Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Artık Türkiye özgürlükleri, kalkınmayı, istihdamı, yatırımı, geleceği konuşmalı, düşünmeli ve yapmalı. Gençlik kendisine açılan kocaman bir otobanda hızlı bir şekilde geleceğe doğru ilerlemelidir.

12.04.2017 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, "Artık Türkiye özgürlükleri, kalkınmayı, istihdamı, yatırımı, geleceği konuşmalı, düşünmeli ve yapmalı. Gençlik kendisine açılan kocaman bir otobanda hızlı bir şekilde geleceğe doğru ilerlemelidir." dedi.

Çelik, Harran Üniversitesi Genç Girişimcilik Kulübü tarafından Cumhuriyet Tesisleri'nde düzenlenen 1. Göbeklitepe Ödül Töreni'nde, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Etkinliği gerçekleştiren kulüp üyelerine teşekkür eden Çelik, Türkiye'nin gelişmesinde ve geleceğinde gençliğin önemini vurgulayarak, değer yargılarına önem veren, eleştiren ve sorgulayan gençlik arzuladıklarını belirtti.

Çelik, sinsi terör örgütlere karşı öğrencilerin uyanık olmasını isteyerek, yıllarca bir merkezden gençlerin karşı karşıya getirilmeye çalışıldığını ve binlerce insanın bu şekilde hayatının kaybettiğini anlattı.

Tarihi şan ve şerefle dolu bir milletin geçmişle bağ kurmasının birilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Faruk Çelik, "Eğer siz, milli manevi değerlere bağlı geçmişle sağlam köprüler kuran bir gençlik olarak kendinizi donanımlı hale getirirseniz, Ortadoğu'daki bir gram petrolün bile emperyalistlerin eline geçmesi mümkün değil, kukla yönetimlerin yürümesi mümkün değil. Onun için uyanık olmamız gerekiyor, olup bitenleri teşhis etmemiz gerekiyor. Gençlik tarihi iyi tahlil etmeli, zorunlu din dersinin yanında zorunlu dün dersini de okumalı gençlik." diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Ortadoğu'da yaşanan olumsuz gelişmeleri hatırlatarak, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İsteseler bir günde Suriye'de savaş biter, niye bitmiyor? Yüz sene önce masada oturmuşlar, bu coğrafyayı cetvelle çizmişler, herkese bir şey vermişler, her yerin başına da bir adam getirmişler. Şimdi demografik yapıya uymayan bu çizimler, masa başı oyunları, yüz yıl savaş getirdi, yüz yıldır burada huzur olmadı. Şimdi diyoruz ki huzur olsun, ona yanaşmıyorlar. Şimdi tekrar oturmuşlar yüz yıl önce yaptıkları gibi diyorlar ki 'masa başında cetvelle haritalar çizeceğiz'. Kavga şuanda o. Yeni harita çizme mücadelesi var, buna karşı dikilen bir adam var Recep Tayyip Erdoğan. Onun için dostumuzu, düşmanımızı bilmemiz gerekiyor."

16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasının Türkiye'nin geleceği için önemli olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Artık Türkiye özgürlükleri, kalkınmayı, istihdamı, yatırımı, geleceği konuşmalı, düşünmeli ve yapmalı. Gençlik kendisine açılan kocaman bir otobanda hızlı bir şekilde geleceğe doğru ilerlemelidir. Bıktık artık, dünya insanlığı her sabah yeni gelişimlerle, yeni istihdam alanlarıyla, yeni mutlu tablolarla karşılaşma mücadelesi verirken, Türkiye'nin Hasan Mutlucan'ın türküleriyle uyanmasını bitirmesi gerekiyor. İşte Türkiye aydınlık geleceğe doğru hızlı bir şekilde artık yol almalı. 16 Nisan, işte bunun kapısı. Siz gençlerden yalnız bireysel destek değil, bütün gençliğe ulaşacak şekilde bir destek vermenizi istiyorum."

