Gezici Festival 19. Yolculuğu'nda Çankaya'da - Son Dakika
Yerel

Gezici Festival 19. Yolculuğu'nda Çankaya'da

Ankara'nın kültür sanat yaşamında önemli bir yere sahip Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, "Bir Avuçtular Deniz Oldular" sergisiyle başladığı ayı, 19.Gezici Film Festivali'yle bitiriyor.

22.11.2013 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın kültür sanat yaşamında önemli bir yere sahip Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, "Bir Avuçtular Deniz Oldular" sergisiyle başladığı ayı, 19. Gezici Film Festivali'yle bitiriyor. Pek çok filmin sinemaseverle buluşacağı festival kapsamında, kısa bir süre önce yaşamını yitiren sanatçı Tuncel Kurtiz için düzenlenen özel bir bölüm de yer alıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, festivali sanatseverlerle buluşturmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, tüm Ankaralıları birlikte sinema yolculuğuna çıkmaya davet etti.

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, "Bir Avuçtular Deniz Oldular" sergisiyle başladığı Kasım ayını, 19. Gezici Film Festivali'ne yapacağı ev sahipliğiyle bitiriyor. Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen festival,27 Kasım Edremit, 29 Kasım-5 Aralık Ankara, 6-9 Aralık'ta ise Sinop'ta olacak.

Festivalin Ankara ayağına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, tüm Ankaralıları birlikte sinema yolculuğuna çıkmaya davet ediyor.

TUNCEL KURTİZ ÖZEL BÖLÜMÜ

Kısa bir süre önce yaşamını yitiren sanatçı Tuncel Kurtiz'in, özel bir bölümle yer alacağı festival kapsamında, 'Türkiye Sineması 2013' bölümünde yer alan filmlerin yönetmen ve oyuncuları da izleyicilerle biraraya gelecek. Berlin, Cannes ve Sundance gibi önemli festivallerde gösterilen ve ilgi çeken filmlerden oluşan 'Dünya Sineması' seçkisinin de yer alacağı festivalde, 'Bir Ülke: Şili' ve 'Ne Yapmalı?' başlıklı bölümlerin yanı sıra farklı örgütlenme tarzları, demokrasinin temsili ya da katılımcı halleri, kente özgü eylemlilikler ve benzeri soruların yanıtlarının arandığı paneller de düzenlenecek.

BARIŞ BIÇAKÇI'DAN İKİ FİLM

Festivalde, Türkiye edebiyatının önemli isimlerinden; Barış Bıçakçı'nın festival izleyicisi için seçtiği iki sürpriz filmin yanı sıra dünyada video ve performans alanlarındaki eserleriyle tanınan ve kısa belgeseli 'Aşura' ile bu yıl Berlin Film Festivali'nde ödül kazanan Köken Ergun'un video işleri toplu olarak Türkiye'de ilk kez izleyiciyle buluşacak. Festivale konuk olacak Ergun'un çalışmalarını Ankaralılar sürpriz bir sergi ile de daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

'Kısa İyidir' ve 'Çocuk Filmleri' bölümleriyle beraber, küçük izleyiciler için bir canlandırma atölyesinin de yer alacağı festivalin ayrıntılı programına http://www.gezicifestival.org adresli internet sitesinden ulaşılıyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gezici Festival 19. Yolculuğu'nda Çankaya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement