Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Şırnak'ta - Son Dakika
Güncel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Şırnak'ta

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Şırnak\'ta

Bakan Eker: "Ne yolsuzlukla mücadele, ne birilerinin böyle masum dini hizmet hareketleri var. Mesele bu değil. Mesele Kürt meselesi çözülmesin, tekrar kanlı günlere dönülsün. Bu nedenle de sayın başbakanımızı engelleme çabasıdır"

07.03.2014 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Ne yolsuzlukla mücadele, ne birilerinin böyle masum dini hizmet hareketleri var. Mesele bu değil. Mesele Kürt meselesi çözülmesin, tekrar kanlı günlere dönülsün. Bu nedenle de sayın Başbakanımızı engelleme çabasıdır" dedi.

Bakan Eker, AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanlığı'nca parti binasında düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine katıldı.

Şırnaklı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kürtçe kutlayan Bakan Eker, konuşmasına Başbakan Erdoğan'ın selamlarını ileterek başladı.

Çözüm süreciyle annelerin artık ağlamadığını, süreci engellemek için Başbakan Erdoğan'ın hedef alındığını belirten Bakan Eker, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Kürt meselesini çözmeye çalışırken saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Yeni bir tezgahın arifesinde olduklarına değinen Eker, şöyle konuştu:

"Başbakanımız Erdoğan, 'Kürt meselesi benim sorunumdur, ben bu sorunu çözeceğim' dedi. Türkiye'de barış rüzgarları esti. Umut dalgaları her tarafı kapladı. Bundan rahatsız olanlar, geçmişte sayın Özal'a yaptıklarını çok daha ağırını ve acımasızını sayın başbakanımıza yapmaya başladılar. Kendisini de çocuklarını da haksız iftira ve ithamla, isnatlarla karalamaya çalışıyorlar. İtibarsızlaştırmaya çalışıyorlar."

Eker, 17 Aralık operasyonunun ve Gezi olaylarının asıl hedefinin çözüm sürecini engellemek olduğunu anlatarak, Başbakan Erdoğan'ın inisiyatifi, iradesi, fedakarlığı, gayreti ve çabasıyla çözüm sürecinin savaş lobisine rağmen başlatıldığını kaydetti.

Demokratikleşmeyle ilgili yapılan çalışmalara değinen Bakan Eker, şunları kaydetti:

"Ne yolsuzlukla mücadele ne birilerinin böyle masum dini hizmet hareketleri var. Mesele bu değil. Mesele Kürt meselesi çözülmesin, tekrar kanlı günlere dönülsün. Bu nedenle de sayın Başbakanımızı engelleme çabasıdır. Eskiden insanlar annelerinden öğrendikleri dili açıkta konuşamıyordu, anneler evlatlarına istedikleri kültürden isim koyamıyordu. Adaletin tahsis edilmesi gerekiyor."

Etkinliğe, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, eski Devlet Bakanı Salih Yıldırım, AK Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Ahmet Hamdi Yıldırım ve çok sayıda partili katıldı. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Şırnak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement