Giresun'da Eski Milletvekillerinden Sessiz Eylem - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Eski Milletvekillerinden Sessiz Eylem

Giresun\'da Eski Milletvekillerinden Sessiz Eylem

Giresun eski milletvekilleri merkeze bağlı Atatürk Meydanında sessiz oturma eylemi gerçekleştirdiler.

29.10.2016 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun eski milletvekilleri merkeze bağlı Atatürk Meydanında sessiz oturma eylemi gerçekleştirdiler.

Giresun Valiliğinin resmi internet sitesinden bugün gerçekleştirecekleri eylemin yasal olmadığını açıklamasına rağmen, SHP, DSP, CHP, ANAP ve DYP listelerinden Türkiye Büyük Millet Meclisinde farklı dönemlerde görev yapan eski milletvekilleri Dr. Ergun Özdemir, Eşref Karaibrahim, Rüştü Kurt ve Hasan Akgün, "Cumhuriyet düşmanlarına teröre ve savaşa karşı sessiz direnişteyiz" pankartı açtılar.

Alanda görev alan polislerin eski milletvekillerine eylemlerinin yasal olmadığını bildirmesine tepki gösteren eski ANAP ve DYP Milletvekili Dr. Ergun Özdemir,"Gözaltına alacaksanız alın bakalım. Biz halkız ve dolayısıyla devletiz. Milletvekili olmadan devlet olmaz. Sessiz eylemimizi yapıp gideceğiz" dedi.

4 eski milletvekili eylemlerini tamamladıktan sonra sessizce dağıldılar.

Valilik "yapamazlar" demişti

Diğer yandan, Giresun Valiliği İl Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan basın duyurusunda, "5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/c maddesi, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11/m maddesi doğrultusunda ilimiz sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla; İlimizde düzenlenecek olan toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamaları Valiliğimizin 28/10/2016 tarih ve 8362 sayılı oluru ile izin sistemine bağlanmıştır" denilmişti. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Eski Milletvekillerinden Sessiz Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement