Giresun'da Trafik ve Otopark Sorunu - Son Dakika
Güncel

Giresun'da Trafik ve Otopark Sorunu

Giresun Esnaf ve Sanaatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Giresun'da sorunların başında trafik ve otopark sorunun ön plana çıktığını bildirdi.

05.11.2018 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Esnaf ve Sanaatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Giresun'da sorunların başında trafik ve otopark sorunun ön plana çıktığını bildirdi.

Kara, yaptığı yazılı açıklamada, kentin nüfus yoğunluğunun insan hayatının ayrılmaz bir parçası olan ulaşım ve park sorununun yükünü artırdığını belirtti.

Son yıllarda gerek taşıt sayılarının hızla artması gerek ticaret ve iş merkezlerinin kentte yoğunlaşması sorununu problem haline getirdiğini vurgulayan Kara, şunları kaydetti:

"İlimiz merkezinin eski olması ve zamanından beri iyi bir planlama yapılmamış olması ve otopark için yeterli alanların ayrılmaması sorununun günümüze kadar büyüyerek gelmesine sebep olmuştur. İmar planındaki hükümler çerçevesinde binaların zeminlerinde yeterli otoparkların ayrılmamış olması ve planda otopark olarak ayrılmış olan yerlerin de ekonomik güçlükler nedeniyle kamulaştırılamamış olması bu sorunu daha da arttırmaktadır."

Kentte yolların yeterli genişleme imkanı olmadığını, artan trafik ve hızlı yapılaşma neticesinde zamanla daralmış olmasının yolların mevcut trafik yükünü kaldıramaz hale getirdiğini aktaran Kara, açıklamasında,"Yolların yeterli genişleme imkanı olmaması veya önceden yeterli iken artan trafik ve hızlı yapılaşma neticesinde zamanla daralmış olması yollarımızın mevcut trafik yükünü kaldıramaz hale getirmiştir. Bunun yanında bu yollara yol içi parklar da eklenince otopark sorunu etkisini daha da belirgin bir şekilde göstermiştir." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Giresun'da Trafik ve Otopark Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement