Gıdada Tüketicinin Tercihi "Yerli" Markalar Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Gıdada Tüketicinin Tercihi "Yerli" Markalar Oldu

Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2011 yılı 3 Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2011 yılı 3.çeyrek sonuçlarına göre, Tukaş, Tamek, Tat, Ülker Golf, Algida, Banvit, Evyap, Colgate Palmolive ve Ana Gıda, müşteri memnuniyetinde kendi sektörlerinde ilk sırada yer aldı.

11.01.2012 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2011 yılı 3 Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2011 yılı 3. çeyrek sonuçlarına göre, Tukaş, Tamek, Tat, Ülker Golf, Algida, Banvit, Evyap, Colgate Palmolive ve Ana Gıda, müşteri memnuniyetinde kendi sektörlerinde ilk sırada yer aldı.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve uluslararası araştırma kuruluşu KA Araştırma ortak girişimi tarafından yürütülen, Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2011 yılı 3. çeyrek sonuçları açıklandı. Buna göre, 2011 yılı 2. çeyreğinde 76.1 olarak ölçülen ulusal müşteri memnuniyeti endeksi, 2011 yılının 3. çeyreğinde 2011 2. çeyrek seviyesini koruyarak 76.1 olarak gerçekleşti. Aynı dönemde Amerika'da Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nde 2011 2. Çeyrek seviyesini koruyarak 75.7 olarak gerçekleşti.

-29 MARKA ÖLÇÜLDÜ-

Türkiye'nin 81 ilinde, 7 bin 488 tüketici ile bilgisayar destekli telefon anketi (CATI) yapılarak hazırlanan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi 2011 yılı 3. çeyrek çalışmasında, 29 markanın ve diğer kategorilerin müşteri memnuniyeti tespit edildi. Buna göre, 2011 yılının 3.çeyreğinde Konserve Sos Salça, Dondurma, Et ve Tavuk ürünleri, Kişisel Bakım Ürünleri, Sıvı Yağ, Margarin, Ev Temizlik Ürünleri ve Süt ve Süt Ürünleri sektörleri ölçüldü. Konserve Sos Salça sektöründe Tukaş, Tamek, Tat, Dondurma sektöründe Ülker Golf, Algida, Et ve Tavuk ürünleri sektöründe Banvit, Kişisel Bakım Ürünleri sektöründe Evyap, Colgate, Palmolive, Sıvı yağ sektöründe Ana Gıda ve Süt ve Süt Ürünleri sektöründe ise Ülker, müşteri memnuniyetinde birinci sırada yer aldılar.

-"ABD SONUÇLARININ ÜZERİNDE"-

TMME sonuçlarını açıklayan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Doğan, TMME çalışmasının Türkiye'de çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirterek, "TMME ile müşterilere tarafsız bir ölçümle sesini ve beklentilerini duyurma; kuruluşlara da, ülke genelinde ve sektöründe yerini, rakiplerinin durumunu görerek strateji geliştirme imkanı sunulmaktadır. Ölçülen kuruluşlar TMME kurumsal üyesi olarak ayrıntılı TMME raporlarına ulaşabilirler" dedi.

Yıllık TMME sonuçlarında bir önceki yılın aynı döneme göre 75.7'den, 76.1'e yükseldiğini vurgulayan Doğan, ABD sonuçları ile kıyaslandığında ise Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nin 76.1 ile, ABD sonuçlarının (75.7) üzerinde seyretmeye devam ettiğini belirtti. TMME çalışmasında kullanılan lisanslı ACSI/Fornell modelinin vatandaş memnuniyetinin ölçülmesi için de uygun olduğunu belirten Doğan, 20 yılı aşkın süredir Amerika'da bu model ile vatandaş memnuniyetinin de ölçüldüğünü ve önemli iyileştirmeler sağlandığını, Türkiye'de de vatandaş memnuniyeti ölçümlerine başlanması için devletin ilgili kurumlarının karar desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Gıdada Tüketicinin Tercihi 'Yerli' Markalar Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement