Giresun'da Kemençe ve Horon Günleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Kemençe ve Horon Günleri Başladı

Giresun\'da Kemençe ve Horon Günleri Başladı

Kemençenin anayurdu Giresun'un Görele ilçesinde Belediye tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen '9.Kemençe ve Horan Günleri' başladı.

06.07.2013 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kemençenin anayurdu Giresun'un Görele ilçesinde Belediye tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen '9. Kemençe ve Horan Günleri' başladı.

Görele Belediyesi tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Kemençe ve Horon Günleri, Trabzon Belediyesi Mehteran Takımı eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başladı. Görele Cumhuriyet Meydanı'nda 3 gün sürecek olan etkinliğin açılış törenine Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Başbakan danışmanı Hüseyin Besli, İstanbul Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Başkanı (DOKAP) İdaresi Başkanı Ekrem Yüce, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, Giresun Dernekler Federasyonu Başkan vekili Mehmet Kuğu'nun yanı sıra, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele'nin kültür, sanat ve doğa güzelliklerini bünyesinde barındırdığını, bu güzelliklerin ortaya çıkarılmasında festivalleri bir araç olarak gördüklerini belirtti.

Melikoğlu, "Gurbetten sıla özlemi çekip, hiç değilse yılda bir defa da olsa doğduğu toprakların kokusunu almak, hasret gidermek, Görele'mizi ve kültürümüzü yaşatmak için dostlarımız ve hemşehrilerimizi bir araya getirdiğimiz ve kemençemizin beşiği olan şirin ilçemiz Görele'de düzenlemiş olduğumuz 9. Kemence ve Horon Günleri'ne hoş geldiniz" dedi.

Başbakan Danışmanı Hüseyin Besli de, yaptığı konuşmada, "Görele Kemençe ve Horon Günleri'nin dokuzuncusunu başlatmış bulunuyoruz. Yani Görele bu etkinliği dokuzuncu kez yapmasının haklı gururunu yaşıyor. Bu başarı sizlerin sayesinde gerçekleştirilmiştir. Eğer Görele Görele'de yaşayanlarla Görele dışında yaşayanlarla bu etkinliğe destek vermeseydi bu gün burada olamazdık. Hepinizi tebrik ediyor ve hepinize teşekkür ediyorum " ifadelerini kullandı.

Festivalde son olarak konuşan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Bu güzel akşamda sizlerle birlikte olmanın huzuru içerisinde hepinizi en derin sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ramazan ayının arifesinde kutlanan turizm ve kültür gecemize İstanbul'dan Bursa'dan Ankara'dan Kocaeli'nden buraya bizlerle birlikte olmak üzere katılan değerli hemşehrilerimizi gönülden kutluyorum. Şu anda televizyonları ve radyoları başında bizleri izleyen ve dinleyen Görele deyince kalbi atan değerli hemşehrilerimi de gönülden kutluyorum. Sizlere şunu ifade etmek istiyorum değerli hemşehrilerim sizlerin birlikteliğiniz sizin gücünüzü sizin birlikteliğinizi sizin daha büyük olmanızı sağlar bu vesileyle bu kültür ve turizm günülerinin son derece önemli olduğunu bir kez daha ifade ediyorum. Değerli hemşehrilerim Görele deyince farklılıklar kendini her yerde gösterir. Tarihte de göstermiştir bu günde gösteriyor yarın da gösterecektir. Görele deyince edebiyatçısı, sanatçısı, şairi, idarecisi ve bürokratını akla getiriyor bu insanlar geçtiğimiz yıllarda nasıl yetiştiyse yine sizin çocuklarınız bundan böylede öyle yetişecek ve Görele'nin büyüklüğünü Türkiye'nin her tarafında gösterecektir diyorum sizin bu birlikteliğiniz Nazım Hikmet'in ifadesi ile bir ağaç gibi tek ve hür bir orman gibi kardeşçesine olacaktır. Dokuzuncusu kutlanan ve artık onun her şeyi olan kemençesiyle horanıyla kendine özgü çalgısıyla bu gece 3 gün sürecek eğlenceler insanlar çalıştıkları sürece eğlenmesini de yapmalıdır çalışan insan aynı zamanda eğlendiklerinde daha güzel hizmet yürütür ben bu vesileyle Göreleli hemşehrilerimi gönülden kutluyorum geceniz bundan böyle devam etsin Ramazan'ınızı, Bayramınız kutlu ve mübarek olsun" diye konuştu.

Festivalde Tonya Horon Ekibi'nin gösterilerinin ardından mahalli sanatçılar sahne alırken geceye damgasını vuran Murat Kekilli'nin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarıyla coşan vatandaşlar unutamayacakları bir gece yaşadılar. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da Kemençe ve Horon Günleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement