Gheorghe Hagi: "Belki bir gün Galatasaray'a geri geliriz..." - Son Dakika
Spor

Gheorghe Hagi: "Belki bir gün Galatasaray'a geri geliriz..."

Gheorghe Hagi: "Belki bir gün Galatasaray\'a geri geliriz..."

Galatasaray'da geçirdiği dönemden bahseden Rumen teknik adam, "Galatasaray'da UEFA kupasını kazandığım dönem benim için fantastik bir dönemdi.

12.11.2019 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'da geçirdiği dönemden bahseden Rumen teknik adam, "Galatasaray'da UEFA kupasını kazandığım dönem benim için fantastik bir dönemdi. Gösterdiğimiz üstün performans ile Türkiye'de üst üste dört şampiyonluk kazandık, daha sonra da UEFA kupasını kazandık. Hiçbir oyuncu zaferlerimizi ve başarılarımızı unutamamıştır. Fantastik bir takımdık. A Milli Takım'a 13 oyuncu verdik. 2002 Dünya Kupası'na giden oyuncular üçüncü oldular. 22 oyuncunun 13'ünü Galatasaray veriyordu. Yani Galatasaray çok güçlü, çok iyi bir takım haline gelmişti." ifadelerini kullandı.

- "Belki bir gün geri geliriz"

Türkiye'deki maçları takip ettiğini aktaran Hagi, ailesiyle sık sık Türkiye'yi ziyarete geldiğini sözlerine ekledi.

Futbolculuğu döneminde ülkeye sağladığı uyumun performansına yansıdığını söyleyen ve Galatasaray'daki günlerini özlediğini vurgulayan 54 yaşındaki teknik adam, şöyle konuştu:

"Türkiye'de kendimizi çok iyi hissediyorduk. Ailem ile uyum sağlamıştık. Tahmin ediyorum bu iyi futbol oynamama da yansıdı. Yani kendimi iyi hissettiğim için çok iyi oynadım. Dürüst olmak gerekirse oradaki günlerimi özlüyorum. Sonuç olarak Galatasaray'da geçirdiğim dönem fantastik bir dönemdi, orada kendimizi çok iyi hissettik ve belki bir gün geri geliriz."

- "Galatasaray bir Avrupa takımı"

Galatasaray'ın mevcut durumunu değerlendiren Hagi, "Galatasaray'ı değerlendirmem benim için zor ama biliyorum ki içerde çok iyi durumda. Şampiyonluklar kazandı. Romanya'dan gördüğüm kadarıyla iyi gidiyorlar. Avrupa kısmına gelince, biraz daha çalışmak gerekiyor. Galatasaray bir Avrupa takımı. Fenerbahçe ve Beşiktaş da Avrupa takımları. Avrupa'da iyi zaferler almak ve güçlü olmak önemli. İçerdedeki maçlar her zaman önemli büyük takımlar arasında. Trabzonspor da dahil." ifadelerini kullandı.

Türkiye'deki ligin Avrupa'ki 5 büyük ligden sonra en iyilerden biri olduğunu anımsatan Hagi, Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor gibi takımların büyük takımlarla yarışa girdiğini hatırlattı.

" Falcao, Avrupa'da kendisini ispatlamış bir oyuncu"

Falcao'nun beklentileri karşılayıp karşılamadığı sorusuna cevap veren Rumen teknik adam, "Şunu biliyorum ki Galatasaray son dönemde iyi yabancı oyuncular getirdi. Çünkü maaşlar yüksek. Tabii ki de isim olan oyuncular getirebiliyor. Geçmişi çok iyi olan oyuncular getirebiliyor. Falcao, fantastik bir oyuncu, Avrupa'da kendisini ispatlamış bir oyuncu. Umarım Galatasaray için de çok iyi işler yapar. Türkiye'de ödenen maaşlarla kulüplerin büyük bir çoğunluğu çok iyi oyuncular getirebilir. Çünkü çok iyi ücretler ödeniyor." şeklinde konuştu.

- "Büyük kulüpler yerli oyuncular yetiştirmeli"

Milli takımı ve Şenol Güneş'i değerlendiren tecrübeli çalıştırıcı, "(Şenol Güneş) Kendisini ispat etmiş, çok iyi bir antrenör, büyük bir tecrübe. Oyuncular yetiştirdi ve çok iyi genç oyuncuları tanıyor. İnşa halinde olan, genç oyuncuların tecrübe kazanacağı bir takım dönemindesiniz." ifadelerini kullandı.

Milli takımın iyi olabilmesi için büyük takımların kaliteli yerli oyunculara sahip olması gerektiğini söyleyen Hagi, "Türkiye'nin yine geçmişteki çok iyi performansa ulaşıp büyük başarı elde etmesi ve çok iyi olabilmesi için dört büyük kulübün kaliteli yerli futbolculara sahip olması lazım. Milli takım herhalde o zaman büyük bir performans kazanacak. Özellikle Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor ve diğer kulüpler çok iyi oyunculara sahip olduğu zaman milli takımın daha fazla şansı olacağına inanıyorum. O zaman Avrupa'yı fethedebilirsiniz. Büyük kulüpler yerli oyuncular yetiştirmeli. Çünkü büyük kulüpler iyi oyuncuları yetiştirir, iyi oyuncu haline getirir. Milli takımlar ise bu oyuncunun tecrübesinden, değerinden yararlanır. " diyerek sözlerini tamamladı.

 <a class='keyword-sd' href='/gheorghe-hagi/' title='Gheorghe Hagi'>Gheorghe Hagi</a>:

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Spor Gheorghe Hagi: 'Belki bir gün Galatasaray'a geri geliriz...' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    17:43 Bitexen Antalyaspor, Atakaş Hatayspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bitexen Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Atakaş Hatayspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Sergen Yalçın yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, ısınma hareketleri, dar alanda pas çalışması ve çift kale maç ile tamamlandı. Maç, 21 Nisan Pazar günü saat 19.00'da Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanacak.

  • Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti
    17:37 Almus Kaymakamı Emre Çömen, masa tenisi birincisi öğrencileri ziyaret etti

    Almus Kaymakamı Emre Çömen, Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması'nda birinci olan Çevreli Şehit Abdullah Eymur Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Çömen, öğrencilerle masa tenisi oynayarak hediyeler verdi. Ayrıca, Kaymakam Çömen, Ataköy, Çevreli ve Kınık Belediye Başkanlarını da ziyaret ederek başarılar diledi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu
    16:58 MIYC Trio Cup Yat Yarışlarında Şampiyonlar Belli Oldu

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen MIYC Trio Cup Yat Yarışları'nın 4. ayak mücadelesi sonucunda şampiyonlar belirlendi. Türkiye, Hollanda ve Rusya'dan katılan 10 yelkenli yat ve 30 sporcu, rüzgar ve rakipleriyle mücadele ederek bitişe geldi. Dördüncü ayak ve genel sonuçların birincileri, kulüp bahçesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.

  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.


Advertisement