Çelik, konuşmaların ardından öğrencilerin, sorularını cevaplandırıp, önerilerini dinledi.

Daha sonra Çelik'e, 'yılın siyasetçisi' ödülü verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Şanlıurfa'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı
    09:44 Düzceli sporcular Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında finale kaldı

    Bursa'da düzenlenen Oryantiring Grup Birinciliği yarışmalarında Düzceli sporcular, Genç Erkekler A kategorisinde birinci ve ikinci olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

  • Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak
    09:43 Kira tespit davalarında emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararı mağduriyeti azaltacak

    Kanuna göre kira tespit davaları en erken altıncı kira yılı için açılabiliyor. Ancak bu davaların sonuçlanması birkaç yıl sürebiliyor. Prof. Dr. Umut Yeniocak, emsal kiraya yakın ihtiyati tedbir kararının mağduriyeti azaltacağını belirtti. Yeniocak, kiraya verenin yıllar süren davanın sonunu beklemesi ve geçmişe dönük kira farklarını tahsil etmek için mahkeme kararının kesinleşmesini beklemesi gerektiğini ifade etti. Yeniocak ayrıca, kira tespit davalarında emsal kiraya yakın bir kira ödemesi yönünde ihtiyati tedbir talep edilmesi ve mahkemenin bu talebi değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Bu sayede dava süresince yükseltilmiş kira bedelini tahsil eden ev sahibi için davanın uzun sürmesinin ikinci bir mağduriyet sebebi olmaktan çıkacağını kaydetti.

  • Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu
    09:43 Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu

    Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, 31 Mart seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkan Adayı olmasının ardından görevine iade edildi.

  • Gaziantep'te Narkotik Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı
    09:41 Gaziantep'te Narkotik Operasyonunda 5 Kişi Tutuklandı

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, 36 kilo 250 gram metamfetamin ele geçirildi. Operasyon sonucunda 5 şüpheli tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

  • Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı
    09:40 Malatya'da Gaz Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı

    Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bir kişi, çakmağına gaz dolumu yaparken gaz tüpünün alev alıp patlaması sonucu yaralandı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralı, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti
    09:40 Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti

    Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Kubba'yı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Vali Çeber, hastane yönetimi ve başhekimler ile birlikte öğle yemeği yedi ve ardından hastanenin mevcut durumunu ve gelecek planları üzerine fikir alışverişinde bulundu. Toplantı sırasında Vali Çeber, Hayrullah Kubba'nın liderliğini ve başarılarını takdir ederek, 'Bu toplantıda hastanemizin hedefleri ve gelişim planları hakkında görüş alışverişinde bulunma şansını yakaladık. Hayrullah Kubba için yapılan ziyaret, ortak hedeflere ulaşma konusunda motivasyon artırdı' dedi.

  • Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi
    09:40 Tunceli'de güvenlik korucularına afet ve acil durum eğitimi verildi

    Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde görev yapan güvenlik korucularına, afet ve acil durum eğitimleri verildi. Tunceli Jandarma Arama Kurtarma (JAK) uzman ekipler tarafından teorik ve pratik şekillerde verilen eğitimlerle, güvenlik korucularının doğal afetlerde arama kurtarma faaliyetlerindeki imkan ve kabiliyetinin artırılması hedefleniyor.

  • Besni'de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Üzerinde Metamfetamin Ele Geçirildi
    09:39 Besni'de Uyuşturucu Operasyonu: İki Kişi Üzerinde Metamfetamin Ele Geçirildi

    Adıyaman'ın Besni ilçesinde polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, sorgulanan iki kişinin üst aramasında 3,42 gr metamfetamin maddesi bulundu. Şahısların polis merkezine götürülerek işlem başlatıldı.

  • Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı
    09:38 Bayburt Belediyesi Su Kesintisi Uyarısı

    Bayburt Belediyesi, su üretim kaynaklarında yapılan bakım onarım çalışmaları nedeniyle yarın 5 saatlik su kesintisi olacağını duyurdu.


Advertisement