Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Badem Hasat Şenliğini Başlattı - Son Dakika
Politika

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Badem Hasat Şenliğini Başlattı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Badem Hasat Şenliğini Başlattı

ADIYAMAN (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde gerçekleştirilen ‘Badem Hasat Şenliği’ni başlattı.

27.08.2017 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ADIYAMAN (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Adıyaman'ın Kahta ilçesinde gerçekleştirilen 'Badem Hasat Şenliği'ni başlattı.

Kahta ilçesine bağlı Tuğlu köyü Yeşil Direk mezrasında gerçekleştirilen Badem Hasat Şenliği'ne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, kurum müdürleri, STK temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Adıyaman'ın artık badem diyarı olduğunu dile getiren TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, "Bu badem diyarında inşallah Türkiye'nin en çok üretimini yapan en kaliteli badem üretimini yapan ve buradan sadece Türkiye'nin ihtiyacını değil de dünyanın pek çok yerine ihraç edebilecek noktaya gelecek aşamadayız. Buradaki şu coşku, şu heyecan, şu gördüğümüz dağ 3-5 seneye kadar çorak olan arazilerin böyle yem yeşil bir görünüm olması bizlere bunu müjdeliyor" dedi.

Birlik ve beraberliğe değinen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, "Biz her şeyi yaparız vallah yaparız, billahi yaparız. Su da gelecek köprüler de yapılacak, sizler daha mutlu, daha refah bir seviyede yaşayacaksınız buna eminim. Yani hükümetlerimizden önceki duruma bir bakın 2002 sonrası duruma bakın. Nerelerden nerelere geldik bunları benim size tek tek saymama gerek yok, bunu zaten siz biliyorsunuz. Yapan insanlarda çok fazla bir şey atlatmaz hep gösterir. Bu alanda yani AK Parti hükümetlerinin neler yaptığını çok iyi biliyorsunuz ancak bu yeterli mi vallah yeterli değil. Sizler çok şeylere layıksınız, sizler çok mükemmel insanlarsınız. Refah seviyenizin gelir seviyesinden daha iyi olması lazım. Bunun için başta sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ve çok değerli arkadaşlarımız, bürokratlarımız, milletvekillerimiz vallah sabah akşam çalışıyoruz. Tarım Bakanlığına geldiğim ilk günden beri arkadaşlarla emin olun en az 20 saat çalışıyoruz çünkü biz bu memlekete sevdalıyız. Ülkemize vallah sevdalıyız, billahi sevdalıyız. Biz sevdalıyız arkadaşlar. Onun için Allahın izniyle bakın bizim birliğimizi ve beraberliğimizi bozdurmayacağız, bozamayacaklar. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Milletvekilleri bu makamlar hep gelip geçicidir. Önemli olan kalıcı olan hizmet edebilmektir, dua alabilmektir. Rahat olun bu ülke büyük ülke hep beraber olacağız. Birlikte olacağız, diri olacağız. İnşallah hep birlikte Türkiye olacağız. Kürt'üyle, Türk'üyle Arap'ıyla, Laz'ıyla, Sünni'siyle, Alevi'siyle vallahi ayrım yapanın gözü çıksın arkadaşlar. Ayrım yok. Ayrım vallahi billahi yok. Hepimiz kardeşiz bu ülke hepimize yeter. Yeter ki bu hainlere fırsat vermeyelim" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise üretilen bademlerin ülke ekonomisine ve ilin ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayacağını belirterek Badem Hasat Şenliği'nin hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından badem tarlasına beraberindeki protokol üyeleriyle giren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba bir badem ağacını silkeleyerek Badem Hasat Şenliği'ni başlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba daha sonra mezra sakinleri ve çiftçilerin sorunlarını dinledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, Badem Hasat Şenliğini Başlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement