Giresun'da Coğrafi Bilgi Sistemleri Konferansı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Coğrafi Bilgi Sistemleri Konferansı Düzenlendi

Giresun\'da Coğrafi Bilgi Sistemleri Konferansı Düzenlendi

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından "Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü" nedeniyle Giresun Üniversitesi'ndi bir konferans düzenlendi.

19.11.2012 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi tarafından "Coğrafi Bilgi Sistemleri Günü" nedeniyle Giresun Üniversitesi'ndi bir konferans düzenlendi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahir Kadakal, HKMO Trabzon Şube Başkanı Doç. Dr. Recep Nişancı, Giresun il Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrencilerin katıldığı konferansın açılış konuşmasını HKMO Trabzon Şube Başkanı Doç. Dr. Recep Nişancı yaptı. "Bilgi önemli bir kaynak ve güç haline gelmiştir" diyen Nişancı, "Bilgi ile devletler yıkılmakta, bilgi ile yenisi kurulmaktadır. Yaklaşık 12 yıldan beri Harita Mühendisleri Odası olarak yaptığımız etkinliklerde topluma, öğrenciye ve meslektaşlarımıza anlatmak için bir uğraş içerisindeyiz. Coğrafi Bilgi Sistemi (CBS)herkesin aslında bir şekilde kullandığı bir sistem. İnternette yaptığınız aramaların çoğu (CBS) sistemidir" dedi.

"Dünyada her şey değişiyor değişmeyen bir tek şey var o da değişim" ifadelerini kullanan Vali Dursun Ali Şahin ise "Dünyada her şey öyle hızlı değişiyor ki 6 ayda bir yeni modeller yeni şeyler çıkıyor. O teknolojiye ayak uydurmak çok zor. Coğrafi Bilgi Sistemleri'de hızla değişen dünyada kalıcı bir nitelik bıraktıran bir sistem. Gelecek nesle neyin nerede olduğunu milimetrik yanılgılar olabilir mi bilemiyorum ama bana göre olamaz. 1998'deki Marmara Depremi'nde eğer coğrafi bilgi sistemi tam anlamıyla hakim olsaydı, bu konu işlenmiş olsaydı hiçbir şekilde bir şey olmazdı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yrd. Doç. Dr. Ebru Çolak "Küreselleşen Dünyada Coğrafi Bilgi Sistemleri", Yrd. Doç. Dr. Volkan Yıldırım ise "Etkin Karar Verme Süreçlerinde Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları" başlıklı konferans verdiler. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Coğrafi Bilgi Sistemleri Konferansı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement