Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika
Güncel

Ghetto'da Bu Hafta

Ghetto\'da Bu Hafta

Kıvılcım, Galaxy Müzikevi, Dum Dum Girls ve Mo'horisons sahne alacaklar.

09.04.2012 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Etkinlik: Kıvılcım

Tarih: 11 Nisan Çarşamba

Konser: 21:30

Ücret: 35 TL – 25 TL (öğrenci)

Kıvılcım/ Özel Konuklar: Mısırlı Ahmet & Çağdaş Yıldırım

Lansmanını Ocak ayında GHETTO'da yaptığı Ehl-i Keyif adındaki ilk albümüyle dünya müziğine keyifli bir yolculuk sunan Hollanda doğumlu Kıvılcım, yine cazdan alaturkaya, Balkanlar'dan Arjantin'e uzanan bir performans gerçekleştirecek. Gecenin çok özel konuğu yalnız Türkiye'de değil, dünyada eşi benzeri bulunmayan ritim üstadı Mısırlı Ahmet olacak, yine ritimci olan en küçük kardeşi Çağdaş Yıldırım da kendisine sahnede eşlik edecek.

Anadolu'nun bilinen en eski sazı kopuzdan, batı müziğinin en sofistike enstrümanı arpa kadar birçok enstrümanın kullanıldığı Ehl-i Keyif albümünde İbrahim Maalouf, Mısırlı Ahmet, Natalia Mann, Jean Pierre Smadj, Cem Yıldız gibi önemli isimlerle çalışan Kıvılcım'a konserde klarnet, trompet, kanun, keman, klavye ve 2 perküsyondan oluşan bir orkestra eşlik edecek.

Çok değerli müzisyenler eşliğinde sahneye çıkacak olan Kıvılcım'ın konserinde dünyanın müziği bir kez daha GHETTO'dan yükselecek.

Etkinlik: Galaxy Müzikevi/ DGMND

Tarih: 12 Nisan Perşembe

Konser: 21:30

Ücret: 25 TL – 15 TL (öğrenci)

Galaxy Müzikevi/ DGMND

Gazeteci Mansur Forutan'ın teknoloji, grafik, moda, tasarım, müzik, video art başlıklarını bir araya getirdiği internetteki evi GalaxyMüzikevi, 12 Nisan akşamı aynı ismi taşıyan müzik grubuyla GHETTO sahnesine taşınıyor. Bir müzik grubundan çok daha fazlasını sunan GalaxyMüzikevi, video enstalasyon, projection mapping konusunda Türkiye'nin dahi çocukları olarak nitelendirilen DGMND'nin hazırlayacağı görsel şov ile sahnede olacak.

GalaxyMüzikevi'nin gece mesaisinde Mansur Forutan, Cenk Turanlı, Kerem Sedef uzun süredir yaptıkları stüdyo session'larını DGMND'in hazırlayacağı görsel şov eşliğinde gün yüzüne çıkaracak.

Enerjisini ve ruhunu analog synth ve powerriff'lerden alan GalaxyMüzikevi ve DGMND'nin ortaklığıyla gerçekleşecek performans, sizi sınırları olmayan işitsel ve görsel bir yolculuğa çıkaracak.

NEDİR?

GalaxyMüzikevi, 2008 yılında online bir albüm oluşturma fikriyle Berlin'de kuruldu. 21'inci yüzyılda müziğin üretimi, paylaşımı ve sunumu üzerine yenilikçi bir felsefeyle çalışmalarını sürdürdü. Müzikal bir kurgunun etrafında, grafik, moda, tasarım, teknoloji, edebiyat, video art gibi sanatın diğer önemli dallarını da etkin bir şekilde kullanarak projeye zengin katmanlar eklemeyi amaçladı.

İstanbul merkezli kreatif dijital tasarım ve prodüksiyon ajansı DGMND müşterilerine yenilikçi, özgün, interaktif ve etkili görsel iletişim çözümleri sunmak için 2007 yılında kuruldu.

Bu vizyon ve hedefler çerçevesinde ödüllü internet siteleri, reklam filmleri, müzik klipleri, interaktif enstalasyonlar ve sahne performansları gibi görsel içerik üretilen tüm alanlarda dijital projelerin hayata geçirilmesinde proaktif rol oynayan DGMND, proje konsept tasarımından, projenin hayata geçirilmesi kadar geçen bütün evrelerini tek çatı altında üreten ve yönetimini üstlenen bir yapıya sahiptir.

Etkinlik: Dum Dum Girls

Tarih: 13 Nisan Cuma

Konser: 23:30

Warm Up & After Party: Dancing Birds Feel The Beat

Ücret: 35 TL – 25 TL (öğrenci)

DUM DUM GIRLS

Kaliforniya'nın bohem havasından lo-fi pop ve noise pop geliyor; Dum Dum Girls, 13 Nisan akşamı GHETTO'ya geliyor.

Frank Sinatra ve The Beach Boys dinleyen bir aileden gelen Dee Dee, Dum Dum Girls adıyla girdiği yolda ilk olarak Sub Pop'un dikkatini çekti. Tek kişilik proje, Sub Pop'un himayesine girmesiyle 4 kişilik bir kızlar grubu oldu ve Raveonettes ile çalışan Scott Cohen'in menajerliğinde ilk albüm çalışmalarına başladı.

60'ların saf gürültüsünü, The Ronettes'in naif pop'unu, Siouxsie and The Banshees'ın siyah beyazlığını alarak New York'un 70'ler punk sahnesinden fırlamış hissini eksik etmeyen gotik lolitalar geçtiğimiz yıl yayınladıkları "Only in Dreams"in turnesi kapsamında GHETTO sahnesinde olacak.

Detay Sevenlere,

He Gets Me High EP'si için The Smiths'in There's a Light That Never Goes Out şarkısını yorumladılar.

Sahnede The Ronettes'in "Be My Baby" şarkısını da seslendiriyorlar.

Grup, ilk albümde Blondie ve The Raveonettes ile çalışmış olan Richard Gottehrer ile bir araya geldi.

İlk albümdeki "Your Alone" şarkısında Yeah Yeah Yeahs gitaristi Nick Zinner'ın katkıları yer alıyor.

Grubun solisti Dee Dee'nin etkilendiği isimler arasında Grace Slick, Hope Sandoval, Nico, Siouxsie Sioux var.

Etkinlik: Mo'Horizons

Tarih: 14 Nisan Cumartesi

Konser: 22:30

Ücret: 35 TL – 25 TL (öğrenci)

NuJazz from Germany: MO' HORIZONS

GHETTO ve Goethe Institut İstanbul iş birliği ile yeni bir konser serisi başlıyor; "NuJazz From Germany". Serinin ilk konseri Alman nu-jazz dünyasının en önemli temsilcileri Mo' Horizons ile 14 Nisan Cumartesi akşamı gerçekleşecek.

Hannover'li yapımcı - DJ ikilisi Ralf Droesemeyer ve Mark FohWetzler'den oluşan Mo' Horizons, "Buddha Bar" toplama serisiyle ismini duyurmayı başardı ve Latin jazz üzerinde geliştirdikleri modern müzik prodüksiyonlarıyla kitlesini sağlamlaştırdı. 90'lı yılların ortasından itibaren nu-jazz, down tempo, acid-jazz, soul, funk, dub, trip hop, big beat, bossa nova, boogaloo ve drum'n'bass türlerini bir araya getiren Mo' Horizons'a GHETTO konserinde Grammy ödüllü perküsyonist Néné Vasquez ve soul solisti Denise M'Baye eşlik edecek.

GHETTO

Kamer Hatun Cad. No: 10 34440 Beyoğlu, İstanbul

T +90 212 251 75 01 F +90 212 251 75 07

www.ghettoist.net info@ghettoist.net

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ghetto'da Bu Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement