Giresun Belediye Başkanı Aksu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Giresun Belediye Başkanı Aksu Açıklaması

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Giresun'un 50-60 yıllık çöp sorunu çözüme kavuşturuldu.

10.05.2017 14:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Giresun'un 50-60 yıllık çöp sorunu çözüme kavuşturuldu. 2017 Türkiye'sinde böyle bir ayıbı bugünden itibaren kapatmış olacağız." dedi.

Aksu mahallesindeki çöp döküm sahasında gazetecilere açıklama yapan Başkan Aksu, Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde yapılan katı atık bertaraf tesisinin ÇED raporu için gerekli hukuki sürecin tamamlandığını bildirdi.

Tesisin bulunduğu bölgede 17 dönümlük bir alanın istimlak edilmesiyle birlikte projenin hayata geçmesi noktasındaki ÇED raporundaki tüm engellerin ortadan kalktığını vurgulayan Aksu, "Bina yapmak çok kolay. Ancak Karadeniz Bölgesinde ÇED raporu almak çok zor. Hayata geçirdiğimiz katı atık bertaraf tesisinde böyle bir süreç yaşadık. Ama sonunda rapor üzerindeki süreci tamamladık." diye konuştu.

Çavuşlu beldesindeki tesisin hizmete girmesiyle Giresun'daki 50-60 yıllık çöp sorununa çözüm üretildiğini söyleyen Aksu, şöyle konuştu:

"Çöp sorunu sadece Giresun Belediyesinin meselesi değildir. Tüm Giresun'undur. Bu alana sadece Giresun'un değil çevre ilçe ve belde belediyeleri ile il özel idaresinin katı atıkları da dökülmekte. Çavuşlu beldesindeki tesisin hizmete girmesiyle artık buraya çöp dökülmeyecek. AB standartlarında modern bir tesise kavuştuk. Giresun'daki çöp sorunu artık çözüme kavuştu. 50-60 yıllık sorunu çözmüş olduk. 2017 Türkiye'sinde böyle bir ayıbı bugünden itibaren kapatmış olacağız."

Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçe belediyeleri hariç Giresun'daki diğer ilçe ve belde belediyelerinin oluşturduğu birlik tarafından yapımı gerçekleştirilen tesisin yaklaşık 15 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Aksu, bunun yüzde 60-65'lik kısmının Giresun Belediyesi tarafından karşılandığını belirtti.

Katı atık bertaraf tesisinde işlenecek olan çöpün geri dönüşüme tabi tutulacağını kaydeden Aksu, "Gübre imalatı ve enerji üretimiyle ilgili projeler üzerinde çalışmalarımız var. Enerji üretimi şu anda pek mümkün gözükmüyor, o nedenle gübre imalatı ön plana çıkmakta. Ancak yine de enerji alternatifini de gündemimizde tutuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Aksu, Aksu Mahallesindeki mevcut çöp alanının ıslah edileceğini ve buranın spor kompleksi olarak değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giresun Belediye Başkanı Aksu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement