Giresun Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Olacak - Son Dakika
Yerel

Giresun Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Olacak

Giresun Valisi Dursun Şahin, "Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi ile ortak çalışmasına yönelik protokolle öğrencilerimizi burada kabul edeceğiz" dedi.

03.08.2012 16:20  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, "Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi ile ortak çalışmasına yönelik protokolle yeni akademik yılda öğrencilerimizi burada kabul edeceğiz" dedi.

Vali Şahin, Valilik toplantı salonunda, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin adının Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilmesine yönelik protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada, üniversitenin ilim yuvaları olduğunu söyledi.

Üniversitelerin bir yere güzellik kattığını ifade eden Şahin, "Bugün 19 bin 400 öğrenciyle, 10'un üzerinde yüksek okuluyla hizmet veren Giresun Üniversitesi maalesef bugüne kadar unutulmuş. Geçen yıl 950 öğrencinin barınma ihtiyacını karşılayamadığı için kayıt sildirdiği, bin 950 öğrencinin de kayıt dondurduğunu öğrendik. Bu ayıp bize yeter" diye konuştu.

Vali Şahin, üniversite öğrencilerinin yurt sorununun kısa sürede çözümü için önemli çalışmalar başlattıklarını, 8 yurdun yapımının planlamaya alındığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Altyapı şartları uygun olacak ki ilim, irfan doğru ve düzenli yapılabilsin. Eğer öğrenci sorunu olmadan, moralle, bir şey düşünmeden derslerine koyulursa bunda sadece kendisi değil ülke de kazanacaktır. Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi 4 yıl önce kurulmuştur. Fakülte var, öğrencisi var, fakat öğrenci başka bir kentte, 400-500 kilometrelik Sivas'ta eğitim görüyor. Öğrenciler, Giresun'u görmeden Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oluyor. Tam bir Aziz Nesin'lik olay. Bu Giresun için bir ayıptır. İnşallah bu sene 35 öğrencimizi eğitime başlatacağız. Devlet hastanemizi eğitim ve araştırma hastanesine dönüştüreceğiz. Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi ile ortak çalışmasına yönelik protokolle yeni akademik yılda öğrencilerimizi burada kabul edeceğiz."

-"Kötü olayları yazmayın"-

Vali Şahin, Giresun'un aleyhine olan konuların ulusal basına taşınmamasını isteyerek, "Giresun'u kötüleyen şeyleri yazmayın. Giresun'un aleyhine olan şeyleri genel basına taşımayın. Bu içimizde kalıyor. Kol kırılır yen içinde kalır. Efendim, 'Cenazeyi derme çatma teleferikle karşıya geçirdiler'... İyi mi ettin- Belki sen orada 3-4 puan ya da 400-500 lira aldın. Ben vereyim sana o parayı, yazmasan. Giresun'u Türkiye'ye olumsuz yansıtmasan" dedi.

-"Akademik kadromuz, birikimlerini paylaşacak"-

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, 4 yıl önce kurulan tıp fakültesinin mevcut binasının olmaması nedeniyle öğrencilerin başka bir ilde eğitim öğretimlerine devam ettiğini belirterek, "Tıp fakültemizde 14 öğretim üyemiz vardır. Böyle bir potansiyelin verimli bir şekilde bilgi ve birikimlerinin ilimize hizmet anlamında kullanılması en mantıklı yaklaşım olacaktır. Akademik kadromuz, birikimlerini paylaşacaktır" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Gülizar Şenel

Yayıncı: Orhan Topal - GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Devlet Hastanesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement