Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Üreticiye Ekipman Desteği - Son Dakika
Yerel

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Üreticiye Ekipman Desteği

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında kabul edilen bin 274 proje için 3 milyon 711 bin 611 lira destek ödemesi yapacak

03.09.2013 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında kabul edilen bin 274 proje için 3 milyon 711 bin 611 lira destek ödemesi yapacak.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Antalya'da 2 bin 717 proje başvurusunun yapıldığını bildirdi. Dallı, il müdürlüklerine bağlı Proje Yürütme Kurulu tarafından yapılan inceleme sonucunda 2 bin 715 projenin başvurusunun kabul edildiğini kaydetti.

Projenin tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi, gelir ve sosyal standartların geliştirilmesini amaçladığını kaydeden Dallı, yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırılmasının da hedeflendiğini belirtti. Başvuru sahiplerinden bakanlık tarafından kabul edilen proje başvurularında hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50'sinin hibe yoluyla desteklendiğini kaydeden Dallı, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Yapılan inceleme neticesinde iki proje mükerrer olması nedeniyle kabul edilmemiş, 255 proje ise başvuru sahibine ait arazinin olmaması, arazi miktarının yetersiz olması, aynı makinenin daha önceki etaplarda alınmış olması ve evrak eksikliği sebepleriyle destekleme kapsamı dışında tutulmuştur"

Geçerli 2 bin 461 projede çeşitli hususlar gözönünde bulundurularak dağıtımların gerçekleştirildiğini kaydeden Dallı, 2013 yılında makine ekipman alımlarının desteklenmesi programı kapsamında bin 274 proje için 3 milyon 711 bin 611 lira ödeme yapılacağını belirtti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Üreticiye Ekipman Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement