaş Bayraktaroğlu, Ceyhun Dönmez, Doğukan Öci ve Furkan Tombul hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının da kaldırılmasını talep etti.

Duruşmada, sanıklardan çocuk yaştaki C.K ile ilgili daha önce İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görevsizlik kararı verilerek İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyasının, fiili irtibat gereği bu dava dosyasıyla birleştirilmesi hususunda muvafakat istendiği hatırlatıldı.

Mahkemenin ara kararı

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, müşteki polislerin suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılmalarına hükmetti.

Sanıklar Ulaş Bayraktaroğlu, Ceyhun Dönmez, Doğukan Öci ve Furkan Tombul hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması talebini, suçların nitelikleri ve diğer sanıkların savunmalarının alınmamış olması gerekçesiyle reddeden heyet, savunması alınmayan 4 sanıkla ilgili ise duruşmaya zorla getirilmeleri yönünde karar aldı. Heyet, isimleri bildirilen ancak duruşmaya gelmeyen diğer müşteki polis memurlarının da duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki tek sanıklı dava dosyasının, aralarındaki fiili irtibat nedeniyle bu dava dosyasıyla birleştirilmesi talebine olumlu cevap veren heyet, duruşmayı erteledi.

Dönemin TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede,  şüphelilerin 3 ila 58 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Eylemlerine İlişkin 'Terör Örgütü' Odaklı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu
    21:24 Bursa'da yaralı leylek jandarma ekiplerince bulundu

    Bursa'nın Mudanya ilçesinde jandarma ekipleri, Hasköy Mahallesi'nde bulunan bir gölet yakınında yaralı bir leylek tespit etti. Leyleğin sol ayağının kırık olduğu belirlendi ve tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Bursa 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı
    21:19 Van Kalesi'ndeki Süleyman Han Camisi restorasyon sonrası ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Süleyman Han Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ibadete açıldı. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Van'ın imarı ve inşası konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti ve Van Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla birlikte Van'ın kültür, turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlanacağını ifade etti.

  • Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu
    21:18 Devrim Erbil'in Inspirations adlı sergisi sanatseverlerle buluştu

    Devlet sanatçısı Devrim Erbil'in 60. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Inspirations adlı karma sergi, İstanbul Sinema Müzesi'nde açıldı. Sergide, Erbil'in daha önce sergilenmemiş eserlerinin yanı sıra farklı sanatçıların da eserleri yer alıyor. Erbil, sergiyle birlikte sanat hayatının 60. yılını geride bıraktığını belirterek, sanata ve sanatın içinde olmaya doyamadığını ifade etti. Sergi, 30 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

  • Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı
    21:17 Kayseri'de kaçak silah ve mühimmat ticareti yapan bir kişi yakalandı

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, kaçak silah ve mühimmat sattığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Yeşilhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan aramalarda 2 adet 9 mm tabanca, 1 adet seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve bin 846 adet tabanca fişeği bulundu. İş yeri sahibi H.Ç. gözaltına alındı.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı
    21:14 Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı

    Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Kutluhallar köyünde muhtarlık ve köy halkının düzenlediği yağmur duası programında vatandaşlar bir araya geldi. Yağmur duasının ardından vatandaşlara yemek ikramı yapıldı.

  • Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir
    21:10 Qualcomm, 24 Nisan'da Snapdragon X Plus işlemcisini tanıtabilir

    Qualcomm, 24 Nisan'da önemli bir gelişme yaşanacağını duyurdu. Şirketin Snapdragon X Plus işlemcilerini tanıtabileceği tahmin ediliyor. Ayrıca, Snapdragon X Elite işlemcisinden güç alan ilk dizüstü bilgisayarın da tanıtılabileceği söyleniyor.


Advertisement