Gezici Çanakkale Müzesi Yenişehir'de - Son Dakika
Yerel

Gezici Çanakkale Müzesi Yenişehir'de

Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında "1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi", Yenişehir'de ziyarete açıldı.

09.03.2015 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşı'nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında "1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi", Yenişehir'de ziyarete açıldı.

Belediye Meclis Salonu'ndaki müzenin açılışını Kaymakam Süleyman Yılmaz, Garnizon Komutanı Albay Mesut Gündoğusu, Belediye Başkanı Süleyman Çelik gaziler ve daire amirleri birlikte yaptı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, müze hakkında bilgi vererek şöyle konuştu:

"Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi, Seddülbahir Müzesi'nin de kurucusu tarihçi ve koleksiyoner Ahmet Uslu tarafından tasarlandı. Çanakkale Savaşı'nın 100. yılına girdiğimiz bu önemli yılda, Çanakkale ruhunu yaşatmak üzere hazırlanmış ve bir sosyal sorumluluk projesi olan gezici müze, bugüne kadar çok sayıda il ve ilçede sergilendi. Çanakkale Savaşı'ndan günümüze kadar ulaşabilmiş orijinal savaş malzemelerini, kişisel objeleri, maket ve görselleri sergileyen müze, 1915 yılında çeşitli etnik kökene ve inanç gruplarına mensup askerlerin birlik ve beraberlik içinde vatan savunması için omuz omuza nasıl savaştıklarını bir kez daha bu müze sayesinde gösteriyoruz."

Müze iki gün boyunca vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gezici Çanakkale Müzesi Yenişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement