Gine Cumhurbaşkanı Conde, TİKA projesinin açılışını yaptı - Son Dakika
Güncel

Gine Cumhurbaşkanı Conde, TİKA projesinin açılışını yaptı

Gine Cumhurbaşkanı Conde, TİKA projesinin açılışını yaptı

Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, TİKA tarafından donanımı gerçekleştirilen projenin açılışını yaptı.

22.10.2019 10:51  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, TİKA tarafından donanımı gerçekleştirilen projenin açılışını yaptı.

TİKA tarafından donanımı gerçekleştirilen merkezde; konferans ve toplantı salonları, dikiş nakış, kuaför, el yapımı sabun ve elbise boyama alanında modern bir ortamda Gineli kadınlar eğitim alıyor. Merkezde Bakanlıklar, UNDP ve FAO gibi uluslararası kurumlarda eğitim programları düzenliyor.

Coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan ve kabine üyelerinin de hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde, "Bayanlar baylar, hükümet üyeleri, bu sabah sizlerin arasında olmaktan mutluluk duyuyorum. İktidara geldiğimde politikalarımızı kadın ve gençlik için adayacağımı söylemiştim. Çünkü kadınlar ve gençler toplumun gücüdür. Bu yüzden önceliğimizi onlara verdik. Kadınlarımız ailelerini geçindirmek için mücadele veriyor. Şehir merkezlerinde 36 adet kadın meslek edindirme merkezi var hepsini donatacağız. Daha sonra kırsal kesime odaklanacağız oralarda da benzer merkezler açacağız. Birlikteyiz ve ilerleyeceğiz buna inanın. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz merkezin donanımında başta TİKA olmak üzere katkısı olan diğer kurumlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tören Cumhurbaşkanı Alpha Conde ve yetkililerin merkezi ziyareti ve çalışmalar hakkında bilgi alması ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gine Cumhurbaşkanı Conde, TİKA projesinin açılışını yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da Sabah Saatlerinden İtibaren Sağanak Yağış Etkisi
    06:57 İstanbul'da Sabah Saatlerinden İtibaren Sağanak Yağış Etkisi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement