"Giorgio de Chirico: Dünya'nın Gizemi" Sergisi 8 Mayıs'a Uzatıldı - Son Dakika
Güncel

"Giorgio de Chirico: Dünya'nın Gizemi" Sergisi 8 Mayıs'a Uzatıldı

"Giorgio de Chirico: Dünya\'nın Gizemi" Sergisi 8 Mayıs\'a Uzatıldı

Pera Müzesi'nin, metafizik resim akımının kurucusu, 20. yüzyılın en sıra dışı sanatçılarından Giorgio de Chirico'nun yapıtlarına eğilen "Dünyanın Gizemi" sergisi, yoğun ilgi üzerine 8 Mayıs Pazar gününe dek uzatılıyor.

25.04.2016 10:41  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İkonik sanatçının yapıtlarını bir araya getiren sergi, eş zamanlı olarak müzenin üçüncü katında devam eden ve koleksiyonerliğin izini süren "Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu'ndan Bir Seçki" sergisi ile birlikte 8 Mayıs Pazar akşamına dek görülebilir.

Pera Müzesi, metafizik üzerine gerçekleştirdiği yapıtlarıyla gerçeküstücülüğe esin kaynağı olan ikonik sanatçı Giorgio de Chirico'nun (1888-1978) eserlerini, Roma, Giorgio ve Isa de Chirico Vakfı işbirliğiyle sergiliyor. Sanatçı "Giorgio de Chirico: Dünyanın Gizemi" sergisi ile, ölümünden yıllar sonra ilk kez, babası Evaristo de Chirico'nun doğduğu kent olan İstanbul'u eserleriyle ziyaret ediyor.

Metafizik dönem resimleriyle René Magritte, Man Ray, Salvador Dali gibi ustaları da etkileyen sanatçının yaklaşık 70 resim, 2 litografi serisi ve 10 heykelini bir araya getiren sergi, Giorgio de Chirico'nun 1909 tarihli erken dönem eserinden 1970'lerin ortalarına, son dönem yapıtlarına dek uzanıyor. Sergiye sanatçının tüm dönemlerine, temalarına, felsefi arayışlarına ve sanatsal serüvenine ışık tutan kapsamlı bir kitap da eşlik ediyor.

"Anı ve Süreklilik: Huma Kabakcı Koleksiyonu'ndan Bir Seçki" sergisi ise iki kuşak tarafından sürdürülen bir özel koleksiyonu ele alıyor. Sergi için oluşturulan seçki, belli bir bilinç ve sürekliliğe sahip Huma Kabakcı Koleksiyonu'na tematik olarak eğiliyor.

Her iki sergi de, 8 Mayıs Pazar gününe dek Pera Müzesi'nde görülebilir!

Müze, Salı'dan Cumartesi'ye 10:00 - 19:00 saatleri arasında, Pazar günleri ise 12:00 - 18:00 saatleri arasında gezilebilir. Cuma günleri ise "Uzun Cuma"; müze, 18:00 - 22:00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Giorgio de Chirico: Dünya'nın Gizemi' Sergisi 8 Mayıs'a Uzatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement