Giresun'da 'Halk Sağlığı Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Giresun'da 'Halk Sağlığı Haftası' Etkinlikleri

Giresun\'da \'Halk Sağlığı Haftası\' Etkinlikleri

Her yıl 3-9 eylül tarihleri arasında kutlanan 'Halk Sağlığı Haftası' etkinleri bugün Giresun Atatürk Meydanı'nda yapılan etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

03.09.2013 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yıl 3-9 eylül tarihleri arasında kutlanan 'Halk Sağlığı Haftası' etkinleri bugün Giresun Atatürk Meydanı'nda yapılan etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Atatürk Meydanı'nda yapılan kutlama etkinliklerinde Halk Sağlığı Müdürlüğü personelleri koordinasyonunda Danışma Standı, KETEM ve Sigara Bırakma Standı, Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Standı,Obezite Standı, Kronik Hastalıklar Standı, Çevre Sağlığı Standı, Bulaşıcı Hastalıklar Standı, Ana Çocuk Sağlığı Standı, Proje Tanıtım Standı ve İl Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Stantları açıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan etkinlikte günün anlam konuşmasını yapan Giresun Halk Sağlığı İl Müdürü Fazıl Özden, "Halk Sağlığı müdürlüğü olarak açılışını yaptığımız ve 3 gün sürecek olan etkinliklerle halkımıza kendimizi ve hizmetlerimizi anlatalım istedik" dedi.

Özden, "Bizler verdiğimiz hizmetler ile halkımızın beden,ruh ve sosyal sağlığının korunması gayreti içerisindeyiz. Kanser, diyabet, obezite, kalp ve damar hastalıkları, solunum yolu hastalıkları en önemli kronik hastalıklar olup tüm dünyada ölümlerin yüzde altmışından sorumludurlar. Çözüm olarak tütün kullanımı, sağlıksız beslenme, fiziksel hareketsizlik ve alkol kullanımı gibi risk faktörleri ortadan kaldırılarak bu hastalıklardan korunmak mümkündür. Halk Sağlığı Haftamızın bu yılki teması 'Sağlık için hareket edelim.' Şuan ilimizde 316 obez hastamız kayıt altına alınmıştır. Bu hastalarımız için değişik programlar uygulayarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Giresun Halk Oyunları ekibi kısa bir gösteri yaparak Vali Yardımcısı Bekir Ergök tarafından ekibe teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra etkinlik programına katılan Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, İl Sağlık Müdürü Cengiz Cindemir, Halk Sağlığı Müdürü Fazıl Özden, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür ve davetliler meydanda açılan stantları gezerek yetkililerden bilgiler aldılar. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da 'Halk Sağlığı Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement