Gılgamış Destanı" Sanat Eserleriyle Yorumlandı - Son Dakika
Güncel

Gılgamış Destanı" Sanat Eserleriyle Yorumlandı

Uludağ Üniversitesinden akademisyen ve sanatçılar, "Gılgamış Destanı"nı resim, heykel, grafik, özgün baskı, yerleştirme, fotoğraf ve tekstil gibi alanlarda yorumladıkları sergiyi açtı.

06.02.2016 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesinden akademisyen ve sanatçılar, "Gılgamış Destanı"nı resim, heykel, grafik, özgün baskı, yerleştirme, fotoğraf ve tekstil gibi alanlarda yorumladıkları sergiyi açtı.

Podyumpark'taki Park Fuaye alanındaki sergide, (UÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı'nda halen görevli ve bir dönem görev yapmış 20 akademisyen ve sanatçının eserleri gösterildi.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gonca Erim, geçmişte Gaziantep'in, Suriye sınırındaki Karakamış ilçesi (Uruk) kralı Gılgamış'ın aradan binlerce yıl geçmesine rağmen sanata konu olmaya ve ilham vermeye devam ettiğini söyledi.

Erim, sanatçıların, Gılgamış'ın ölümsüzlüğü ararken yaşadığı olayları, yaşam-ölüm, varoluş-yok oluş, savaş-barış, iyi-kötü gibi, insanoğlu için temel kavramları sorgularken, Anadolu'ya has bir tarih bilinci oluşturma düşüncesiyle hareket ettiklerini belirtti.

Tek bir konuda çeşitli malzemelerin, duyguların ve formların birlikteliğiyle UÜ'nün kentle etkileşimini de kurarak, kent kültürüne katkı sağlama amacını güttüklerini vurgulayan Erim, "Duygularını, düşüncelerini sembollerle, fırça vuruşlarıyla, metalin soğukluğu ve ahşabın sıcaklığıyla ifade eden sanatçı ve akademisyenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sanatçılar Güven Aktaş, Rasim Başak, Dilek Bilhan, Alper Bilsel, Hayati Çetin, Aysun Diniz, Mahmut Durmuş, Seçkin Erdem, Gonca Erim, Müge Gültekin, Erkin Keskin, Berna Coşkun Onan, Tülin Öztürk, Rengin Solmaz Sönmez, Meltem Karakuyu Şangüder, Tuğba Gürkan Şenyavaş, İsmail Tetikçi, Turgut Tuna, Mert Ünlüsoy ve Aysun Yürekten'in eserlerinin yer aldığı sergi, 5 Mart'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gılgamış Destanı' Sanat Eserleriyle Yorumlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement