Giresun'da Etkili Sağanak - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Etkili Sağanak

Giresun\'da Etkili Sağanak

Espiye ilçesinde etkili sağanak nedeniyle çok sayıda köy yolunda heyelan meydana geldi, 20 köy yolu ulaşıma kapandı Kaymakam Bilgin: "Çok ciddi bir yağış oldu, can kaybı yok ancak hasar oluştu"

19.07.2013 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Espiye ilçesinde 4 saat süren sağanak nedeniyle çok sayıda köy yolunda heyelan meydana geldi, 20 köy yolu ulaşıma kapandı.

Espiye Kaymakamı Osman Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah başlayan ve öğle saatlerine kadar etkili olan sağanak nedeniyle su baskını ve toprak kayması oluştuğunu söyledi.

İlçeye bağlı köylerde yer yer toprak kayması meydana geldiğini, şehir merkezinde de bazı iş yerlerini su bastığını ifade eden Bilgin,  "Ericek grup yolunda aşırı yağış nedeniyle toprak kayması meydana geldi ve grup yolu kapandı. Şehir merkezinde de bazı iş yerlerini su bastı. Çok ciddi bir yağış oldu, can kaybı yok ancak hasar oluştu. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere ise etkili sağanak nedeniyle hem şehir merkezinde hem mahalle hem de köy yollarında ciddi anlamda hasar meydana geldiğini belirterek, şunları kaydetti:

" Gelevera Deresi'nde su yaklaşık 1,5-2 metre yükseldi. Yağmur durmasaydı daha büyük afet olabilirdi. En sevindiricisi can kaybının olmaması. Belediye ekiplerimiz ve Giresun merkezden gelen destek ekipleriyle tüm yolların açılması yönünde çalışma yapıyoruz. Heyelan olan bölgelere yakın evler varsa bir an önce boşaltılması gerekiyor. Yüksek köylere ulaşım yok. 20 köy yolu kapalı." - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giresun'da Etkili Sağanak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement